Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос относно един електродвигател от стара пералня
Свий
X
-
От: Въпрос относно един електродвигател от стара пералня
Това двигател на Перла 05 ли е? Мяза ми на такъв. Ако е такъв с ееин кондензатор се връзва. Ама имай предвид, че за нищо сериозно не става. КПД-то е ниско и грее като скара. Тъй че освен за шмиргел и то малък..за друго не знам да може да се използва.
-
Кондензатора е работен съсъ стойност 14микрофарада. А за схемата изчакай някой колега да се включи. Това е на 2скорости. Бързи и бавни. При едното ще работат едни намотки, при другото други.
Коментар
-
Това са два двигателя в един - и да, от пералня е. Единият прави около 300 об/мин и с него по принцип се пере, другият - около 2800 об/мин за центрофугата, при това бавният режим може да се обръща в двете посоки. На табелката е нарисувано как да го свържеш - отляво е за бавния режим, отдясно - за бързия.
Horario и Antihorario са по часовниковата стрелка и обратно, Comun е общия проводник. Отдясно имаш само Horario и Comun - високата скорост е само в едната посока.
Не знам каква "електроника" има около него, те са два кондензатора и ги има на схемата.
Коментар
-
Ясно, благодаря за отговорите. Ами имам си целия програматор с кондензаторите и кабелите и всички глупости към тях. Значи ми трябват 2 кондензатора по 14 микрофарада 1 за бавния и 1 за бързия режим, ако искам да го направя да работят и двата режима и да си избирам кой да използвам от двата ?
Коментар
-
Ясене, демек за бавна степен подава фаза и нула на най горния ред изводи от буксата, като кондензатора е между тях. А за бързите подава на средните изводи и пак кондензатора е между тях, нали?
Коментар
-
Фаза и нула подаваш на Comun и Horario - или отляво, или от дясно на схемата. Левите Comun и Horario са за бавно, десните - за бързо.
Коментар
-
Аз имам правен шмиргел от Перла 04. Ползвам високата скорост. Завъртам на ръка и включвам в контакта. На където го завъртя, натам тръгва. Иначе с кондензатора ще си тръгва сам в една посокаNissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Мда,повече от 20 години ползвах такъв шмиргел,за компресор обаче няма да стане,освен ако не храниш аквариум за рибки.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Ами ще видим, то не е сигурно, дали и компресора ще работи, защото се опитвам да преработя двигател от стара помпа за компресор и не съм съвсем сигурен, че ще работи.
Сега да видим дали съм разбрал фаза и нула връзвам на първия и последния извод на буксата (гледайки вертикалния ред) от левия ред, ако е за бавно и от десния, ако искам повече обороти така ли е ? А кондензатора къде точно и как се връзва? (доста съм бос в електротехниката)Последно редактирано от basko3; 26-03-15, 20:43.
Коментар
-
Кондензатора няма поляритет или поне не би трябвало да има. Означава се с С и представлява на схемата ония | |, нз как да ти го обесня. Гледаш как Ясен ти каза и гледаш къде е кондензатора по схемата и свързваш. Имай предвич, че поради тва че няма + и -, означава че няма значение как ще го въртиш и как ше му закачиш изводите. Значение има САМО къде е на схемата!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар