Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Машина за изкуствено дишане - части и размишления

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Машина за изкуствено дишане - части и размишления

Интересуват ме клапаните, а не помпичките.

Коментар

Първоначално публикуван от eddiesoft Преглед на мнение
      Можеш ли да намериш от някъде такова устройство което превключва за да го погледна, защото аз до сега съм виждал на все с по две отделни помпички за отпред и отзад. Явно съм поизостанал след толкова лежане...

Еди ..... не си изостанал .....
      Тъпата помпичка за чистачките, която споменава iai-bg (Мария) е реверсивна с два изхода на "охлюва". Представи си обикновен "охлюв" и на 180 грдуса, но успоредно още един изход. Като завърти в едната посока хвърля през единия, а съответно на другия има някакъв вакуум, тоест ще смуче .... е за да не се случва това има еднопосочно клапанче. Обратното е ... ясно.
      Според мен е неприложимо за въздух, защото турбината е много инертна.
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Интересуват ме клапаните, а не помпичките.
        клапан като клапан
        цилиндър 2см дебел и 4 см дълъг, от едната страна два 4мм щутцера, от другата - две клеми. Вътрешния диаметър на щутцерите е примерно 2мм.

Коментар

Можеш ли да намериш от някъде такова устройство което превключва за да го погледна, защото аз до сега съм виждал на все с по две отделни помпички за отпред и отзад. Явно съм поизостанал след толкова лежане...
          На Опел Астра от 94та година е такава ... в двете посоки ръчно превключва ключ на волана- който може да се замени с механичен предполагам. Зная че водата и въздуха са доста различни, но имах предвид да се ползва принципът...
          Скоро ще трябва да купувам нова и ще разбера цената ... а старата - може да се проводи да се разглобява , но и по авто-моргите би трябвало да има ... а астрата не е от най скъпите коли ...
          Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Една такава клапа от старо амбу и два маркуча също са вариант.
            Nissan Patrol L28

Коментар

Помпа от чистачки не става поради дебита. Много е малък. Клапанче като това от горния линк става само с две турбини. С една турбинка става само модела който съм нарисувал. Клапана не само променя посоката но докато ползва вакума оставя въздуха(духането) свободно и обратно. Клапана в линка на колегата dimitrOFF пуска вакума но затваря въздуха т.е. няма вече вакум и обратно. Не съм наясно точно какво количество въздух (вакум) трябва но това което съм нарисувал горе се използва в машините като единствено удобна и работеща ефтина система за по-големи дебити с ниско налягане и непретенцозни към малки загуби.
              За нормално дишане трябва поне 18-20мм тръба, за справка шнорхелите на водолазите. За спонтанно откашляне предполагам поне 25 мм. Това е при дължина на тръбата до 1.5 метра. За по дълга тръба се увелизава диаметъра.
              Последно редактирано от drukman; 14-10-09, 20:52.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X