Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хибриди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хибриди

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
    Не икономично каране като повечето е магистрали.
    Мл 420 цди.
    Магистрали, ама средна скорост 59 км/ч? Колко да гори голям дизел с такава средна скорост извънградско? На сина ми тротинетката по магистрала със 140-150 гори 4 на сто.
    В ПерниСофия компютърът дава средна скорост 21 км/ч, разход 6 / 100.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      ... На сина ми тротинетката по магистрала със 140-150 гори 4 на сто.
      ...
      Това не го вярвам, моя мотоциклет при скорости 90-130 пасе 5-6/100, на сина ми 390см3 около 5/100.
      Каква е тротинетката на сина ти да си купя такава?!? Плъг ин хибрид на 2 колела ли?

П.П. И тази тема май ще се запъти към единствената посока.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Магистрали, ама средна скорост 59 км/ч? Колко да гори голям дизел с такава средна скорост извънградско? На сина ми тротинетката по магистрала със 140-150 гори 4 на сто.
        В ПерниСофия компютърът дава средна скорост 21 км/ч, разход 6 / 100.
        А това че в Карлово се движа 20-50 км час сигурно не оказва влияние върху изчислението.
        Извинявай забравих че ти си най знаещия тук(поклон).
        Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
          Това не го вярвам, моя мотоциклет при скорости 90-130 пасе 5-6/100, на сина ми 390см3 около 5/100.
          Каква е тротинетката на сина ти да си купя такава?!? Плъг ин хибрид на 2 колела ли?

П.П. И тази тема май ще се запъти към единствената посока.
          Мотоциклетите харчат неприлично много - синът ми имаше "Хонда Хорнет" 600 куб., онуй харчеше колкото "Хемито".
          Тротинетката е "Меган Грантур" 2005 г. 1,5 dci Така ѝ викаме, щото е с 4 пъти по-малко двигателче от "Хемито". Първите няколко хиляди км. все си мислехме, че това не може да бъде, компютърът му нещо е повреден или ни се подиграва Но толкова харчи - стига и до 3 л. на 100 км., ако се кара с 80-100 км. извънградско. Пък хората се чудят, що "толкова много ги карат", хем то било "мачку, пичку и елхичку".
          Огледай се и виж - тия "Мегани" отдавна са повече от "ГоУфовете" по пътища и улици.
          Хибриди?! При положение, че за 3000 лв. съм купѝл на сина (планирах го като наказание и за назидание, пък то...) дизелче, харчещо 3-4 л. на сто?! Сега го карам аз и не слизам от него. Оказа се, както писах "гоУема резачка и светофарна бИгачка", може би затова ми харчи цели 6/100 у градО.

Коментар

Джипа с двама човека, ама пълен с много багаж гореше около (и под) 7л/100км у Естонско и Финландско... Да, със спазване на скоростния режим - около 110км/ч Това - за около 800км със средна скорост около 100км/ч...
            Тук спокойно го докарвам до около 8л/100км при спокойно шофиране (130-140км/ч магистрала и 100-110км/ч извънградско)... Дали хибрид би харчил по-малко - навярно да... Но едва ли би докарал сериозна разлика...
            Преимуществото на хибрида е другаде - комфорта, безшумната работа и основно - в града... Там аз трудно смъквам под 11л/100км, като нормално въртя около 12л/100км...
            Смятах на съпругата да вземам хибрид, ама тя като се влюби в кашкая и не дава да продумам
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              Дали хибрид би харчил по-малко - навярно да... Но едва ли би докарал сериозна разлика...
              Абе, едни 50 000 лв. разлика в покупната цена (на нов) ще докара със сигурност.

Коментар

Мой приятел кара в малък град Дачия 1.5дци такси и казва, че му гори м/у 7 и 8/100, а пък мегана със същия двг. да е толкова икономичен?
                И у немечко с хубавата нафтица пак си Арчи: https://www.spritmonitor.de/en/overv...05&powerunit=2
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Мой приятел кара в малък град Дачия 1.5дци такси и казва, че му гори м/у 7 и 8/100, а пък мегана със същия двг. да е толкова икономичен?
                  И у немечко с хубавата нафтица пак си Арчи: https://www.spritmonitor.de/en/overv...05&powerunit=2
                  Не знам, тука имаме в спама един ентусиаст, дето си списва за Дачии с такива двигатели:
                  Първоначално публикуван от _ninja_ Преглед на мнение
                  ... Dacia Sandero Stepway II, 1.5 dCi, 90hp, FAP, 12.2012 година(Първата в България), наистина Е правилният избор за моята душа.
                  Ветренът добре, ама разходът на дизел и обороти при 100 км/ч, хич не ми харесаха(над 5 литра среден разход, прекалено високи обороти при посочената от мен скорост на придвижване). Придвижвах се с него 2 години и 51 000 км, когато ми дойде еретичната мисъл да "върна" лизинговият автомобил и да се "абонирам" за следващ, нещо, което лизинговата компания не беше "проигравала". "Наложи се" да "проиграят" схемата с мен и се получи!

И сега.....:

Стъпката(Dacia Sandero Stepway) на _ninja_

Стъпката ми е една от първите в България и съм много горд с този факт. С две думи - перфектният автомобил. Може някой да не вярва, ама за мен е така.
                  Мноого добър автомобил, поне според мен.
                  Когато Аз искам, харчи малко, дори.... неприлично малко
                  Заглеждат Стъпката и зад граница, нормално е!
                  Представя се добре както в града, така и на дълъг път - магистрала или първокласен. Не се изложила и извън пътя, поне за сега.
                  Срещаме и събратя: (австрийка)
                  И така, 2 г. и 11 месеца, до тук. Среден разход за 68 000 км под 5 литра дизел(4.3 л). Все още съм с първите накладки и скоро ред едва ли ще им дойде! Остава ми една смяна на масло и филтри, преди да изтече 3-годишната гаранция. Никакви проблеми до тук.
                  Мнооого добър автомобил, поне според мен!

Коментар

Е, па на първа страница от линка ти, от 3,61 до 4,58 литра на сто?! Ти на това "пак си харчи" ли му казваш?!

Коментар

Абе, едни 50 000 лв. разлика в покупната цена (на нов) ще докара със сигурност.
                      Боголюбе, навярно би те учудило, че хибрида на Лексъс в що годе нормално оборудване например струва по-малко от дизеловия Джип ГЧ Овърленд?
                      Не, твърдо хибрида не е толкова 'страшен' - напротив... Става си ежедневие... Но нека бъдем обективни - има си преимущества, също както си има и недостатъци...
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Боголюбе, навярно би те учудило, че хибрида на Лексъс в що годе нормално оборудване например струва по-малко от дизеловия Джип ГЧ Овърленд?
                        Не, твърдо хибрида не е толкова 'страшен' - напротив... Става си ежедневие... Но нека бъдем обективни - има си преимущества, също както си има и недостатъци...
                        Нещо не ми прави такова фЧепЕтление:

https://www.lexus-bulgaria.bg/#Introduction

http://www.jeep.bg/wp-content/upload...kee-MY2018.pdf

Най-близкото до "Гранд" е това (май?). А и цените на Lexus са... без ДДС, а на Jeep - със.

Коментар

Сигурен ли си, че цените на Лексъс са без ДДС?

Коментар

Сигурен ли си, че цените на Лексъс са без ДДС?
                            Ето тука са със ДДС, ама са лизингови...

Коментар

Рено Меган 1.6 dci 130 к.с. прави разход 60/40 граЦко/извън 6.4 l/100 km. Предишното с 1.5 110 к.с. правеше 6,2 л/100 км. Таксиджията явно "надписва"

Иначе хибридка Plug in, за градско возило се е утепало! Още малко да им "пипнат" цените и ще изместят традиционните...
                              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                                Рено Меган 1.6 dci 130 к.с. прави разход 60/40 граЦко/извън 6.4 l/100 km. Предишното с 1.5 110 к.с. правеше 6,2 л/100 км. Таксиджията явно "надписва"
                                То има ли 1,6 dci? Аз знам за 1,5 dci, което се слага на Дачии-Нисани-и-не-знам-още-на-какво и софтуерно (+май различни дизелови помпи и инжектори) му е зададено да има десетина мощности - от 70 до 170 к.с. Това, за което аз писах по-горе, е 101 к.с. с "Делфи" оплюваната система и турбина "Гарет". Данък - 20 лв./год. Скорост - къмто 190 км/ч. Разход 4 л./100 км. извън града (вкл. и със 190 по магистрала).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X