Обява

Свий
Няма добавени обяви.

дизелов микробус на метан !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: дизелов микробус на метан !!!

Първоначално публикуван от andy_vn Преглед на мнение
    затова и пуснах тази тема да кажете вашите мнения относно тази комбинация.
    Бензинов на метан е по-добре за теб, според мен.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Виждам в темата се изказват все колеги с много опит .... но не с метан.
      Пишат се верни неща, цитират се книги , но знам една приказка от столетник :
      Това дето го пише в книгите, ако ако растеше на нивата ..... Та и за метана е така.
      Ресурса на двигателя се увеличава. Маслото си стои прозрачно и чисто след 10 000 км.Газовете отзад - няма ги нито на мирис, нито на цвят. Мощност - намалява малко, но не се усеща от спокойните водачи. А бензина винаги си е под ръка, едно копче и си на макс. мощност.
      Окачване - сменил съм амове. преди 30 000 км. Карам джипове и се сещате като се кача на леката кола с метан как карам. Още са си здрави и читави амовете. А съм с 4 бутилки на едната кола, с 3 бутилки на другата . Да - багажника е по-малък. Понякога това е проблем, но като си го знаеш се съобразяваш с това. Катализатора - чист и здрав си е. Няма от какво да се задръсти. Когато съм на техн. преглед - човека слага маркуча в аспуха и вика : пали колата. И тук става весело - двигателя е запален. И усмивките са от двете страни.
      Пътуването - 18 кг метан за 23-25 лв - 360-400 км. Градко - 260 км пробег. А си караш лимузина ( не малолитражка или тико ). И не съм такси . Просто така купих колата от германия и така открих един нов свят - на евтиното гориво. И забравих за бензин и дизел като гориво.
      Няма повече да споделям, че излезе като агитация. НЕ, всеки си избира какво да кара и колко да кара.
      Единствено условие (като при пропана ) - да е добре направена и монтирана уредбата. Това си важи за всяка газова уредба.

Първоначално публикуван от andy_vn Преглед на мнение
      казах в началото ще се занимавам с внос на стоки от Полша (не са много тежки) и ще имам месечно около 8000 км което за година прави около 100000 км и наистина парите за гориво са най-големият ми разход. Затова когато попаднах на обява за дизелов микробус на метан се замислех доста. Според мен окачването на микробуса трябва да е планирано за максимална натовареност т.е. около 3,5 т. Този минус който повечето хора изтъкват, че бутилките тежат мисля че е неоснователен, защото просто ще нося по-малко товар, което мисля, че ме устройва. Видях, че има метан станции в Сегед и Дебрецен (Унгария), Попрад (Словакия) и в Краков (Полша) така, че ще успявам да стигна от станция до станция, ако направят и във Видин ще е супер, защото от Враца до Сегед е 600 км и ще трябва 200 км на дизел да карам. За сега съм се спрял на това решение просто ми беше чудно като видях дизелов микробус на метан, затова и пуснах тази тема да кажете вашите мнения относно тази комбинация.
      Щом ще имаш толкова километраж - само метан. Просто си направи количеството толкова, че да стигаш нормално до следващата метанстанция. Лесно е и в България имаме много добри майстори. Наистина добри.
      Защо отричате нещо гениално (ново алтернативно гориво ) вместо да го приемете за нещо нормално за 21 век. Все пак в този форум всички сме новатори, експериментатори и се движим извън стандартните и утъпкани пътища. Не се предавайте на предразсъдъците......
      Последно редактирано от bgbul; 21-09-10, 18:59.

Коментар

Кой го отрича? Метанът е много хубаво нещо.
        Но си има и своите минуси:
        - бутилките са ясни - човек си прави сметката - елементарно
        - повишена амортизация на окачването - пренебрежима
        - някои типов двигатели НЕ понасят метан. Обяснението защо ще го пропусна, мисля че повечето го знаят.
        - читави майстори в България има двама на кръст - голям проблем
        - не е икономически оправдана метанова уредба на малък дизелов бус

Да продължавам ли?

Сега някой да изброи и плюсовете и колегата да си вади изводи дали е за него или не.

ПП Цветът на маслото не определя неговите качества
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Кой го отрича? Метанът е много хубаво нещо.
          Но си има и своите минуси:
          - бутилките са ясни - човек си прави сметката - елементарно
          - повишена амортизация на окачването - пренебрежима
          - някои типов двигатели НЕ понасят метан. Обяснението защо ще го пропусна, мисля че повечето го знаят.
          - читави майстори в България има двама на кръст - голям проблем
          - не е икономически оправдана метанова уредба на малък дизелов бус

Да продължавам ли?

Сега някой да изброи и плюсовете и колегата да си вади изводи дали е за него или не.

ПП Цветът на маслото не определя неговите качества
          Майстори - има във всеки голям град.Друг е въпроса, че всеки взима най-евтината газова(метанова) и после се оплаква.
          ВИНАГИ е икономически обосновано карането на по-евтино гориво.
          И не разбрах - уж никой не отрича, а ти това правиш - посочваш минусите (без да си ги обмислил ) и искаш някой да те оборва с плюсовете. Няма кой . То се вижда колко са метанстанциите в България . Дали са толкова заради грешка, мода или по необходимост ?
          Колегата вече се е ориентирал, да не го объркваме повече .
          И като весел спор :
          1. Колко км имаш на метан ?
          2. Колко уредби поддържаш ?
          3. Колко често ги ремонтираш ?
          За маслото - на ясно сме . Да не го обсъждаме и него.

Коментар

Брей, от една сбъркана обява колко глупости се изписаха. Айде да затваряме сергията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X