Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Завишен разход на газ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Завишен разход на газ.

Здравейте колеги,не ви ли прави впечетлиние,че от около месец и половина близо два автомобилите ни горят с около два литра на сто повече.Аз си го обяснявам от качеството на газта.Ако някой има наблюдение моля да го сподели.
    Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
    АСК Ален Мак

От: Завишен разход на газ.

Веднага ще споделя моите наблюдения. Два литра нагоре, цена от 1.35лв. и забогатяващ Нефтокомбинат!
    Аз подкарах на бензин!!!
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Аз съм на ръба да карам на БЕНЗИН.
      АСК Ален Мак

Коментар

Качество в минус, количество в плюс.... Отделен въпрос колко точно ни "сипват"........
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Не, просто сгъстения въздух не гори.....

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
            Не, просто сгъстения въздух не гори.....
            Сиктир.....
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Още два Сектира,ама разрешение на въпроса няма.Другия път като зареждам ще изисквам сертификат за качество на газта.Призовавам и други колеги да го изискват.
              АСК Ален Мак

Коментар

Отбой, не се напрягайте.

Документите за качество на горивата на повечето бензиностанции са в една папчица на достъпно място. И какво от това? В България няма независима или държавна лаборатория, която да удостоверява такива неща. Така че няма смисъл от тези хартии.

От друга страна, газта просто няма с какво да я кръщават - да, може да е мръсна и да задръства филтри, да събира гнус в изпарителя и да яде мембрани - но това са съвсем дребни количества вещества. Не могат да я разреждат, НЯМА С КАКВО!. С бензина, и особено с нафтата, нещата стоят по друг начин. Но за тях имаме писано много.

От друга страна, от месец и половина в България е студено и от това следват две неща:
                1. Доставя се зимна газ. (Зимна, зимна, колко да е зимна - щом палех на газ при -15, значи не са пестили много пропана). Тя е по устав по-скъпа и по-ниско калорична от лятната. От това отърване няма - с лятната няма да стигнете далече, а пропанът е по-скъп и по-нискокалоричен от бутана. Единствен бонус - поддържа по-високо налягане в съдовете. На по-глупавите АГУ заради разликата между зимна и лятна газ се разместват и настройките - не много, но си има значение.
                2. На студено разходът на гориво на всички автомобили нараства. Ефектът е особено видим в градските автомобили, които 1/3-1/2 от времето пътуват с недозагрят двигател.

Интересно, ако на газ ви е скъпо, каква ли песен ще запеете, ако наистина обърнете на бензин? Някой от вас помни ли колко бензин му гори автомобилът при -5 градуса в градско? На бензиностанцията ще му припомнят, а после на касата ще му припомнят и други работи. Темата за жигльори и инжектори изобщо няма да я отварям.

Коментар

И след поста ти, Ясене, продължавам да твърдя, че някой е намерил "врАта-та у пОле" и в този сектор.Алхимиците на са имагинерно понятие, просто няма доказателствен материал.Въпрос на време, с газа мисля е пъти по-лесно, а врътките са факт за мен - остави ги тия за зимния газ и съотношения, не ми е първа зима с един и същ изпарител и камион, разликата е съществена.

Коментар

И аз съм недоволен от разхода от месец насам.След ремонт на АГУ-то / всичко е сменено без бутилката/ разход +2-3 литра.
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Няма никакво съмнение - всяка зима е така. Максимум е да те ударят в кантара, но през зимата физиката е в твоя полза.
                      Което е различно - тази зима зимната газ е по-зимна от миналата година. Като си с външна бутилка много лесно го разбираш. Това - не знам защо, може някой да ги е подгонил по устав (малко вероятно) или да попадам все на вносни партиди. Слободия с горивата като у бугарско, наблизо няма.

Мембрани да си сменял скоро?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Няма никакво съмнение - всяка зима е така. Максимум е да те ударят в кантара, но през зимата физиката е в твоя полза.
                        Което е различно - тази зима зимната газ е по-зимна от миналата година. Като си с външна бутилка много лесно го разбираш. Това - не знам защо, може някой да ги е подгонил по устав (малко вероятно) или да попадам все на вносни партиди. Слободия с горивата като у бугарско, наблизо няма.

Мембрани да си сменял скоро?
                        Остави мембраните, писах ти в Опелския колко е капризен OMVL, при най-малък проблем гласа на мотора се сменя.
                        Не е това, довери ми се.

Коментар

Добре, ти си знаеш.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Отбой, не се напрягайте.

Документите за качество на горивата на повечето бензиностанции са в една папчица на достъпно място. И какво от това? В България няма независима или държавна лаборатория, която да удостоверява такива неща. Така че няма смисъл от тези хартии.

От друга страна, газта просто няма с какво да я кръщават - да, може да е мръсна и да задръства филтри, да събира гнус в изпарителя и да яде мембрани - но това са съвсем дребни количества вещества. Не могат да я разреждат, НЯМА С КАКВО!. С бензина, и особено с нафтата, нещата стоят по друг начин. Но за тях имаме писано много.

От друга страна, от месец и половина в България е студено и от това следват две неща:
                            1. Доставя се зимна газ. (Зимна, зимна, колко да е зимна - щом палех на газ при -15, значи не са пестили много пропана). Тя е по устав по-скъпа и по-ниско калорична от лятната. От това отърване няма - с лятната няма да стигнете далече, а пропанът е по-скъп и по-нискокалоричен от бутана. Единствен бонус - поддържа по-високо налягане в съдовете. На по-глупавите АГУ заради разликата между зимна и лятна газ се разместват и настройките - не много, но си има значение.
                            2. На студено разходът на гориво на всички автомобили нараства. Ефектът е особено видим в градските автомобили, които 1/3-1/2 от времето пътуват с недозагрят двигател.

Интересно, ако на газ ви е скъпо, каква ли песен ще запеете, ако наистина обърнете на бензин? Някой от вас помни ли колко бензин му гори автомобилът при -5 градуса в градско? На бензиностанцията ще му припомнят, а после на касата ще му припомнят и други работи. Темата за жигльори и инжектори изобщо няма да я отварям.
                            Ясене ти да не се занимаваш с горива,твърдо заевяваш,че газта не могат да е кръщават.А който си е писюранин и не се подържа колите на бензин се е негов проблем.Моите и трите си работят.Ако има колеги които са карали на газ в западна Европа могат да открият разликата.
                            АСК Ален Мак

Коментар

И при мен е така 2-3литра на горе.Мислих си че е от гумите които смених ама сега виждам че не е само при мен.Май за пореден път ни цакат с топла бира.Като го обърна в пари май няма разлика газ- бензин.
                              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X