Обява

Свий
Няма добавени обяви.

El Cars - изцяло електрическиавтомобили.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

И аз бях един от върлите противници на електричките. Ще я чакам аз да се зареди, ще смятам докъде ще стигна, кога да тръгна....

Допреди една година, когато по случайност се качих на една за тест-драйв. Седмица след това я купих. Вече е на 50 000 км.
    Никога и с никоя кола не съм се старал да карам икономично. И с тази не се старая.

Всички се интересуват от пробега с едно зареждане. Това, което установих при моят стил на шофиране е, че най-малък пробег има
    през зимата с включено парно и подгряване на седалките и 140км/ч на магистрала.

През лятото при външна температура 35градуса, на място климатикът ми дърпа 1,3kW.
    При планинско шофиране пробегът се увеличава.

ПП. Да допълня. Електричките според мен са иномични, ако си ги зареждаш вкъщи. На бързите зарядни идва скъпичко.
    В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

• Пламен Атанасов
      Пламен Атанасов коментира
      Редактиране на коментар
      Бих казал че вече имам база за сравнение , имаме две електрички и две дизелови коли в момента. Перфектния вариант според моите виждания на този етап е - Добър дизел или голям бензинов мотор за дълги пътувания , и електричка основно за градско и в района на малки разтояния .

• Emilppp
      Emilppp коментира
      Редактиране на коментар
      Съгласен съм донякъде. Средно на ден са ми около 200-250км. Пловдив-Бурса са около 600 км. Така или иначе ми се налага да спра поне
      един или два пъти за кафе и тоалетна. През това време колата вече е заредена.
      Но трябва да поясня, че колата ми е с батерия 106kW.

Най интересна за мен теоретично е екстрата V2H, от колата към дома. Когато минем към пазарни цени на енергията вкъщи, тя ще стане актуална. През лятото по обед токът е без пари и ако колата ти е в гаража натрупва, а после отдава вечерта към консуматорите вкъщи.

Коментар

Електричките са електрички, с всичките им предимства и недостатъци. По-интересни са голяма част от "електрическите шофьори".
      Тия дни се прибирам от густото. На спускането след тунелите, пред мен някакъв юнак с електричка. И като стъпил на спирачките, ама яко, но не забавя. А се движеше с поне 100 - 120.
      След това ми просветна - електрическият шофер е натискал спирачката за да се включи рекуперяцията и да изкяри някоя стотинка.
      Дзифтарска му работа...​

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      Най интересна за мен теоретично е екстрата V2H, от колата към дома. Когато минем към пазарни цени на енергията вкъщи, тя ще стане актуална. През лятото по обед токът е без пари и ако колата ти е в гаража натрупва, а после отдава вечерта към консуматорите вкъщи.
      Накрая като махнеш загубите при заряд, при конверсия от DC към AC, като сложиш в сметката и амортизация на батерията, може би ще дължиш и някакви данъци за делаверата, и току виж се окаже че си произвел най-скъпия ток, но си го продал значително по-евтино...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Карането на електричка е малко по-различно. Това, че му светят стоповете, не означава, че е натиснал спирачките. Най-вероятно е карал в режим "ЕКО", при
        който рекуперацията е на макс и при всяко отпускане на газта фабрично задейства светлините.
        В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
        X