Обява

Свий
Няма добавени обяви.

дизелов микробус на метан !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: дизелов микробус на метан !!!

Не знам, разбира се. Особено ако не става дума за 60.
    Зависи какво и претовариш. От това хем се чупи по-скоро, хем вече не върви, и не спира като хората. Или не стои в завоите.
    А ако го набуташ в багажника за постоянно, без да си прехвърлил щатното натоварване, тогава не ти остава полезен товар. За какво ти е такава кола? А бус, както сега казват на градските камиони?
    Претоварено, то разбира се, ще се премества. Но бавно, печално, и кратко.
    За триците и брашното казвах ли вече? Да добавя за времето за ремонти? За несвършената поради престоите работа?
    Пациента може да живее. Само дето няма смисъл.
    Както е известно, не можеш да нарушиш законите за запазване, нито Втория принцип. По същия начин не можеш да нарушиш и законите за запазване на алчността в икономиката. Успокой се, и спести поне собственото си време и сили. Парите все едно не можеш.

Коментар

Първи закон на движението у голямото село:
      Окачването на практически всички съвременни коли изкарва една година по дупките в София.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ми за 60 става дума в лека кола. Което те освобождава от задължението да носиш казана за бензин пълен и ето ти още средно 30 килограма спестени, приблизително на същото място в конструкцията. Но общо, колата вместо 450 е способна да носи 390 килограма. Което слабо те засяга, ако повечето време тя носи 100кг (тебе самия и боклуците, които все не стигаш да разтовариш). Голямото претоварване.

Имаш и няколко ползи - повишена отказоустойчивост, повишена автономност, повишена толерантност към въглеводородна бомба и практически удвоен ресурс на двигателя. Все полезни неща.

Коментар

Нямам наблюдение върху нови, изкуствено метанизирани. Поне половин година изкарват ли? За старите ясно, не изкарват николко.

Коментар

Ясене, това за удвоения ресурс на какво го базираш?
            Щото мога да ти покажа много двигатели на които с метан ресурса отива на кино.

ПП Стефане, за колите със заводски метан не си прав. Виж челния италиански опит.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Нямам наблюдение върху нови, изкуствено метанизирани. Поне половин година изкарват ли? За старите ясно, не изкарват николко.
              Всякакви резултати, в зависимост от грамотността на изпълнителя. От незабележима разлика до неизползваема трагедия.
              Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              И аз мога. Но говорим за грамотно свършена работа, а не метана да ти е крив, че някой си оставил ръцете. И да, някои двигатели не стават за метан. По общи впечатления, част от тях и за бензин не стават твърде.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                ...
                говорим за грамотно свършена работа ...

да, някои двигатели не стават за метан. .
                Така. Тука сме напълно на едно мнение. Но не разбрах за удвоения ресурс.

Коментар

Но не разбрах за удвоения ресурс.
                  Луксът да работиш от смяна до смяна с чисто масло и цилиндрите да са мазни и на студен двигател, определено дава резултат.

Коментар

Боже ... Какво няма да направят, само да не въртят дизел ...
                    А многогоривните дизели са по-благодатна тема, от счупените гръбнаци на бензиновите примуси. Все пак.

Коментар

Аз ще се опитам да отговоря на колегата на въпросът му като се отдалечавам малко от според мен приложения спам.
                      Колега, според мен най мислещият човек в България, занимаващ се с метан и преустройство на всякакви двигатели се казва инж. Людмил Матеев.
                      Директор е на гараж Дужба на градския транспорт.
                      Намери време, срещни се с него и поговори.
                      Всички отговори ще намериш там.
                      Поздрави!
                      VITARA, SAMURAI
                      FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                      RENAULT ESPACE QUADRA
                      ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Боже ... Какво няма да направят, само да не въртят дизел ...
                        Ако 2.30лв/л излизат от твоя бюджет, и ти ще правиш. Хубаво нещо е дизела, но времената на безплатната нафта отминаха. Сега, няколко години ще има безплатен метан. После - не.

Коментар

ПП Стефане, за колите със заводски метан не си прав. Виж челния италиански опит.
                          Аиде и аз щети покажа таксита на които километража показава на 1 200 000 и като се отвори вдигатела промерно за смяна на гарнитура вътре си личи че има почти нулево износване на цилиндро буталната грума а двигателя от вътре свети, за разлика от бензина когато вътре няма такава гняс .Карал съм такси 2 години и дане се хваля но сам много по светнат по вапросите с метана от доста от хората тук които чули- недочули че метана им ''ебавал майката на двигателя''.Единстевения минус е че задните амортисиори се разбиват за доста кратък срок но това се лекува отчасти със специялни по-тварди пружини.
                          0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                            Аиде и аз щети покажа таксита на които километража показава на 1 200 000 и като се отвори вдигатела промерно за смяна на гарнитура вътре си личи че има почти нулево износване на цилиндро буталната грума а двигателя от вътре свети, за разлика от бензина когато вътре няма такава гняс .Карал съм такси 2 години и дане се хваля но сам много по светнат по вапросите с метана от доста от хората тук които чули- недочули че метана им ''ебавал майката на двигателя''.Единстевения минус е че задните амортисиори се разбиват за доста кратък срок но това се лекува отчасти със специялни по-тварди пружини.
                            Всякакъв двигател който не се гаси изглежда по същия начин.

Коментар

Метановият изглежда по същия начин въпреки, че се гаси.

Коментар

казах в началото ще се занимавам с внос на стоки от Полша (не са много тежки) и ще имам месечно около 8000 км което за година прави около 100000 км и наистина парите за гориво са най-големият ми разход. Затова когато попаднах на обява за дизелов микробус на метан се замислех доста. Според мен окачването на микробуса трябва да е планирано за максимална натовареност т.е. около 3,5 т. Този минус който повечето хора изтъкват, че бутилките тежат мисля че е неоснователен, защото просто ще нося по-малко товар, което мисля, че ме устройва. Видях, че има метан станции в Сегед и Дебрецен (Унгария), Попрад (Словакия) и в Краков (Полша) така, че ще успявам да стигна от станция до станция, ако направят и във Видин ще е супер, защото от Враца до Сегед е 600 км и ще трябва 200 км на дизел да карам. За сега съм се спрял на това решение просто ми беше чудно като видях дизелов микробус на метан, затова и пуснах тази тема да кажете вашите мнения относно тази комбинация.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X