От: Кой какъв моторен трион има?
Ние спорихме, че не са толкова много ъгли за заточване на веригите, не за видовете.
Макар, че и ти пропусна най-масовата ,325 с 1.5дебелина
И пак ще се повторя, голямата шина е безсмислена. Но конкретно, горе, ставаше дума за Штил 170 с 30см шина.
Никакви ядове няма, един ден да дойдеш и да тестваш в гората, с коя верига ще се умориш по-бързо, опитни резачи винаги са нужни.
Правия зъб все още се помни като права верига ,но тя не е Г-образ
Правият зъб се използва навсякъде за нарицателно на "Супер Г-образа" както го наричаш ти.
Ние спорихме, че не са толкова много ъгли за заточване на веригите, не за видовете.
Макар, че и ти пропусна най-масовата ,325 с 1.5дебелина
И пак ще се повторя, голямата шина е безсмислена. Но конкретно, горе, ставаше дума за Штил 170 с 30см шина.
Никакви ядове няма, един ден да дойдеш и да тестваш в гората, с коя верига ще се умориш по-бързо, опитни резачи винаги са нужни.

Правия зъб все още се помни като права верига ,но тя не е Г-образ
Правият зъб се използва навсякъде за нарицателно на "Супер Г-образа" както го наричаш ти.
. Не знам кое е добре и кое не е, но на мен за това ми трябваше нещо по-голямо, а именно Щил 460 с 50см шина. При рязане на дебели, сухи и твърди дънери - 70-80см, че и повече, 29тката с 40см шина се озорва при сухите и трудни за рязане дървета. Понякога лятото в най - големите жеги, часове работа с як тормоз, чудя се как издържа. Реже, не спира, но си личи, че се товари. За това при 460то вече разликата е доста голяма и с 50см шина ми е идеална, от по - голяма просто нямам нужда. Определено по-голямата кубатура си казва думата при трудните за рязане дърва, спрямо 290то де. И на двете машини съм със стандартни вериги на Щил с длетовиден зъб. Вие там Г образен ли как му викахте.
Веднъж се бях отплеснал с Орегон верига, но не ми хареса нещо и пак си карам на щилски.
Коментар