Здравейте,преди 1 месец си купих от Англия едно диско с климатик,ABS,SRS,.Проблема е че покупката стана чрез интернет и нябах го видял в действителнос.Сега като престигна се оказа малко порутено с липсващ преден кардан а и не ми се местрят пак лебедки,окачване а ми се иска да преместя климатика на другото ми диско и това да ми остане само за оффроад или ако продължи кризата ще е на части и то.Искам да попиотам някой слагал ли е климатик и лесно ли е или трябват доста преправяния.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Монтаж на климатик на диско 1 300 тди.
Свий
X
-
От: Монтаж на климатик на диско 1 300 тди.
Премести железата. Моето мнение. Може и да не съм прав, ама........За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
-
Ами да но пак трябва да регистрирам а и това дискавъри нещо не ме кефи защото е занемарено много отвътре,иначе си е с кожен салон и дори има щора на багажника.Първоначално публикуван от targa Преглед на мнениеПремести железата. Моето мнение. Може и да не съм прав, ама........0885719173-Красимир
Коментар
-
На Никой не му се занимава, трябва да разглобиш цялото табло. После и предницата. Което не е лека задача за сам човек.
Като собственик на Дискавъри без климатик и аз имах такива идей, но отнема много време и работни часове.
Което е за хора със повече свяободно време и свободен гараж за извършване на съответните операций.
Ако ще се прави в сервиз в повечето случай не е рентабилно и излиза по евтино да смениш дискавърите с такова което има климатик.
Коментар
-
Аз имам донор,гараж и много свободно време,само чакам още малко воля.Само исках да знам дали има някакви усложнения.Първоначално публикуван от Vasil Botev Преглед на мнениеНа Никой не му се занимава, трябва да разглобиш цялото табло. После и предницата. Което не е лека задача за сам човек.
Като собственик на Дискавъри без климатик и аз имах такива идей, но отнема много време и работни часове.
Което е за хора със повече свяободно време и свободен гараж за извършване на съответните операций.
Ако ще се прави в сервиз в повечето случай не е рентабилно и излиза по евтино да смениш дискавърите с такова което има климатик.0885719173-Красимир
Коментар
-
За Диско не знам, но аз си монтирах сам климатик на Пежо Експерт това лято и съм много доволен. Първо провери дали имаш всички букси по инсталацията на другото Диско - това може да е най-големият проблем, поне при мене беше така. Също трябва да видиш радиатори и перки дали съвпадат. Иначе работата е много, но в никакъв случай не те съветвам да ходиш по майстори - само ти създават допълнителни щети. Няма нищо сложно в цялата операция, просто е трудоемка!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016
Коментар
-
Датчиците са различни може да липсват и някой букси но аз ще ги сваля от донора,незнам само дали няма много работа под таблото отпред при двигателя не ме притеснява нищо.Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеЗа Диско не знам, но аз си монтирах сам климатик на Пежо Експерт това лято и съм много доволен. Първо провери дали имаш всички букси по инсталацията на другото Диско - това може да е най-големият проблем, поне при мене беше така. Също трябва да видиш радиатори и перки дали съвпадат. Иначе работата е много, но в никакъв случай не те съветвам да ходиш по майстори - само ти създават допълнителни щети. Няма нищо сложно в цялата операция, просто е трудоемка!0885719173-Красимир
Коментар
-
Ако говорим за климатик, а не климатроник под таблото няма нищо особено, просто сменяш парното и няколко жици и датчици барабар с него. От цялата тази система в купето към двигателя отива само един управляващ плюс за компресора, всичко останало е при мотора. Щом буксите са различни ще падне доста работа докато ги уеднаквиш и те съветвам първо там да се подготвиш и като си сигурен че всичко ти е ясно, тогава да почнеш да разглабяш.Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016
Коментар
-
Благодаря за съвета,малко да се позахлади и ще започна да разглобявам,че сега в тези жеги не е за предпочитане престоя в гаража.То ясно,че климатика ще е за другото лято,това вече си отива и няма да ми е нужен.Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеАко говорим за климатик, а не климатроник под таблото няма нищо особено, просто сменяш парното и няколко жици и датчици барабар с него. От цялата тази система в купето към двигателя отива само един управляващ плюс за компресора, всичко останало е при мотора. Щом буксите са различни ще падне доста работа докато ги уеднаквиш и те съветвам първо там да се подготвиш и като си сигурен че всичко ти е ясно, тогава да почнеш да разглабяш.0885719173-Красимир
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар