Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам проблем с вентилатора.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Имам проблем с вентилатора.

Белов,ако електронното е изгоряло няма кой да подаде ток на вентилатора да завърти-ако греша ме поправете .Поздрави.

Коментар

Това електронно, неразглобяем и залят със смола, блок ли е? И то подлежи на ремонт. Само трябва да го види някой разбирач.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Дори да не си особено голям разбирач повечето от елементите когато дефектират се променя външният им вид.Я избило ,я почерняло ,я спукано и т.н. Огледай все ще намериш нещо.

Коментар

Да залят със смола блок е-утре ще го наснимам и ще му сложа снимки.Относно кой разбирач да го погледне ,тук в нашия град не са много,а телевизионния техник каза ,че не подлежи на ремонт и трябвало ново.Ново,ново ама.....

Коментар

Евелине ..... прочети на този телевизионен техник това което съм ти писал по-горе!!!!

И после ходи за бира ........
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Имах подобен проблем на лагуната. Оказа се, че буксата която е на бушоните е нагоряла и от там климатроника отчита грешка. Пуснах един дебел кабел с бушон директно от батерията и всичко си е на ред. Проблема беше само в силовия ток за мотора.
              GSM 0877 08 99 19
              Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Не виждам външни признаци по електронното,за да е изгоряло.Ето снимки:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:упр.jpg
Прегледи:1
Размер:55.3 КБ
ID:5257683Натиснете снимката за да я уголемите

Име:упра.jpg
Размер:63.3 КБ
ID:5257684Натиснете снимката за да я уголемите

Име:упрае.jpg
Размер:27.3 КБ
ID:5257685

Коментар

Някой колега има ли идеи ? За първата джаджа-и от двете страни едно и също и само кабелите се виждат... Колега не се отваря казваш
                  А на последната снимка другата джаджичка каква е ? И какво пише на нея

П.С : Кутийката му явно
                  Последно редактирано от belov15; 04-03-11, 18:41. Причина: просветление

Коментар

На последната снимка е пластмасовия капак/това със цифрите на него виждал съм на Бош,Сименс/,който се поставя върху платката с кабелите -от снимка 1 и 2.От долу на платката има гладка ламаринка намазана със смазка издържаща на температура.Днес ходих и до телевизионния техник-работел само до обед за да го питам за полевака/полеви транзистора/.

Коментар

Термо паста е тази въпросната смазка ,а ламаринката играе ролята на охлаждащ радиатор.Значи има нещо на него,нещо греещо.Транзистор най вероятно,съмнява ме да има интеграла.Да не кажа невъзможно

Коментар

Тия гадове, от ден на ден, правят все по-трудни за ремонт чаркове. Е, с този блок работата е лоша. Не че не може да се направи нещо. Доколкото разбирам, вентилаторът се управлява само ръчно. Остава да се направи една схемичка за регулиране. Как променяш степените? С бутон или с ключ. Трябва да се види какво се подава за управление на тази идиотска кутийка, но пак си трябва разбирач-електрончик.

Коментар

Колата е с двузонов климатроник.Ако ще ми е гадно, поне да е на макс ,налиТака-степените на вентилатора се управляват не с врътка,а на самия дисплей на климатроника с бутони + и -.Цяла зима карам без парно,усещането е повече от дискомфорт.Така,че вече съм се решил този гаден проблем да го отстраня.За втора употреба част съм обиколил що има морги в Бургас всички наред.И до Ямбол се звънеше.За електронно от старата ЕС класа(W140),днес позвъних в Бургас и са го продали за 150лв.,а от английското ибей струва с доставката чисто ново 55лири.Ще изчакам още малко и .........от острова да пращат.

Коментар

Няма ли електрончик около теб? Да провери какъв сигнал идва по управляващия кабел (изходът от бутоните) и после е лесно - като минимум един чип и един транзистор. Заедно с работата няма да струва повече от 20 лева. Как няма такава кола около мен. Пък и този проклет сезон...Бихме им скрили топката на дойчовците.
                            Добре де. Не можеш ли да си пуснеш вентилатора ръчно? Подай му напрежение с две жици. Както си го пробвал, но сега на място.

Коментар

Колега в крайна сметка отвори ли малката кутийка.Разкапсуловай я.Така и така си тръгнал да я сменяш ,току виж ако я отвориш сме измислили нещо.

Коментар

електронното блокче ти е заминало , трябва ново или втора употреба работещо което е рядко да се намери.
                                Има преправани от арабите но не се връзвай няма минимални и максимални обороти.
                                FORD MAVERIK 2.7TD
                                Тел.0898662817
                                LZ1IID

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X