Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какъв моторен трион има?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой какъв моторен трион има?

Здравейте колеги . Някой има ли впечатления от Долмар машини ? Проблема е ,че не мога да си намеря шина , която да пасне на модела 109,111,115 ( те се различават по кубиците си и по мощност само , инак са си еднакви шините, както и като конструкция) .Търси се с 45 см. работна част. Не знам защо , но в магазини на известни марки резачки ( не ги споменавам умишлено , те се знаят кои са ) ме отпращат с мотива ,че не предлагат за Долмар консумативи , но пък вериги са ми продавали . Ще съм благодарен на колеги , които ме упътят къде да си търся шината и каква марка ще предложите , че оригинална май ... ще ми излезе соленко

Коментар

Иаз дасе похваля имам резачка Вики 5200 от пролетта до сега над 100 кубика е нарязала само един дефект показа веригата и шината бяха кашкавалени след подмяна с Щилкови няма ядове досега. С литър бензин 5-6 кубика на метровки.

Коментар

• От: До: Кой какъв моторен трион има?

Бензинов Raider не помня модела, 2200 KW, 45 см шина, за село ми върши идеална работа, доволен съм засега пу-пу

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
          Бензинов Raider не помня модела, 2200 KW, 45 см шина, за село ми върши идеална работа, доволен съм засега пу-пу
          2200KW по 1,36 за кс=2992кс. Множко за ръчен моторен трион( като тегло а не мощност). Не се засягай , моля.Първият трактор е бил с мощност 5кс и е орал с три плуга , а ти си с 3кс резачка.При правилна заточка на режещата гарнитура може да прави чудесни работи!
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
            2200KW по 1,36 за кс=2992кс. Множко за ръчен моторен трион( като тегло а не мощност). Не се засягай , моля.Първият трактор е бил с мощност 5кс и е орал с три плуга , а ти си с 3кс резачка.При правилна заточка на режещата гарнитура може да прави чудесни работи!
            Kитайците по принцип малко послъгват, но върши идеална работа. За 5 години аз съм сменил 2 та капака от двете страни и естествено оригиналната щина бе сменена с по- малка такава. Преди 2 години залепи сегментите от претоварване - разглобих го, зачистих каналите за да се движат отново свободно, лека шкурка на цилиндъра и още си бръмчи така.
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
              Колко сме "наблюдателни",че то който не работи(пише),той не е допускал грешки.- Машината е добра за цената си-2.200 KW или 2200 вата-по избор!!!

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                Колко сме "наблюдателни",че то който не работи(пише),той не е допускал грешки.- Машината е добра за цената си-2.200 KW или 2200 вата-по избор!!!
                Точно така, 2.200 KW техническа правописна грешка направих

Коментар

Другия плюс на Райдъра са евтините резервни части, както и пълната взаимозаменяемост на частите на голямият райдър, с частите от китайски машини тип 5200. Демек още по-евтини.
                  Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                    Другия плюс на Райдъра са евтините резервни части, както и пълната взаимозаменяемост на частите на голямият райдър, с частите от китайски машини тип 5200. Демек още по-евтини.
                    Е двата капака са от някакви си други китайци. Единият- винта който опъва веригата се разбъзика, другият - счупи се пружината за плавен спусък и си поръчах обикновен- двете общо- 50 ина лева. За 5 години експлоатация е добре.
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Колеги от 16 години сьм в дьрводобива и то професионално не искам да ви отчайвам новсики моторни триони т е марки са под своето качество маде ин Китай

Коментар

Първоначално публикуван от deko les 1 Преглед на мнение
                        Колеги от 16 години сьм в дьрводобива и то професионално не искам да ви отчайвам новсики моторни триони т е марки са под своето качество маде ин Китай
                        Напълно съм съгласен с теб колега. Даже и марковите фирми вече се излагат. Тази пролет във фирмата се смениха с нови три моторни триона - 261; 391 и 460. До есента блокираха - 261 и 460. А 391 уж била не професионална, а за сега още кара.
                        0877 877 297

Коментар

Това имах в предвид за марковите говоря водещите
                          Хускварна и Щтил

Коментар

А какво ви е мнението/впечатлението за резачките на Долмар ? Говоря за 111 ,115 и нагоре . Уж ги водят профи ( от тези модели нагоре ) .. колко е профи не знам . В момента имам такава , откровено казано никакви проблеми засега , дано и занапред нямам ...

Коментар

Зима е,да разбутам малко темата-трябва да се режат и цепят дървата. Перфектната "брадва" е преработена киркобрадва и заточена под ъгъл 30-35 градуса. Когато пънът се закучи се помага с чука,ако и това не помогне-моторния трион. Когато ме мързи-цепя с конуса. Веригата се заточва също по мързеливия начин...
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020480.jpg
Прегледи:1
Размер:184.8 КБ
ID:5547459Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020479.jpg
Размер:188.2 КБ
ID:5547458Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020480.jpg
Размер:184.8 КБ
ID:5547459Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020481.jpg
Размер:189.3 КБ
ID:5547460
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020482.jpg
Размер:194.2 КБ
ID:5547461Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020483.jpg
Размер:161.6 КБ
ID:5547462Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020485.jpg
Размер:163.9 КБ
ID:5547463Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020486.jpg
Размер:210.6 КБ
ID:5547464Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020487.jpg
Размер:183.1 КБ
ID:5547465Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020488.jpg
Размер:193.0 КБ
ID:5547467

Коментар

Заточването аз го правя на свалена верига в менгемето. Пристягам леко веригата и с кръгла пиличка минавам по 5 пъти на всеки зъб. На около 5 кубика дърва правя заточване, но понякога и при по-малко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X