Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Писна ми от хлебарки!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Писна ми от хлебарки!!!

С добро, не си ходят. Под "добро" разбирам циперметрин, борна киселина, бой с чехъла и преравяне на всички шкафове през 2-3 месеца.

Значи трябва да се мисли. Ето какво измислих:

1. Няма хлебарки в къща със септична яма или изобщо без канализация.
    2. В къща с канализация или блок - олеле!
    значи проблемът е в канализацията. Нямам никакъв шанс да си накарам съседите да поддържат хигиена или да ги тровят. Еле пък заедно с мен. Продължаваме:
    3. Сифон не ги спира - гмуркат се.
    4. Мрежа/филтър - ако спре най-дребните, ще се запушва до откат.

А дали ще преодолеят висока температура?

Представям си следното: канализационната тръба, около нея навит нагревател на 10-20см разстояние. Термостатираме цялата конструкция на 100-130 градуса целзий и я топлоизолираме, да не отива топлината зян. При такава температура PVC ще е относително твърд. Като минава вода, температурата ще спада, но преди да са изминали враговете заветното разстояние, разчитам температурата да се вдигне обратно до колкото трябва.

Я кажете има ли смисъл да го мисля още, или да го правя? Някой виждал/чувал ли е такава чудесия, да не се окаже, че се продава в магазина на ъгъла, а аз се мъча да открия топлата вода?

Идеи за подходящ нагревател? Термостатът го измислих - датчик за автомобилен радиатор се е утрепАл за целта, има някакви 102-107 градуса - точно в десятката. Само кажете в кои коли ги има, да знам къде да ги търся. Вярно, мисля да захраня всичко на 220, но пък променливия ток се комутира по-лесно. Еле пък с активен товар.

Вероятно ще трябва и някаква по-аварийна защита от прегряване - примерно стопяем елемент. Него откъде?

До: Писна ми от хлебарки!!!

и постоянния аромат на печени фекалии?

еее, русите хлебарки са за предпочитане...

Коментар

А пробва ли с РАЙД? При мен имаше огромен ефект.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        и постоянния аромат на печени фекалии?

еее, русите хлебарки са за предпочитане...
        Аромати няма да има никакви. Има сифони за целта. Тръбата отвън е чиста.
        Първоначално публикуван от georgiev_mbox Преглед на мнение
        А пробва ли с РАЙД? При мен имаше огромен ефект.
        И това. И всякакви други препарати на основата на циперметрин. Държи им влага цели 2 седмици. И даже и през двете седмици се намират заблудени.

Коментар

Някога гледах по ТВ-то как опаковат цялата къща и загряват вътре до 60-70 градуса. Твърдяха, че жива гад не оставала.... Да ви кажа аз как се отървах. С прословутия Регент 800, дето го заклеймиха като страшна отрова и дето морял все живо. За сведение имаме заек, дето живее точно на едно от пръсканите места и нищо му няма. Пръскал съм 2 пъти през 2-3 седмици зад кухненски шкафове, хладилника и в банята миналото лято преди да заминем на почивка. Резултатът е, че досега не съм видял нито една.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Няма го регентът вече по магазините, нито аналозите му, а и нещата, които прочетох за него, не ми харесаха. Химическите средства са отписани, поне докато не спрат да идват подкрепления по тръбата.

Давайте съображения по конструкцията.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
              Някога гледах по ТВ-то как опаковат цялата къща и загряват вътре до 60-70 градуса. Твърдяха, че жива гад не оставала.... Да ви кажа аз как се отървах. С прословутия Регент 800, дето го заклеймиха като страшна отрова и дето морял все живо. За сведение имаме заек, дето живее точно на едно от пръсканите места и нищо му няма. Пръскал съм 2 пъти през 2-3 седмици зад кухненски шкафове, хладилника и в банята миналото лято преди да заминем на почивка. Резултатът е, че досега не съм видял нито една.
              +1 Това е най-доброто, ама за съжаление от Март е спрян от производство и изтеглен от магазинната мрежа.......нормално, при положение че активната му съставка фипронил е същата и при Фронтлайн, ама Регента струва 2,80 за грам и с него може да се напръска цял вход, а ФронтЛайна си е 18лв. на всеки 2 месеца.

Коментар

Още един глас за Регент. А с подкрепленията няма проблем. И те го отнасят.

С Райд нищо не става. Трябва да им го сипваш в устата за да има ефект. Преди време имаше голям куриоз с Райда. Заварих един от тия зверове върху капачката на флакона и нещо си гледаше или ядеше от дюзата, ама не съобразих да го снимам.
                Последно редактирано от ittso; 10-12-09, 21:53.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Което си е вярно, откакто обработиха котарака с Фронтлайн, хлебарките радикално намаляха. Но за кратко.

Пък и самият Фронтлайн - трябваше три пъти да се кандърдисваме с ветеринарите, докато се разкарат бЛЪхите от опашатия. Последния път ветеринаря взе пръскалката за санбернари и котаракът подгизна. Едва тогава нещата се понаместиха.

Все едно, не се отклонявайте от темата. Кажете от какво да изтърбуша нагревател!

Коментар

Не бе,просто канала е най-малкия проблем - гледал съм ги тарканите как пълзят лятото по фасадата на блока и нахлуват в апартаментите. И по-интересното е, че слизат надолу - въдят се най-вече на тавана и се хранят с "гуаното" отделено от гълъбите. Другият им основен път са щранговете на тръбите. Хлебарката иска само 2 неща - топлина и влага.С отрязана глава живее до 10 дена и умира от липса на вода.........оди ги стигни.

Коментар

Трябва да правиш същото и с вентилациите.....

Смени си жилище. Желателно с еднофамилна къща. И когато ще си пренасяш багажа - да минава през дезинфекция. Целия. Като цялата техника да я купиш наново.....
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Смених де що имаше водопроводна тръба в апартамента.Дори и магистралния щранг. Вече 2,5години ги няма. И дограмата..Постоянно го удрям на молба да не се появят
                        Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                          Трябва да правиш същото и с вентилациите.....

Смени си жилище. Желателно с еднофамилна къща. И когато ще си пренасяш багажа - да минава през дезинфекция. Целия. Като цялата техника да я купиш наново.....
                          Аз в къща знам как да се оправя. Лошото е, че на първо време това са наличностите.

Вентилацията е през прозорци. През които нищо не влиза този сезон, освен малко вятър.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Вентилацията е през прозорци. През които нищо не влиза този сезон, освен малко вятър.
                            Никаква ли аспирация няма този блок?
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Не обичат отработено масло и нафта. Капни по первазите, по ъглите зад шкафовете и останалото го сипи в канала. Не слагай много, че мирише.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X