Първоначално публикуван от Паджеровод
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Допълнителна печка
Свий
X
-
виждал съм такава, вебасто, монтирана на саабStop fawkin email me! I'm trying to drink....
http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related
-
Нашите две Камили са с Webasto. Невероятна благина. Имат си таймер и когато навън е люта, ама люта зима, те си се включват в необходимото време и затоплят охладителните кръгове. Понеже и вътрешното отопление е включено към тези кръгове, влизаш в джипката по къси ръкави! Даже си регулира и силата на вентилаторите! Ако трябва да чакаш някъде през зимата, онова си бучи кротко и те топли. Въобще не хабиш двигателя. Дай Боже всекиму!
Т.Good guys drive Land Rovers!
Коментар
-
Първото джудже казало "кой ми е ял с лъжичката?", второто "кой ми е седял на столчето?", а седмото като погледнало към креватчето си казало "айде да си лягаме, пък утре ще видим" /там лежала Снежанка.../Първоначално публикуван от TurbozmejНашите две Камили са с Webasto. Невероятна благина. Имат си таймер и когато навън е люта, ама люта зима, те си се включват в необходимото време и затоплят охладителните кръгове. Понеже и вътрешното отопление е включено към тези кръгове, влизаш в джипката по къси ръкави! Даже си регулира и силата на вентилаторите! Ако трябва да чакаш някъде през зимата, онова си бучи кротко и те топли. Въобще не хабиш двигателя. Дай Боже всекиму!
Т.
Та ти май си като него!
Понеже знам, че си технически грамотен и машините ти са правени от също така грамотни хора, дай ми яснота по следните въпроси:
1. Печките универсални ли са или ти изглеждат пригодени за тези машини?
2. Каква консумация на ток имат, а ако разчитат само на парното - имаш ли представа какъв му е електрическия разход и дали вентилатора се управлява през печката?
3. Къде по дяволите са ги завряли?
4. Ако може да ми пуснеш модела!
Като се видим на езерата и тебе ще черпя с чай!
Коментар
-
Видях една обява за печка, може на някой да му свърши работа.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=24182
Коментар
-
монтирахме на два камаза такива печки Webasto цената с монтажа беще солена мисля че беше по 1500 на бройка.при минус 20 поддържа 30 градуса без проблем .безшумна и икономична,с таймер за градуси и и копче за силата на вентелатора а,размерите и са нещо от сорта на 45-50 см дължина и диаметър от около 20см.Печката е с цилиндрична форма
"Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."
Коментар
-
Здравейте търсачи на топлина
По реда на постъпилите запитвания отговарям:
1. Печките са универсални! С тях върви планка за закрепване в двигателния сектор, но нали знаем какво е ТНТМ и ТКЗС можем да се оправим и с подръчни "матряли";Понеже знам, че си технически грамотен и машините ти са правени от също така грамотни хора, дай ми яснота по следните въпроси:
1. Печките универсални ли са или ти изглеждат пригодени за тези машини?
2. Каква консумация на ток имат, а ако разчитат само на парното - имаш ли представа какъв му е електрическия разход и дали вентилатора се управлява през печката?
3. Къде по дяволите са ги завряли?
4. Ако може да ми пуснеш модела!
2. При пълно натоварване (full load) консумацията е 2.5 А, при частично (part load) e 1.38 A - (За 12 волтови уредби) - Така, че не е някакъв ужас, който изисква два паралелно свързани акумулатора от немска подводница
; Да, печката управлява вентилатора на парното! Печката си има процедура, по която си върти затопления антифриз и си пуска вентилатора на парното. Даже има и защита от прегряване
!
3. Моите стоят отляво на двигателя (до нагнетателната помпа). Имат малко допълнителни кабели и бушони. За джипки е от
особено значение подвеждането на изпускателната тръба! Въпреки, че по инструкции трябва да сочи 90 deg. надолу, трябваше да ги преорентираме, защото от off-road изпълнения тръбата може да се запуши, сплеска и т.н. Тогава печката се пали, но след размисъл от 180 секунди се гаси и казва "sorry". Миналата година го имахме този проблем.
4) Моделите са Thermo Top Z/C и Тhermo Top C. И двата модела са само с локален панел за управление. Има гъдели от типа на дистанционни за запалване (вкл. и чрез достъп през телефон), ама не ги оправдавам.
В момента едната е при Фулдата и можете да ги разгледате.
Успех!
Т.Good guys drive Land Rovers!
Коментар
-
Прости моето любопитство, но точно тази "процедура" не ми се е изяснила..Първоначално публикуван от TurbozmejПечката си има процедура, по която си върти затопления антифриз и си пуска вентилатора на парното.
Казваш, че работи при изключен двигател, значи водната помпа не участва..
Консумацията на ток, която даваш е мизерна за вентилатора на парното, какво остава за собствената консумация на печката, а пък какво и за електрическа водна помпа..
Единствен възможен вариант май е да се шунтира охладителния кръг и да върти малко количество антифриз../и да не си включил в ел.консумацията вентилатора, разбира се/
Какво е скрила камилата в гърбицата си?
Коментар
-
днес си получих новия каталог и вътре имаше разни предложения за отопление, може да са интересни http://store.summitracing.com/, вижте на cooling&heating - heatersStop fawkin email me! I'm trying to drink....
http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related
Коментар
-
Аз също съм с Webasto и неколкократно ми е влизала в помощ, особено като ме заби преди 10 дни сняг на Белмекен, а трябваше и да стоя с изключен двигател доста време.
Казаха ми обаче, че се налага ежегодно подменяне на някакви чаркове за да работи печката добре. Това щото пушеше веднъж бял дим ама после и мина. Как мислите, дали трябва наистина да се сменят профилактично и какжи чаркове из нея?
Коментар
-
Интересно ми е да видя как е монтирана Webasto на Дискавъри.. Особено ак е заводско/дилърско изпълнение трябва да е много културно, щото пък и Диско-то си има вентилационен сет-ъп като на нормална кола (не е като при Дифендър-а..Първоначално публикуван от nasovАз също съм с Webasto и неколкократно ми е влизала в помощ, особено като ме заби преди 10 дни сняг на Белмекен, а трябваше и да стоя с изключен двигател доста време.
Казаха ми обаче, че се налага ежегодно подменяне на някакви чаркове за да работи печката добре. Това щото пушеше веднъж бял дим ама после и мина. Как мислите, дали трябва наистина да се сменят профилактично и какжи чаркове из нея?
)
Така, че на следващата сбирка на клуба (10.11.2005) ти и Тинко да сте там!
Аз не съм чувал за чаркове, които да изискват ежегодна смяна. Поне моя опит е - задръстване на едно филтърче (от нафтата), което се сваля, почиства се и се слага за айде 20мин. и в общи линии го правя веднъж на сезон (зима).. Това е
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар