Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно един електродвигател от стара пералня

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос относно един електродвигател от стара пералня

Замерих го, не работи явно нещо намотката не е в ред, кабелите са наред, оказа се че на бавна скорост двигателя няма никаква сила и затова сега го махнах, имам друг, но ще трябва да му намеря шайба. Прилагам снимки на ДВГ, който мисля да ползвам за компресор, искам да ми кажете дали според вас ще стане. Прилагам и снимки на кабелите, които връзвам към двигателя от пералня:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11022851_632403656861304_775633229_n.jpg
Прегледи:1
Размер:66.1 КБ
ID:5650574Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11077998_632404523527884_943649597_n.jpg
Размер:91.9 КБ
ID:5650575Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11082794_632404930194510_1039931736_n.jpg
Размер:100.1 КБ
ID:5650576Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11096749_632403926861277_943466854_n.jpg
Размер:53.5 КБ
ID:5650577Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11106467_632404256861244_1076791909_n.jpg
Размер:127.0 КБ
ID:5650579

Коментар

По това, което виждам. Колега, тоя компресор не е шега работа. Тук иска поне 750w мотор, при все бавната предавка. Да не говорим, че като качи налягане с малък двигател няма тръгване. Поздрави!

Коментар

И аз това разбрах днес, имам подходящ мотор, който ще го върти, само, че не съм много сигурен дали от този двигател с вътрешно горене ще стане компресор.

Коментар

Кое ще играе ролята на клапани?

Коментар

И как ще се смазва това?
            При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Иначе на твое място аз не бих се изказвал точно по темата за пръстите.
              Що? Нещо не схващам?..
              Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение
              Кое ще играе ролята на клапани?
              Ми то нали е двигател, а те там нали си имат клапани?..
              Нищо, че това е двутактов, кво толкоз...
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Двутактов двигател клапани няма. Не знам може колегата нещо клапан да слага при свеща, а той ще си смуче от всмуквателния отвор.

Коментар

Мотора е идентичен с тези на "Перла" 04 05 .
                  Върти и във двете посоки и на двете скорости !!!
                  Такъв беше до скоро мотора за задвижването на гаражната ми врата .
                  Кондензатори от 4 до 8 mF - вършат работа. Разбира се неелектролитни!
                  В нета има схеми .
                  Това е от един друг форум .. схемата е изключително елементарна .
                  Предварително се извинявам за копи пейста
                  линкhttp://forum.napravisam.bg/forum/dow...107de584308787крайналинка

Друг е въпроса че на "бързите" скорости в едната посока има по малка мощност .

Коментар

Проблема с клапаните мисля да го реша като си сложа по един на всмукателния отвор и един на мястото за свеща, от едното ще вкарва въздуха, а от мястото на свеща ще го изкарва. Изпускателния отвор ще го затапя. Проблема със смазването мисля да реша по следния начин: значи от другата страна на двигателя има нещо като малко резервуарче (трябва да стане такова) там има семеринг на коляновия вал, мисля да махна семера и да направя едно капаче, в което да слагам масло и по този начин да се маже. Не знам обаче дали това, което мисля ще стане, и се чудя какви клапанчета да използвам за целта. Ако ме насочите, ще съм ви много задължен.

Коментар

Абе клапаните ще ги оправиш, ама смазването ще е беля. Трябва да мажеш цялата бутална група. Как ще стане тва? Абсурд според мойте разбирания и знания. Според мен не се занимавай, то ако така ставаше щехме да си направим и ние. Ако все пак си неспящ мераклия-мисли нещо по смазването там ше е проблема. Поздрави!

Коментар

Затваряш смукателния и изпускателния отвор, затваряш и прозореца който свързва картера с цилиндъра когато буталото е в ДМТ, слагаш един тройник с два клапана (примерно от серво за спирачки) на отвора за свеща и наливаш малко масло в картера.
                        Според мен това е варианта от това нещо да стане компресор.

Име:20150329_095943.jpg
Размер:105.2 КБ
ID:5650696
                        TLC 73 4.2-TD
                        Автоматик
                        Тел.0887859269

Коментар

Първоначално публикуван от karosa Преглед на мнение
                          Затваряш смукателния и изпускателния отвор, затваряш и прозореца който свързва картера с цилиндъра когато буталото е в ДМТ, слагаш един тройник с два клапана (примерно от серво за спирачки) на отвора за свеща и наливаш малко масло в картера.
                          Според мен това е варианта от това нещо да стане компресор.
                          [ATTACH=CONFIG]789019[/ATTACH]
                          Идеята не е лоша, само ще трябва да измисля как точно да затапя всмукателния и изпускателния отвор и да си намеря тройник отнякъде с 2 клапана. В прочем днес сложих шайба на по-големия ел. двигател и този път вече го въртеше без никакви грижи, ще видим как ще е и като почне да качва налягане.

Коментар

Сложих двигателя, пробвах го с един импровиран клапан. Сега си тьрся тройник с два клапана, дайте идеи от какво да го взема. Ако може и да е с резбата на свеща ще е супер.

Коментар

Ето това представлява с новия двигател, сега си търся подходящ клапан, налях малко масло в картера, мисля, че за сега се маже добре.

Име:11130616_636224109812592_651682901_n.jpg
Размер:95.6 КБ
ID:5653156Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11131877_636225056479164_584655496_n.jpg
Размер:98.8 КБ
ID:5653158

Коментар

Здравейте, намерих си клапан, компресора е готов ето и снимки: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11208883_645548885546781_2027113488_n.jpg
Размер:79.4 КБ
ID:5658314Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11245195_645549158880087_1182912703_n.jpg
Размер:86.4 КБ
ID:5658315
                                Цялата работа ми Струваше 9 лв. клапана и 5 лв. метчика. Ауспуха го оставих, защото го ползвам като резервоар за масло (нялал съм малко), също и за да е по тих, сложих едно парцалче отпред така хем става по-тих, хем няма опасност да засмуче някой боклук. Сега трябва да се намеря малка бутилка за него.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X