Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Писна ми от хлебарки!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Писна ми от хлебарки!!!

Чел съм едно време като любопитен анекдот че първото изобретение на Едисън на съвсем млади години било именно това. Сложил два проводника на дупката от която излизали хлебарките, и отдолу съдинка с вода. От тока се зашеметявали, цопвали в съдинката и се давели. Колко е вярно не знам. Все пак съм го чел още по соца.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      Чел съм едно време като любопитен анекдот че първото изобретение на Едисън на съвсем млади години било именно това. Сложил два проводника на дупката от която излизали хлебарките, и отдолу съдинка с вода. От тока се зашеметявали, цопвали в съдинката и се давели. Колко е вярно не знам. Все пак съм го чел още по соца.
      то по времето на Томас Алва Едисон тока е бил немного позната екстра, и хлебарките не са я знаели..

ама сега...

Коментар

От Регент-а по-ефикасно няма-гаранция.Вкъщи с кво ли не съм пробвал-все по survivor стават.След Регент вече 7-8 месеца следа от хлебарка няма..Е,от няколко дни идват на разузнаване,ама ги чакам пак..Ако успееш от познати да намериш стари запаси,като с огън ще ги изгори..ЕС го забрани щот тяхните боклуци не се продават..
        [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
        Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Подовото отопление до колко градуса вдига? Намотано директно върху тръбата. Друго - кантал някакъв навит в термошлаух - и си правиш квито ватове искаш... Подгревна свещ, топната в изравнително казанче от автомобил с навити маркучи около тръбата - има такава система на Браво-Брава. Топли до 100 гр. и после поддържа с електроника някаква..)))..ма това май сложно и скъпо. Интересно ми е "фирмите" с кво пръскат? При мен беше ад! Нищо не помагаше. Извиках ги - пръснаха и край. Вече втори месец спокойствие.

Коментар

Проблемът е че не идват само по канала - иначе регент се намира тук там естествено на спекулативни цени аз намерих преди време но още не съм го ползвал през зимата нещо се скриха но на пролет мисля да атакувам.

Пс. Да допълня - наистина да си пръскаш дома с пестициди не е най-добрата идея но мене повече би ме притеснило да се къпя стъпил върху сифон в който работят нагреватели на 220в.
            Последно редактирано от persuader; 10-12-09, 23:03.
            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              ...Термостатираме цялата конструкция на 100-130 градуса целзий и я топлоизолираме, да не отива топлината зян. При такава температура PVC ще е относително твърд. Като минава...
              При варианта с негревател вероятно ще почне да се изпарява водата от сифоните и освен хлебарките ще те налази и каналджийска смрад.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                .

Пс. Да допълня - наистина да си пръскаш дома с пестициди не е най-добрата идея но мене повече би ме притеснило да се къпя стъпил върху сифон в който работят нагреватели на 220в.
                Явно колегата обича да играе на "руска ролетка"
                Ясене, щом те влече тоя тип хазарт ето една идея от мен - датчик за перката от Опел, стои на радиатора и даже повечето модели са на две степени 95-100С и 105 - 110С. За втората не съм 100% сигурен но там някъде.
                Don't hunt IF you can't kill
                първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Това с нагревателя ми се вижда доста невероятно да се получи свястно и работещо, но ако си толкова навит да пробваш, кажи горе-долу с каква форма ти трябва и ще измислим някакъв. Нагревателите за съдомиялни и перални са по 28-30 ома и са с най-различни форми. За печките-същата работа. И термодатчик ще ти измисля, но с управлението се оправяй сам, че да не ме псуваш после....
                  Последно редактирано от kuzdov; 10-12-09, 23:31.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Е то винаги има вариант да се тури датчик да спира тока към нагревателите когато си в банята ама пак знам ли
                    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Нагревател 28 ома ще топли доволно и на 12 волта и няма да рискуваш нито да се запалиш, нито "electrocution", докато се къпеш.
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Ето, почнаха смислените мнения по темата.

Първо, говоря за кухненската тЪРба - тя е 50мм или нещо такова. В банята зверове няма, не знам защо. Може би защото е на отделен щранг само с други бани.

Нагревателят ще е примерно на 30-40см от какъвто и да е сифон, топлоизолиран отвън - ще видим с какво. Така както си представям, основното количество топлина ще се изнася от хитрото устройство конвективно вътре в тръбата, т.е. не особено интензивно. Повече от 30 вата за тая глупост не давам. Значи може и на ниско напрежение, с трансформатор. В тоя случай 28-30 ома май не ме оправят или да си търся захранване 30-ина волта.

Второ, нагревателят ще е отвън на тръбата, а водата ще тече вътре. Даже ако реши да полази фаза, ще заземя мивката. Пералнята си е заземена, и изобщо ел. изолация знаем как се прави.

Сега се сетих, че датчиците за охлаждане работят наопаки, трябва да мисля друго. Примерно датчик от бойлер. Той е до 80-90 градуса и общо взето надежден.

Абе не е толкова безсмислена идеята.

Коментар

Има нагреватели във вид на тръба и Фи-то е около 40-50 мм, а дължината му е около 100 мм... Утре ще измеря един и ще напиша точни размери.
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Тръбовидна спирала, може би искаш да кажеш? Ако може и с умерено насилие да и се изменя леко диаметъра, за да легне плътно на тръбата - супер!

Коментар

Прости че се меся , но прекалено прозаично решение е това. Направи го поне като адронния колайдер. Не може ли някак да го направиш като тейзър ? Хем ще можеш да му вържеш един брояч и да мериш реалния ефект от устройството.

Защо трябва да го правиш просто като може сложно ? Съгласи се с мен, далеч по-готино е да хвърчат искри, броячът да отброява някакви индустриални количества убити, а хлебарките да не намаляват, отколкото да сложиш някакво невидимо устройство което просто да ги накара да изчезнат, без да си наясно дали работи или не
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Тръбовидна спирала, може би искаш да кажеш? Ако може и с умерено насилие да и се изменя леко диаметъра, за да легне плътно на тръбата - супер!
                                Имам предвид "тЪрба". Онова нещо дето текат разни флуиди през него и нагревателният елемент е вътре.
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X