Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вебасто термо топ бензин??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вебасто термо топ бензин??

Имам подобен проблем с Termo Top Z дизел - след диагностика в Рея и в Мазда се оказа, че свеща не работи. Търся свещ за този модел но немога да намеря. В Рея ми обявиха безумна цена - вървяла заедно с горивната камера. Ще помоля за помощ.

Коментар

Re: От: Вебасто термо топ бензин??

Първоначално публикуван от anp Преглед на мнение
      Имам подобен проблем с Termo Top Z дизел - след диагностика в Рея и в Мазда се оказа, че свеща не работи. Търся свещ за този модел но немога да намеря. В Рея ми обявиха безумна цена - вървяла заедно с горивната камера. Ще помоля за помощ.
      Аз ти отговорих на лично относно твоето запитване !Това че в Рея ти казват че върви в комплект с горивната камера изобщо не е вярно !Ето доказателство !Натиснете снимката за да я уголемите

Име:$(KGrHqR,!l!E64oy61-gBO7IC9vlYg~~60_12.JPG
Прегледи:2
Размер:74.1 КБ
ID:5346604

Коментар

От: Re: От: Вебасто термо топ бензин??

Те и на мен ми бяха казали че управлението върви с горивната камера и не ремонтира ама на....аз си го оправих .Тия просто не са никакви специалисти.Те единствено и само могат да сменят части,което аз смятам за елементарно

Коментар

От два дни имам Hydronic B4 SC. При пробното свързване изписа на дисплея F -17. От таблиците за грешки, доколкото разбрах, става въпрос за прегряване над 130 гр. На една таблица е записано, че трябва да се смени блока за управление. Така ли е, и колко струва такъв блок?
          [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от fox1981 Преглед на мнение
            Те и на мен ми бяха казали че управлението върви с горивната камера и не ремонтира ама на....аз си го оправих .Тия просто не са никакви специалисти.Те единствено и само могат да сменят части,което аз смятам за елементарно
            Колега би ли споделил какъв е бил проблема и как си го решил ?
            Land Rover Discovery
            Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Първоначално публикуван от vas33 Преглед на мнение
              Колега би ли споделил какъв е бил проблема и как си го решил ?
              Ами пише го някъде по-нагоре Сега по моя проблем!Оказа се водната помпичка пак.Беше блокирала защото беше събрала стружки по магнита(турбинката).Тая помпичка е обратен тип електромотор с въртящ се магнит и от там идват проблемите ми.А управлението явно не следи водната помпа,защото печката си пали и без нея

Коментар

Имам електроника за печка на нея пише Вебасто SG 1561 - 12 v отдолу 482.110 ако някой го интересува о888832288 Данчо
                Едно е да искаш , друго да можеш , трето - да го направиш !

Коментар

Първоначално публикуван от ДАКАТА Преглед на мнение
                  Имам електроника за печка на нея пише Вебасто SG 1561 - 12 v отдолу 482.110 ако някой го интересува о888832288 Данчо
                  Това е управляващият блок за суха печка Webasto AirTop/HL.
                  I get High by going Down

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                    От два дни имам Hydronic B4 SC. При пробното свързване изписа на дисплея F -17. От таблиците за грешки, доколкото разбрах, става въпрос за прегряване над 130 гр. На една таблица е записано, че трябва да се смени блока за управление. Така ли е, и колко струва такъв блок?
                    Понеже никой не отговори на запитването ми, се порових в нета и си оправих печката сам. Изчистих си грешките с дисплея за конрол http://www.espar.com/tech_manuals/Co...PAR Manual.pdf. За тези коите не разберат как става могат да ми се обадят при нужда. (0889 двеста и две 906 Николай)
                    Понеже използвах времето за търсене на информацията, за да си почистя печката, сега имам нужда от гарнитурите за горивната камера. В случай, че има някъде на приемлива цена, бих си ги купил. Другия вариант е да си ги изработя сам.

Коментар

Съмнява ме да си намериш само уплътнения. Ако искаш снимай и ще помислиме за материал.
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                        Съмнява ме да си намериш само уплътнения. Ако искаш снимай и ще помислиме за материал.
                        Гарнитури намерих 25лв. без транспорта, 30лв с транспорта. Реших обаче, че мога да си ги направя от кингерит 1мм. Сложе ни са вече, но за всеки случай ще я надуя на 1атм. за проверка.

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
                          Може да работи и на двата вида гориво без да се променя нищо!Тествано е !Иначе както е по сервизно упътване в зависимост от модела на Печката на някой модели кичето което се напоява с гориво в билзос до запалителната свещ при дизеловата е с отвор .а при бензиновата без отвор .Също така разлика в отвора на металната тръбичка към дюзата ![ATTACH=CONFIG]414476[/ATTACH]
                          Човек... не искам да се заяждам, а ти наистина си един самоук експериментатор, как така няма разлика бензин и дизел ? Утре, като Явор си купи дизелова печка и я пусне на бензин и му замине горивната помпа, защото вътре в нея става каша много скоро, ти ли ще му подариш БЕНЗИНОВА такава ? Това с тия кечета, дето си снимал е за ДБВ46, или ББВ46, което ме съмнява някой да си монтира в кола, защото са печки от преди 90-та година. Програмата на дизеловата печка и бензиновата нямат нищо общо и като работа и като палене и като материали по горивната система. Нали беше написал някъде, че трябва да споделяме опит- ето ти опит! Недей да пишеш такива неща! не си прав и подвеждаш хората. Ако нямаше никакво значение бензин-дизел, нямаше да има бензинов и дизелов вариант на горелката, на програмата и на горивната помпа. Ще ти дам елементарен пример - бензиновата помпа за тая печка струва 390 лева, а дизеловата 165.... Дали е толкова просто ???
                          ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
                            Аз ти отговорих на лично относно твоето запитване !Това че в Рея ти казват че върви в комплект с горивната камера изобщо не е вярно !Ето доказателство ![ATTACH=CONFIG]417928[/ATTACH]
                            Като не е вярно защо си снимал запалителен щифт за каравеле и мултиван оригинална резервна част с код по ВАГ ??? Я се пробвай да си купиш с вебасто номер това нещо и после сядай и пиши поредното недоразумение! Искам да ми напишеш каталожен номер по вебасто на тази част и тогава ще ти се извиня, че съм подложил на съмнение поредната ти доза "знания". Това, че може да се намери като ОЕМ- част, не означава, че официалният вносител може да го продава отделно. Примерно мога да ти дам няколко телефона на турци и руднаци да си пазаруваш от тях разни ТНТМ резервни части за отоплители, всеки се мъчи да изкара лев, но пък не всеки се мъчи да се принизява до гаражните майстори, защото трябва да даде и гаранция, дано правиш разлика.
                            ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Първоначално публикуван от fox1981 Преглед на мнение
                              Пич, за съжаление е така, няма такава практика в нито един официален сервиз на дадена марка, който е и по ISO. Няма кой да ти ремонтира нещо, което пише изрично, че се сменя и не подлежи на ремонт. Това не означава, че не може, а че НЕ трябва ! Виж, купих си стар Ровър с печка и проблем в платката, свалих си я и на мой риск си оправих печката, но това на клиент няма вариант да го направя. Дано ме разбереш, не е от нежелание, или незнание, просто е принцип.
                              ТКЗС за цял живот

Коментар

Здравейте!!
                                За да не отварям нова тема пиша тук.
                                Имам водена бензинова печка "Webasto thermo top C" -произведен 2002г, от известно време (по мой наблюдения от както паднаха по-сериозно температурите) започна при палене включва си вентилатора и бензиновата помпа прави опит да запали (мисля че за момент успява понеже се загрява ауспуха), след което започва да пуши и печката се спира сама.При повторен опит да запали пак включва вентилатор и бензинова помпа и почти всеки път прави експлозия след което пак започвада пуши и нищо не се случва и се спира.Направих няколко опита на топъл мотор понякога успява да се запали и работи без проблем.Не съм я носил на диагностика понеже не прочетох много добри мнения за сервиза на Webasto в София, но по това което намерих като информация проблема можело да идва от насъбрали се сажди в печката или от турбината (това с турбината в моя случай малко ме съмнява понеже си работи и даже след като прекрати запалването остава да си рабти още минута две).Мисля си дали да не я разглобя да да видя дали няма да ми се усмихне съдбата и да успея да отстраня проблема сам, само незнам дали има някакви особености при самото разглобяване и след това при сглобяването трябват ли нови гарнитури и от къде могат да се вземат????

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X