Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Завишен разход на газ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Завишен разход на газ.

След профилактика на изпарител ходих при 3-ма газаджии.Излизам от единият,влизам в другият..На трите места ми закачат сонди и т.н.Последните 2ма не пипнаха нищо но завъртяха крановете по един оборот напред после назад-за да могат да ми вземат 5те лева.Тръгвам на дълъг път и не мога да вдигна 110,а разхода с литър и половина по-висок.През 2 км. отварях капака 3 пъти да си настроя колата по мой вкус и всичко си влезе в норма откъм разход и компромисен вървеж.След това реших самоуверено да отворя още тройника и естествено вървеж-доволен за джипа но и разхода скочи.Забелязал съм че не оборотомера ми рядко е над 2600-2700 оборота освен в екстремно изпреварване или ако съм по баирите.Ще го направя след тези обороти да подава още малко газ.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Мхм... тогава, опитай да ги отвъртиш докрай. Вероятно няма да може и 5км/ч да вдигне.

Поиграй си с кранчетата и ще се увериш, че нЕма да стане туй.

Коментар

На Лукойл и Еко за 10лв.газ минавам 50км.На Озон за 10лв. 70-75км.
        Polaris Magnum 500
        Mercedes ml320

Коментар

Първоначално публикуван от vetsi71 Преглед на мнение
          Здравейте колеги,не ви ли прави впечетлиние,че от около месец и половина близо два автомобилите ни горят с около два литра на сто повече.Аз си го обяснявам от качеството на газта.Ако някой има наблюдение моля да го сподели.

За голямо съжаление на всички ни до голяма степен разхода както и голяма част от проблемите свързани със гаста идват точно от лошото качество на горивото.Във момента горивото със което караме е 80%бутан,които е трудно испарим и ниско калоричен.
          Затова както сам си писал настрои си автомобила да върви оптимално (така че на високите обороти,при натоварен двигател леко да нему достига гориво ) след това настрой празния ход да е стабилен и виж какъв щее резолтата.
          Въчо Иванов Tel. 0899 837 607

Коментар

Първоначално публикуван от ivo Svoge Преглед на мнение
            На Лукойл и Еко за 10лв.газ минавам 50км.На Озон за 10лв. 70-75км.

И моите наблюдения за Лукоил са такива но 80/90%от гаста във търговската мрежа идва точно от там поне във момента е така.Затова вече незнам какво да мисля,явно всеки собственик на гастанция си поръчва такова качество на горивото каквото му отърва.
            Въчо Иванов Tel. 0899 837 607

Коментар

С Блуфорс газ на Петрол ми харчи с литър до два повече.Не мога да си го обясня?

Коментар

Ами то колега обяснението е само едно-ПАЗАРНА ИКОНОМИКА.Всеки прецаква другия тъй както може.Ясен е прав никой не показва сертификати за газта която продава,а това само по себе си говори красноречиво за качеството и.Клиента е като брашнян чувал всеки търговец се мъчи да го отупа по-вече.

Коментар

Искам да попитам дали някой е имал случай на бензиностанция да му напълнят газовата бутилка повече, отколкото й е обемът. На мен това ми се случи в петък на бензиностанция Лукойл на I километър от магистрала Тракия. В бутилка с обем 30 л успяха да заредят 31,18 л, пазя касовата бележка.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=111935 обсъждаме го.

Бутилката 30л работен обем ли има или 30л е цялата? Има разлика. В единия случай е възможно и е редовен проблем през зимата.

Коментар

Да, видях, но вече бях пуснала въпроса.
                      30 л е цялата бутилка, макар че в паспорта не е написано. При мен се случва за първи път, карам с газова уредба от 2006 година. Нормално пистолетът изключва на 21-22 л, този път направо ми събраха очите. Писах в книгата на клиентите, оставих телефон... в понеделник щял да ме потърси регионалният им мениджър. Освен това нулирах дневния километраж... не че има как да докажа колко съм изминала с това зареждане. Май ни цакат, може би защото държавата вече ги контролира.

Коментар

Е, определено са шампиони.

Ти наблюдава ли, докато зареждаха?

Коментар

Не... отидох да плащам. Май трябва да им висим на главите и да ги гледаме какво правят. Но какво се очаква да видим?

Коментар

Нищо,освен крайният резултат. Да е най-крайната бензинова колонка през нощта и да си има тубичка на лесно и скрито- може да го следиш.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Виолета Преглед на мнение
                              Май трябва да им висим на главите и да ги гледаме какво правят.
                              Аз винаги го правя, а те често нещо оплескват.

Я пистолетът закачен накриво и от него съска газ, я пропуснат да го спрат като стигне 80%, я сипят различно от указаното гориво...
                              Фокусите с бутилки и копчета по помпата - отделно.

Коментар

Зимата винаги си качва разхода автомобила.
                                С 38л в зимно време, изминатите километри са със около 100км по-малко.
                                Това го наблюдавам няколко поредни зими и не съм изненадан.
                                Имам изминати 100.000км на газ без да съм развил болче по уредбата. Само чистя филтъра от графита и продължавам да карам.
                                Разхода ми на газ е един и същ и като гледам, не е толкова претенциозна колата в сравнение с другата кола с повечкото кончета
                                На Авенсиса 1.8 ВВТ хубава - лоша газ-та разхода си е почти един и същ. Стига да не заредя в бутилка от 38л - 45л

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X