Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно един електродвигател от стара пералня

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно един електродвигател от стара пералня

Здравейте, имам стар двигател от пералня, работи имам и цялата електроника към него, но не как да го накарам да върви с неговата си електроника и се чудя, мога ли да го свържа да работи директно без електрониката ? Ето и снимк и се извинявам предварително ако не съм оцелил раздела за темата.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:119.4 КБ
ID:6084293Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:116.2 КБ
ID:6084294Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:133.1 КБ
ID:6084295

От: Въпрос относно един електродвигател от стара пералня

Това двигател на Перла 05 ли е? Мяза ми на такъв. Ако е такъв с ееин кондензатор се връзва. Ама имай предвид, че за нищо сериозно не става. КПД-то е ниско и грее като скара. Тъй че освен за шмиргел и то малък..за друго не знам да може да се използва.

Коментар

От перла е май да. Ами какъв кондензатор ми трябва и как точно се свързва ? Мисля да го ползвам за един доста малък компресор, който не мисля, че ще го товари особено много.

Коментар

Кондензатора е работен съсъ стойност 14микрофарада. А за схемата изчакай някой колега да се включи. Това е на 2скорости. Бързи и бавни. При едното ще работат едни намотки, при другото други.

Коментар

Това са два двигателя в един - и да, от пералня е. Единият прави около 300 об/мин и с него по принцип се пере, другият - около 2800 об/мин за центрофугата, при това бавният режим може да се обръща в двете посоки. На табелката е нарисувано как да го свържеш - отляво е за бавния режим, отдясно - за бързия.

Horario и Antihorario са по часовниковата стрелка и обратно, Comun е общия проводник. Отдясно имаш само Horario и Comun - високата скорост е само в едната посока.

Не знам каква "електроника" има около него, те са два кондензатора и ги има на схемата.

Коментар

Ясно, благодаря за отговорите. Ами имам си целия програматор с кондензаторите и кабелите и всички глупости към тях. Значи ми трябват 2 кондензатора по 14 микрофарада 1 за бавния и 1 за бързия режим, ако искам да го направя да работят и двата режима и да си избирам кой да използвам от двата ?

Коментар

Да.

Коментар

Ясене, демек за бавна степен подава фаза и нула на най горния ред изводи от буксата, като кондензатора е между тях. А за бързите подава на средните изводи и пак кондензатора е между тях, нали?

Коментар

Фаза и нула подаваш на Comun и Horario - или отляво, или от дясно на схемата. Левите Comun и Horario са за бавно, десните - за бързо.

Коментар

Аз имам правен шмиргел от Перла 04. Ползвам високата скорост. Завъртам на ръка и включвам в контакта. На където го завъртя, натам тръгва. Иначе с кондензатора ще си тръгва сам в една посока
                    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Мда,повече от 20 години ползвах такъв шмиргел,за компресор обаче няма да стане,освен ако не храниш аквариум за рибки.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Ами ще видим, то не е сигурно, дали и компресора ще работи, защото се опитвам да преработя двигател от стара помпа за компресор и не съм съвсем сигурен, че ще работи.
                        Сега да видим дали съм разбрал фаза и нула връзвам на първия и последния извод на буксата (гледайки вертикалния ред) от левия ред, ако е за бавно и от десния, ако искам повече обороти така ли е ? А кондензатора къде точно и как се връзва? (доста съм бос в електротехниката)
                        Последно редактирано от basko3; 26-03-15, 20:43.

Коментар

Кондензатора няма поляритет или поне не би трябвало да има. Означава се с С и представлява на схемата ония | |, нз как да ти го обесня. Гледаш как Ясен ти каза и гледаш къде е кондензатора по схемата и свързваш. Имай предвич, че поради тва че няма + и -, означава че няма значение как ще го въртиш и как ше му закачиш изводите. Значение има САМО къде е на схемата!

Коментар

Тук начертах опростена схема къде кво да вържеш.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150326_221849.jpg
Размер:71.1 КБ
ID:5650424
                            Сори за грознописа, ама толкова си мога. Поздрави!

Коментар

А така, тази схемичка вече я схванах, много благодаря, утре ще видим дали ще работи или не .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X