Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какъв моторен трион има?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой какъв моторен трион има?

Истинските моторни триони са само Щил и Хускварна,и затова си имат цена.Ел.трионите,са като гейовете-нито са мъже,нито жени,По добре китайски моторен,отколкото ел.трион

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
      Истинските моторни триони са само Щил и Хускварна,и затова си имат цена.Ел.трионите,са като гейовете-нито са мъже,нито жени,По добре китайски моторен,отколкото ел.трион
      За съжеление и в тях вече всичко китайско ,наскоро отворих един Щил ,карбуратор произведен в Китай , клиента искаще да му се смени ,донесъл чисто нов ,та на новия вообще нищо не пишеше ,с него машинка съвсем отказа дори да запали .
      А ел.трион май вооще е направен за строителство. Дърва за огрев си е мъка да режеш с такъв

Коментар

Ел. трионът си има приложение - да си нарежеш дървата в двора - до където ти стига кабел. Има си предимства:
        - не се пали
        - по-лек е
        - докато не реже не бръмчи
        - не смърди на ауспух
        - по-икономичен е от към пари - и като първоначална инвестиция и като разход.
        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от juri_fursov Преглед на мнение
          За съжеление и в тях вече всичко китайско ,наскоро отворих един Щил ,карбуратор произведен в Китай , клиента искаще да му се смени ,донесъл чисто нов ,та на новия вообще нищо не пишеше ,с него машинка съвсем отказа дори да запали .
          А ел.трион май вооще е направен за строителство. Дърва за огрев си е мъка да режеш с такъв
          Колега,ти сигурен ли си че това е Щил,а не някое менте.Все още Щил се прави на друг континент,капаци и калъфи за шини,да но самия мотор не съм виждал досега,да се произвежда в Китай

Коментар

100% карбуратора на сегащните е китайский ,тези със надпис ,са беспроблемни , но купиш ли нов вообще неизвестно къде и правен . На стария Щил си слагаха BING ако не се лъжа Ирландия

Коментар

От днес съм със "STHIL", което ще рече китайското име на "STIHL" , хе хе
              Пали от едно дръпване. Сега ще отида да резна и едно дърво.
              Ако го отреже, колосалната инвестиция от 50 лева ще е оправдана.

Коментар

нова ли я взе ? ако ДА ,драсни на ЛС от къде

Коментар

Първоначално публикуван от juri_fursov Преглед на мнение
                  100% карбуратора на сегащните е китайский ,тези със надпис ,са беспроблемни , но купиш ли нов вообще неизвестно къде и правен . На стария Щил си слагаха BING ако не се лъжа Ирландия

Штил както и Хускварна, не произвеждат карбуратори. То е като при моторите - независимо дали си с Ямаха или Хонда,КТМ, карбовете са не са тяхно производство. При резачките основните са два вида - ЗАМА и Валбро и Штил-Хускварна съвсем не са виновни, че Зама-Валбро са си изнесли производството в Китай-Бразилия. Това пък не прави тези карбуратори по-лоши. И ако се купи карбуратор произведен за Штил - то на него задължително ще си има и щампа ШТИЛ. Ако няма такава, то просто този карбуратор не е правен за тях.
                  Отделно се продават карбуратори на ЗАМА-Валбро, които стават за Штил-Хускварна, но не са правени за тях. Съответно са с по-кофти изпълнение, но пък по евтини с до 25%. Но, това са пак скъпи и хубави карбуратори, със задължителна щампа на тях ЗАМА или Валбро и съответно модел. Всичко друго, което е без щампа е с неизвестнен произход и съответно относително качество.
                  Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                    ...не са виновни, че Зама-Валбро са си изнесли производството в Китай-Бразилия. Това пък не прави тези карбуратори по-лоши...
                    Много точно. Само с едно пояснение - няма такова нещо, като изнесено производство. Просто има сключени договори и китайци/бразилци или който и да е произвежда дадения продукт със съответната щампа на поръчителя. Разбира се спазвайки зададените качествени параметри.

Но, в почивните си дни същите тези китайци, в същия този завод, със същите машини и материали, по същите спецификации произвеждат същият продукт под различно име Забавно нали ?

Коментар

Оставих си една Хускварна 365 след като приключих със дърводобива.Имал съм много машини но най издръжливи и корави са модели като 262/наследника и 363/,268и365 които са тествани и подобрявани с времето а последващите модели на Хускварна нямат тази надеждност.За Щила мога да кажа че е много здрава машина но постоянно нещо не и е наред я няма да пали я не държи обороти да не споменавам маслени помпи,бобини.Заради такива проблеми си оставих само Хускварна за годините в които ги гърчехме из горите съм много доволен от издържливостта и надеждността им.Искам да призная че Щилковитв шини са с по добър дизайн и са по здрави и издръжливи от тези на Хускварна и за това моите машини бях ги оборудвал със шини и вериги на Щил.Винаги препоръчвам ако някои който има намерение да си купува моторен трион ако има възможност да си купи професионален и като модел по стар защото при тези модели повтарящите се проблеми се изчистват от производителите с цел запазване на реномето но това е при фирми като Хускварна и Щил и може би някои американски фирми.

Коментар

Здравейте,имам Хускварна 340 от скоро и Щил 044 разликата в двата класа е голяма но като надежност залагам на Щил.Аз лично се занимавам с ремонт на моторни триони и други такива машинки , по мои наблюдения Щил са по здрави , но и за двете марки важи старите модели са в пъти по здрави от новите

Коментар

Преди много години вуйчо ми от един паркинг за 7-80лв беше купил едно китайско менте на хускварна. Доста дърва наряза и мога да кажа че още работи, но като загрее след половин час и гасне. Един циганин ми предлага миналата година една подобна китайска резачка. Почна от 250лв и накрая за 60лв я вземах. Миналата година си нарязах с нея 10кубика дърва без никакъв проблем за няколко часа и до вечерта с баща ми ги бяхме нацепили и прибрали. Само една подробност да спомена че оригиналната китайска верига е голям боклук. Много тесен ряза прави, заклинва и не иска да реже. За старата резачка бях купил нова верига. Та на новата резачка ползвам хубава верига и реже много леко.

Коментар

Имам две машини хускварна и партнер,едната е с 40 см. шина,другата 35 см.всяка от тях има верига съответно хускварна,орегон,уиндзор от изброените по две,орегона беше оригинален с партнера и съответно най първите вериги,след като се скапаха останалите пак сложих орегоните от първоначалната комплектация и единствено те режат добре....днес купих две нови 35 см и 40 см......няма такова удоволствие от рязането !Имаме една градина от 9 декара сини сливи !20 см диаметър ги реже за 4-5 секунди !Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20130405_133415.jpg
Прегледи:1
Размер:332.0 КБ
ID:5468603

Та да си кажа ,най-доволен от орегон,хускварна веригите не ми харесват,щил не съм пробвал,знам че могат да направят със нужната стъпка и бройка звена за хускварна,незнам заслужава ли си....имам си ръчни инструменти за заточване както и машинка.
                            За два дни работа обща работа на машината около 10 часа,от които поне 5 часа са работа на празен ход,(машината не я гася,и се местя от дърво на дърво) разхода е малко над литър бензин ! Маслото за веригата около литър и двеста !Все ми се струва че пуска повечко масло,незнам дали се регулира !Това за партнера,хускварната е резерв,ако партнера нещо се счупи,да имам план Б

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                            Само една подробност да спомена че оригиналната китайска верига е голям боклук. реже. За старата резачка бях купил нов верига.
                            Дядото има менте резачка,обаче и шината 40 см. и веригата бяха орегон !Стават на партнера даже !
                            Последно редактирано от Roninn; 05-04-13, 23:26.
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

..
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Значи моята китайска резачка харчи доста. Миналата година за 10кубика дърва около 2л бензин+масло и около 1л масло за веригата ми замина. Не знам за колко време съм ги нарязал, но след това имаше и цепене и пребиране. Всичко стана за един ден.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X