Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Улични осветителни лампи/тела

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Улични осветителни лампи/тела

Питахме кмета-няма шанс...., защото сме били във вилната зона, селото иначе свети-ден е, но при нас не. Каза че трябва да си ги захраним ние, защото в селото уличното осветление било на електромер, който общината плаща, а при нас няма как да се засичат ако ги захраним директно от стълба
    Друг е въпроса, че аз плащам данък и такса смет като в селото, но на мен ми е тъмно, а и не ми изхвърлят боклука, камиона минава по долната/осветена улица, но това не е предмет на темата...
    LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
      Питахме кмета-няма шанс...., защото сме били във вилната зона, селото иначе свети-ден е, но при нас не. Каза че трябва да си ги захраним ние, защото в селото уличното осветление било на електромер, който общината плаща, а при нас няма как да се засичат ако ги захраним директно от стълба
      Друг е въпроса, че аз плащам данък и такса смет като в селото, но на мен ми е тъмно, а и не ми изхвърлят боклука, камиона минава по долната/осветена улица
      Ами сложете електромер. Нали плащате данъци за вилите. На моята ми взимат и такса смет, макар, че няма кофи. Боклука си го возя до София.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Ами сложете електромер.
        Ми... можем да питаме дали ще плаща тока, но... не знам. До тогава не ми пречи да намеря телата, пък кой ще го плаща, ще го уточним.
        LZ1PER

Коментар

Ето ти примерен линк:
          http://www.nls-bg.com/products.php?m...ingle=7&page=3

Имат и живачни, и халидни, и натриеви. Има и други модели, и за Разгледай.

Тръгват oт 70W, та до 400W.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Ето ти примерен линк:
            http://www.nls-bg.com/products.php?m...ingle=7&page=3

Имат и живачни, и халидни, и натриеви. Има и други модели, и за Разгледай.

Тръгват oт 70W, та до 400W.
            Само за инфо: тези "халидните" не са ли металхалогенни?

Коментар

На английски е "Metal halide lamp". Пак на английски обикновените са "halogen lamp".

Какъв е българския превод, обаче не знам. Съдейки по тоя сайт, са точно метал-халогенни: http://www.hitlighting.com/?action=p...up_content.php

До колко е правилен превода е друг въпрос. Според мен е неправилен.

Ето инфо за смисъла на "halogen":
              http://en.wikipedia.org/wiki/Halogen
              В класическите халогенки има по малко от тия вещества, и от там е и наименованието им.

Ето инфо и за халиди:
              http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Metal_halides

Реално, и двете наименования са правилни, но след като въпросните съединения си имат име, не виждам защо ние тука ще се правим на по-големи умници. За мен е объркващо, и винаги съм им викал "халидни", като западняците.
              Последно редактирано от sparkybg; 04-06-09, 14:17.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На английски е "Metal halide lamp". Пак на английски обикновените са "halogen lamp".

Какъв е българския превод, обаче не знам. Съдейки по тоя сайт, са точно метал-халогенни: http://www.hitlighting.com/?action=p...up_content.php

До колко е правилен превода е друг въпрос. Според мен е неправилен.
                На български са металхалогенни. Ползвал съм ги като работех БТ (талавизията) когато беше само една. Сташно скъпи, както и баластите за тях. Предимства - дневен спектър и къса дъга.

Коментар

На български са металхалогенни. Ползвал съм ги като работех БТ (талавизията) когато беше само една. Сташно скъпи, както и баластите за тях. Предимства - дневен спектър и къса дъга.
                  Е, вече както се вижда не са страшно скъпи. Технологията е отработена.

Цветен индекс 840, 930, 927. Възможно най-доброто. А като ефективност - около 90 лумена на вад, в ниските мощности и до към стотина във високите.

Не е зле. Просто балона се прави трудно да издържа на такива съединения вътре, до колкото знам.

За уличните се оказва че баластите са като за натриевите. Мощностите - също.

Коментар

Е, вече както се вижда не са страшно скъпи. Технологията е отработена.

Цветен индекс 840, 930, 927. Възможно най-доброто. А като ефективност - около 90 лумена на вад, в ниските мощности и до към стотина във високите.

Не е зле. Просто балона се прави трудно да издържа на такива съединения вътре, до колкото знам.
                    Е тогава (1980г), бяха последен писък на модата в осветлението.. И от Китай внасяхме само кецове.

Коментар

С разрешението на колегата rusev публикувам ЛС от него. Може и на друг да потрябва

Първоначално публикуван от rusev
                      Здравей колега,
                      препоръчвам ти "Нова Про"1х55в .Има ги в моя каталог на 2 страница(www.2R-BG.com).Управляващата електроника е OSRAM, а лампата е Philips.Корпуса го произвеждам аз.Гаранциата на тялото е 5(пет) години,на лампата 1(една) година.Същото важи и за "нова Про" 1х36в.Ако височината на монтиране е между 5 и 7 метра ще бъдете много доволен от осветеноста.Ако е около 5м-използвайте 36в,иначе 55в.
                      Рогатката на която да ги монтирате(ако няма такава) струва 7лв без ДДС.
                      За пускането и спирането-мога да монтирам на всяко тяла фотоклетка,която да го пали и гаси,но препоръчвам ако е възможно като окабелявате ,да ги вържете към една обща фотоклетка или часовник.
                      Телефоните ни ги има в каталога(сайта).На живо в София може да ги видите при Руслан-"Рускомерс 99" бул Сливница 87.
                      Ако прецените го публикувайте информацията за всички....
                      поздрави
                      Руси Русев
                      П.П.Истината е в натриевите и компактните луминесцентни лампи....
                      LZ1PER

Коментар

Друг е въпроса, че аз плащам данък и такса смет като в селото, но на мен ми е тъмно, а и не ми изхвърлят боклука, камиона минава по долната/осветена улица, но това не е предмет на темата...
                        Врели некипели ви е говорил кмета.
                        И въпрос имам. Кой ще ви разреши да монтирате лампи на стълбовете? Защото ако ви светят от дворовете е ясно, че няма проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                          Врели некипели ви е говорил кмета.
                          И въпрос имам. Кой ще ви разреши да монтирате лампи на стълбовете? Защото ако ви светят от дворовете е ясно, че няма проблем.
                          Ми кмета. Каза, че нямало проблем от страна на енергото и за други преди е питал, нямали нищо против....бе на село е по-лесно , всички се познават, а пък и нищо лошо не правим, да вярно, че стълба си е на енергото, но с нищо не им пречи лампата, нали те взимат парите за тока....
                          LZ1PER

Коментар

Ми кмета. Каза, че нямало проблем от страна на енергото и за други преди е питал, нямали нищо против....бе на село е по-лесно , всички се познават, а пък и нищо лошо не правим, да вярно, че стълба си е на енергото, но с нищо не им пречи лампата, нали те взимат парите за тока....
                            Колко е разстоянието до първия стълб с осветление в селото? Може да пуснете 5-ти проводник.

Коментар

Колко е разстоянието до първия стълб с осветление в селото? Може да пуснете 5-ти проводник.
                              Може, ама си е кражба. С последствията.

Кметът ще си гледа избирателите, то е ясно. Виладжиите не са избиратели.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Може, ама си е кражба. С последствията.

Кметът ще си гледа избирателите, то е ясно. Виладжиите не са избиратели.
                                Нали плащат там данък?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X