Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хибриди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хибриди

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
    За Jeep всичко може да се каже, но не и, че не е истинско 4х4.
    Те са пионери на системи, наричани от братушковците "НЕчестный полный привод" - разни виско-муфи, on-demand шандърми. И успешно продължават да залъгват публиката, свикнала, че "Джип" = 4х4.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Те са пионери на системи, наричани от братушковците "НЕчестный полный привод" - разни виско-муфи, on-demand шандърми. И успешно продължават да залъгват публиката, свикнала, че "Джип" = 4х4.
      За любимите ти братушки на говори. За тях всичко под ключ 19 е нанотехнология. А 4х4 свързват винаги със словосъчетанието "тел и клещи".
      Електронните системи са с произход Ланд Ровер.
      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Отдавна мина времето да искаме да ни забелязват по кръстовищата - обратното - искаме да не ни забелязват, пък да си правим каквото си искаме
        Дизелака поне засега е една много приятна за каране, комфортна и дори луксозна безпроблемна машинка... Почти 600Нм и 250к.с. успяват да го бутат достатъчно успешно по пътищата така, че да е приятно да изпреварваш...
        И ми закарва г..за където съм поискал И то учудващо икономично за такъв тежък автомобил - средния ми разход досега е под 10л/100км откакто съм взел колата...
        С хибрида бих се притеснявал от няколко неща (и това повлия и на избора ми) - 1. Както споменах той е 4х4 само на книга... 2. Многото електроника се справя учудващо зле с управлението на тракцията - наистина се оплита като пате в кълчища.. 3. Бих се притеснил да газя малко по-дълбока вода при толкова ток под капака

Джипа ми няма виско глупости Гагич - добре е да прочетеш поне за какво говориш ....
        Последно редактирано от slowtraveler; 22-02-18, 20:20.
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          Джипа ми няма виско глупости Гагич....
          Знам-знам, обсъждали сме го многократно. Но тази муфТа (туй по братушковски) се досещаш защо е на мястото на централния диференциал, нали?

Коментар

Разбира се, че се сещам - електрониката може по-лесно и превантивно да командва към къде да отиде въртящият момент... Не виждам нищо лошо в това решение - доказало се е като доста устойчива и успешна система... При джипа при нормално шофиране муфата винаги е зацепена до определена степен (променлива разбира се), та и затова си е постоянно 4х4..
            Точно и затова ме учудваше нелогичната и направо лоша работа на хибрида (конкретно РХ на Лексъс) при търсене на сцепление при хлъзгава повърхност... Въпреки, че с електродвигателите би трябвало да може да модулира много по-точно и бързо въртящия момент..
            Когато една система се старае да превърти само едно от четирите колелета, докато другите бездействат, и ги редува едно по едно, мисля единственият резултат е окопаване
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

ГолЯми писания... И то пак се появиха ЖиБ, Гем Овър и разни други на батерийки.
              Моля да не се "наджпваме" и не се надлъгваме на тема що е "щар пу щар" а ограничим темата до комбинация включваща ел. задвижване с батерийка и някакъв конвенционален двигател.
              Това кой какви екстри имал и за какво се плащало е само незадължителна гарнитура към основното меню.
              Темата е за иновации, а не за пазарни стратегии за макс. печалба, нали?
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                Темата е за иновации, а не за пазарни стратегии за макс. печалба, нали?

Щото да сложиш муфТа вместо централен диференциал си е муфтаджийска работа отвсякъде.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  ГолЯми писания... И то пак се появиха ЖиБ, Гем Овър и разни други на батерийки....
                  В края на краищата нали идеята на темата е да се обсъждат Хибридите, включително и предимствата и недостатъците им спрямо конвенционалните автомобили...
                  Просто не мога да приема, че 'ето хибрида е върха при всякакви условия'... Той си има предимства, и когато го експлоатираш в комфортната му зона - всичко е ОК и си много доволен... Но той си има и недостатъци, и затова не е коректно да се твърди, че той е 'най-доброто решение' в некомфортната му зона просто защото в дадения случай може друго, доста по-неиновативно решение да се справя по-добре ...

П.С. пък Гагич си е Гагич Иди му обяснявай, че и съединителите са съвсем неиновативно решение, ама и все пак си ги ползва във всеки от автомобилите си

Коментар

Много се отклонихте от темата.

Я малко да поцъкаме На мен лично концепцията на Волво ми хареса най-много

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                      Просто не мога да приема, че 'ето хибрида е върха при всякакви условия'...
                      1. Върха или не, то кое ли е "върха" за 4Х4 феновете, освен някой "проект" за чисто специфични условия... и едни специфични
                      ...ама ето, последното: приеха, че общините ще могат да въвеждат "сини винетки" и за дизели, в няколко немски градове като начало, вкл. Щутгарт, директно ще ги ограничават/спират... и това не е с Евро 6 или без Евро 16, а ще се издават при "реални замервания", в "реални условия"... и нЕма стари-нЕма нови... Следва регулиране на общо национално ниво... толкоз. В следващите 1-2 години очаквайте тотален "нов" внос на всЕкъкви дизеляци с "всЕкъкви" 4х4 или без, ама, че децата щели да ги дишат в градовете... или смог, много важно, нали ще им се кефИм в калта... когато видят кал, де

P.S. иначе за под 6 л. - екстремално 7 л./на 100 км за 197 к.с. не ми пука особено, че 4Х4 не било като при старите Дефендъри, и/или други легенди за пустинята, Африка, или джунглите на Азия... щом и щоера/данъка не е като там... не, че в БГ пътищата не са като там де, виж, това би ме карало да се замислям...

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                      Я малко да поцъкаме
                      2. е, Е-та повечето са още концепции... иначе за 49 бона (BMW i3) в $ да ида - ама да не мога да се върна от Мюнхен... дето е на 150 км... Rav4h - е и по-голям и по-евтин от тая детска (пардон женска) играчка, иначе другите... хм, концепции, иначе h-те са с повече от 20 г. иновации...
                      Кона-та, Лийф-а са вече на пазара, но...

P.S2 е, след 20 г. още и Е-тата вероятно ще са стигнали дотам, да ни кефят вероятно (и като цена- щото нали, Теслите са си тЕсла)... и ако сме живи и здрави, и/или пък, ако "автономните" автомобили не са заместили всички останали - по "закон" ... но за всеки би трябвало да е ясно, че дизела вече е история...
                      Последно редактирано от ivied; 25-02-18, 13:49. Причина: PS2

Коментар

Дизела история друг път!Що не го спират производителите?
                        Хонда сивик последно поколение стартираха с това че дизелова няма да се предлага и само след две години се появи нов екологичен дизел който ще го поставят в модела!
                        Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Появи се едно интересно возило BMW x4, ами с 2 бензинови и с 4 вида дизелови двигатели го предлагат. Пък това заглавие Родният град на BMW ще забранява дизелите се мъдри от половин година, колчем понеча да отворя форумЪт.

Коментар

То БМВ дори предлага спортен дизел М550д!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20180225_160507.jpg
Прегледи:1
Размер:295.5 КБ
ID:5781936

На авто салона в София.

Коментар

даааа, за "пАри, сИчко праим" не, М 550 D, ами и... и кой "праи най-ноого пАри" от дизелите?! и въпреки това...
                                та за "сините винетки" е от вчера... иначе, "ще поживеем - ще видим"...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X