Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам да ви покажа един градски Електромобил триколка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Искам да ви покажа един градски Електромобил триколка.

Това е електромобил за един човек и дете.
    Какво му трябва на човек в тези задръствания повече? Около 80 % от леките коли по шосето в София са с по един човек вътре.

Вдигам 60 км/ч, имам пробег от 35 -50 км без презареждане (със смотани обикновенни батерии). Мойте приятели от Германия са докарали до 200 км независим пробег, но всичко зависи какви батерии си купи човек.
    Мен 50 км ме устройва супер.
    Има много място като за един човек.
    Промушвам се през задръстванията, не ме вдигат паяци,не ми искат синя з0на, минавам между колчета - аве все благини .
    Данък 7 лева.
    Гражданска 30 лева.
    Едно зареждане за 100 км пробег ми е 2 лева(демек 2 пъти по левче).
    Акумулаторите ми струват 1000 лева, но живеят около 4-5 години (1000-1500 цикъла).
    Излитам като самолет - и се движа като костенурка после.Хаххаха..
    Не, не, 60 км/ч си е супер за града.
    Има няколко маниака дето дигат 140 км/ч, но не е приятна тази скорост за тази кола, а и са направени достра модове .
    И моята съм я променял защото заводски може да вдига само 45 км/ч.
    Ето снимки и повече инфо.
    http://www.flickr.com/photos/anachro...er/3134122124/

http://www.flickr.com/photos/anachro...er/3134122124/
    CITYEL

До: Искам да ви покажа един градски Елкектромобил триколка.

Първоначално публикуван от kirech Преглед на мнение
    Това е електромобил за един човек и дете.
    Какво му трябва на човек в тези задръствания повече? ...
    За единия човек ясно, ама къде трябва да се натъпче детето - не чак толкова ...

Иначе това возило го виждам като някаква алтернатива на използването на велосипед. Става, ако човек се придвижва в рамките на града винаги сам и никога не му се налага да превозва нещо по-голямо от полиетиленова торба с покупки.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Все отнякъде трябва да се започне да се наработва технологията. Видя се че разните концепткари не водят до нищо, освен до поредните рекламни изхвърляния.
      Съгласен съм че това не е нищо. Но пък може да покаже слабите места. С тия поуки да направят дву - триместно, да нарисуват една червена черта около, условно казано, идеалния център на нещо като София, и да ги пуснат вътре. После да преместят паркингите от периферията на центъра, на Околовръстното. За десетина година да бяха решили проблема наистина и вече. А не да се лигавят със светско суетене около мъртвородени хибриди. И да вадят от джобовете ни милиарди за още по-мъртви автобуси, вместо за трамваи и ей такива рикши.
      Ако това е началото на разумна политика - одобрявам и подкрепям.

Коментар

Личното ми мнение е доста субективно и в полза на такива превозни средства. В града просто друго задвижване трябва да е изключение. Нищо не пречи в гаража да има 2 електричарки(за мен и жената примерно) и една с ДВГ за дълъг път. Според мен това е правилния подход. Разхода на петрол само за 2-3г може да падне до 50%. Да не говорим че такъв тип кола е податлив на външни промени(на няколко години като ви омръзне външния вид, просто връщате старото купенце за претопяване, и си вземате ново по-хубаво, което си слагате на старото задвижване). Основната причина за липсата на насърчаване от страна на държавата е, че ще намалее драстично акциза постъпващ в бюджета, което е много нежелано от крадлювците. Така, излиза че държавата е най-големия враг на намаляване на консумацията на петролни продукти и плямпането за екология си е най-чиста и долнопробна пропаганда! Виж Израел няма грешка. Там подобни електрификационни програми вървят доста успешно, но хората имат виждане по въпроса, за разлика от нас(ние обикновенно гледаме кривогледо върха на носа си).
        ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

От къде мога да се сдобия с такъв електромобил? И на каква цена?
          Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Детето седи с гръб към шофьора.(отговор на въпроса)

Има доста място вътре не се лъжете. Карал съм на тъщата зеле 38 килограма.
            В Германия,Швейцария и Австрия има много и нови и втора ръка.
            Цената е някъде 8000 евро, за нова без батерии.
            В Бг., няма дилър затова и реших да пусна темата - да не ме обвинят в реклама.
            Имайте идеята обаче че тази машина няма кой да я поддържа.Отиваш при виден Софийски електротехник - кожодер ,клати глАва цъка ,цъка и вика: "Беги, не моем ти помогнем ". Аз я ремонтирам сам и с Безценната помощ на приятели(без които съм загубен просто - слава на Бога за тях) .Аз не съм голям разбирач.
            Всички части се изписват от чужбина предимно Германия и само за превода на парите - 25 оуро, и пътя толкоз. Абе дръвце си е ама кеф голям.
            CITYEL

Коментар

Намерих в нета няколко адреса: първият е на производителя, има и бай-бек.
              В Немция http://www.cityel.com/c_pro_00500_d.htm и в Австрия www.cityel.at
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Колега Киреч, как реагира нашенския КАТ на тема регистрация?
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

8000 е невменяема цена. Иначе е едно добро начало.

Коментар

Ако някой се движи само из кварталните улички\говоря за голямото село\ става, но не го виждам това возило на Цариградско например.
                    Или да задам въпрос-Как може да се пресече София с това?
                    [COLOR=Blue][B][SIZE=3]Пътя към ада е постлан с добри намерения![/SIZE][/B][/COLOR]
                    JEEP GRAND CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

Защо всички екоидеи са на такива безумни цени? Ако целта е да ги забравим - става.
                      Аз съм пас - пазарска количка за близо 20 бона не ми трябва!

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                        ... Нищо не пречи в гаража да има 2 електричарки(за мен и жената примерно) и една с ДВГ за дълъг път. ...

Пречи. Ей това:

PREISLISTE
                        --------------------------------------
                        CityEL-FactFour Basic, ohne Batterien - 8,499
                        ...

Batteriesatz 36V - CT100-12i ........................... 699,00

Batteriesatz 48V - CT100-12i ........................... 959,00

(8500 евро за базисна версия + от 700 до близо 1000 евро за акумулатори) х 2 + цената на един нормален автомобил не са по кесията на толкова много хора ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                          Защо всички екоидеи са на такива безумни цени? Ако целта е да ги забравим - става.
                          Аз съм пас - пазарска количка за близо 20 бона не ми трябва!
                          Една дума: корупция.

В тази пазарска количка най-голям дял в цената на производство имат батериите, всичко друго струва по-малко от тях. Но:
                          - накарай го да покрие хилядите норми, правилца и разпоредбички за кола с ДВГ, услужливо организирани от автомобилните лобита, докато се дърлят помежду си
                          - прекарай го през хомологация, по правилата по-горе
                          - внеси нужните изменения за да се случат горните две неща
                          - дай подкупи, за да се случат наистина
                          после продавай по 1000 пари, ако си мъж.

Коментар

Тези три гелови акумулатори ли са всичките батерии? Интересно дали ще има пазар ако се започне производство тук в България.
                            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Между Кат и Технотест сновах 3 месеца.
                              Иначе в КАТ ахнаха и се кефеха много - слезна половината администрация + се съпраха всички от каналите и началник каналите...Станахме приятели. Катаджия не ме пропуска на шосето иначе.
                              Батерийте си имат много големи особенности геловите на един волтаж ,киселинните на друг ,литиевите съвсем сложно.
                              Аз си взех МонБат - полутягови, но вече почти ги разпродадох - ефтини са и караш малко с тях 15 км,(Каквото си платил това получаваш).стигал съм до Дружба от Св.Тройца . Имам още 2 от тях и ги продавам, но още не мога да пускам в продава затова и не съм пуснал и тука в този форум обява. Геловите лесно може да ги изпържиш ако си настроил зарядното за оловно -кисели.
                              Сега съм поръчал "Троян" батерии и с тях както казах 50 км с едно зареждане,прекосявам си София че и за още има.. На Цариградско не се качвам защото принципно избягвам маршрутите дето има монтирани камери доколкото мога - пазя си личното пространство. Та Цариградско не е вариант за мен - освен, че 70 % от катастрофите дет съм видял са били там.
                              Тази кола си е за хора дето могат да я оценят и имат сърце за нея иначе не става - същото е както да качаш джип из камънаците и блатата, да караш мотор по скали и планини,парашути и т.н.т.

Аз като я видях да се продава и трепна нещо вътре в мене.

CITYEL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X