Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вебасто термо топ бензин??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вебасто термо топ бензин??

Сигурен ли си че подкачващата помпа работи?Пробвай да подадеш 12(само внимавай с поляритета) и я потопи в бензин от към засмукващия край

Коментар

Да сигурен съм!!На диагностиката я чух да тупа.

Коментар

Управляващия блок е оправен Даже днес и чух гласеца....Блокът беше със счупена едно термо съпротивление,дето опира на корпус и затова показваше вчера на диагностиката минус 40 градуса.Обаче много за кратко успях да я запаля,защото проблема с турбинката си остава.В смисъл че винтелаторчето работи,но когато си намали оборотите спира и се получава аварийно изключване и дим през дупката за въздух.Обаче това не е страшно.Скоро ще звънна на Жоро да взема неговото,но първо трябва да събера сили че тая печка......

Коментар

Печката от днес е напълно готова и работи супер.Темата е ключ.
          ПС още веднъж Благодарности към колегата Жоро,нмого е точен колегата.Поздрави

Коментар

Айде сега ново 200 Печката се пуска тръгва за малко и след това се издухва и загасва.....много е странно,защото понякога си работи супер.Може ли да прегрява заради въздух или нещо такова....А иначе като запали и си работи не пуши,и почти не мирише,само че с това ту тръгва ту не не си е работа.Дайте идеи!!

Коментар

Първоначално публикуван от fox1981 Преглед на мнение
              Айде сега ново 200 Печката се пуска тръгва за малко и след това се издухва и загасва.....много е странно,защото понякога си работи супер.Може ли да прегрява заради въздух или нещо такова....А иначе като запали и си работи не пуши,и почти не мирише,само че с това ту тръгва ту не не си е работа.Дайте идеи!!
              постояно ли го прави?или от време на време

Коментар

Какво стана колега открили проблема?
                Ако все още не си,моят съвет е да провериш дали напрежението ти е 12 волта!Ако пада под тази стойност ще го прави този проблем!

Другата причина може да е студена спойка в блока за управление!

Коментар

И аз си купих такава водна помпа за печката на bmw-to (през ebay от турция ) ама платката не я харесва. Сменил съм температурния сензор на платката може той да бърка работата. Ако някой има друга марка водна помпа или е подкарвал такава като моята да сподели. Печката е Thermo top C.
                  Land Rover Discovery
                  Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Първоначално публикуван от vas33 Преглед на мнение
                    И аз си купих такава водна помпа за печката на bmw-to (през ebay от турция ) ама платката не я харесва. Сменил съм температурния сензор на платката може той да бърка работата. Ако някой има друга марка водна помпа или е подкарвал такава като моята да сподели. Печката е Thermo top C.
                    Дай номера на платката!И Кажи печката как стартира -при падане на температурата под 5 градуса-със таймер-от ключа за запалване на колата-копче на таблото?

Коментар

Жоро я кажи моля те какво трябва да се промени за да стане дизелова печка бензинова и обратно?

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
                        Дай номера на платката!И Кажи печката как стартира -при падане на температурата под 5 градуса-със таймер-от ключа за запалване на колата-копче на таблото?
                        Номера като разглобя ще го видя след ден два. Платката е стандартният контролер за BMW 39. При мен може се стартира от таблото с копче и таймер, и дистанционно имам (предполагам има телестарт).
                        В момента заради грешката с помпата се пуска само с БМВ диагностиката. Иначе помпата работи на директни 12V. (подозирам че съпротивлението е различно от това на оригиналната помпа затова дава грешка).
                        Land Rover Discovery
                        Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                          Жоро я кажи моля те какво трябва да се промени за да стане дизелова печка бензинова и обратно?
                          Може да работи и на двата вида гориво без да се променя нищо!Тествано е !Иначе както е по сервизно упътване в зависимост от модела на Печката на някой модели кичето което се напоява с гориво в билзос до запалителната свещ при дизеловата е с отвор .а при бензиновата без отвор .Също така разлика в отвора на металната тръбичка към дюзата !Натиснете снимката за да я уголемите

Име:!BdiRrjg!mk~$(KGrHqMH-DcErhsoGdykBK5WMPSkFQ~~_12.JPG
Прегледи:1
Размер:11.8 КБ
ID:5342863

Коментар

Така..Не бях в софия и не можех да пиша.Печката ту пали и си работи нормално ту се пуска след 2мин спира и прави втори опит,когато и тогава се провали загасва и не опитва повече.Преди няколко дена обаче я запалих и отворих капака да видя и чуя точно какво става и след 1мин работа печката не се пипаше от топлина,точно тогава спира и прави втори опит....същевременно с това въздух почва направо да тропа в маркучите.Ужас При мен системата е малко по-особена от нормалнато връзване към вода,защото съм с газов инжекцион и от печката пурво водата ходи в изпарителя а след това в парното и двигателя.След обаче половин час обезвъздушаване и един литър антифриз май успях да го изгоня тоя въздух и се надявам вече всичко да е точно.А иначе по печката вече всичко е проверено и не би трябвало да е от нея,проверен и сменен вентилатор,сменена водна помпа,проверен таймер,свещ и тн остава да е въздуха в системата.Поздрави

Коментар

Знаеш ли, че и аз смених водната помпа на печката. Понеже не смених оригиналната букса направих ТНТМ. Вързах всичко (като гледах + и - на оригиналната), печката опита да заработи и спря. Обърнах + и - и вече нямаше проблем. Просто компютъра явно си проверява първо хардуера.
                              п.с. И при мен като паднат много температурите печката заработва и после спира. После пак и вече спира окончателно. Това е така, защото явно помпата не може да завърти антифриза (явно става на каша, а го мерих (на -25гр. е)), загрява малък обем и печката се изключва от датчика в нея. Та така.
                              Поздрави.
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Добре начи имам слледните наблюдения.Печката прави два опита за старт и спира...като запаля двигателя и печката работи,стрелката на температурата тръгва на горе доста по-рано от като не работи печката,но през това врене нямам парно.....вВ номента който изключа печката парното идва,а стелката на температурата пада на долу.А сега де Да опитам ли да обърна посоката на помпата?Какво ще кажете?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X