Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Оригиналните" части

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Оригиналните" части

В представителство на Нисан семеринг за предната полуоска струва около 70 лв. Същият, този семеринка от фирмен магазин примерно SWAG, CORTECO, ELRING или от сорта струва 10 лева. Къде е истината?
    На сърбела майката му е чесането.
    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

В ровенето кьде,как беше ония подпис - и за знание и за незнание се плаща.

Истината е вьв форума - кой кьде за колко го плаща и от какво е доволен.Така да си оставиш колата някьде с идеята,че е свестен / ако е на голо доверие ...... / нещо на мен странно ми се вижда,21 век,китайците Германци,Индийците джипове правят.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Паджероводе, има минерално масло 5W20. Такова ми сипваха в дилъра първите 160 000 километра. После се усетих... Хахаха
        Ама сериозно, карам я на с години на дилъра да си рови по нея. Нямам време да се занимавам. Един ден какво ми щукна да ги попитам какво точно синтетично масло слагат, и ония вика "ми не знам, каквото препоръчват". Е как не знаеш бе, в дилъра масла сменяш, не знаеш какво сипваш. Като се разрових и... минерал. И на 160 000 минах на синтетика. Дилъри...
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
          В представителство на Нисан семеринг за предната полуоска струва около 70 лв. Същият, този семеринка от фирмен магазин примерно SWAG, CORTECO, ELRING или от сорта струва 10 лева. Къде е истината?
          Борко,за семерингите не знам, но за спирачните дискове ,понеже напоследък с това се занимавам,разликата е в третия знак.За конвейра допустимата биене е хилядни ,за марките е стотни.И на тези дето вървят за конвейра се слага само надписът на марката.Това поне съм го видял с очите си.
          Същото мисля е и в другите неща-разликата е в допуските и сглобките.

Коментар

Като оставим настрани частите, друг голям проблем е поголовната некомпетентност на работещите във сервизите на представителствата, което произтича може би от демотивираност! Свидетел съм как разкарваха една дизелова Мазда с пътна помощ бая време между София и Пловдив и най на края я зарязаха на паркинга на софииския дилър! Отидохме с мой приятел, "гаражен" майстор и момчето я запали за 10 минути! След това влязахме при приемчика, за да го попитаме какво точно са правили, защото имаше следи от безумни интервенции, а отговора беше -" я се махайте оттука, вие ли ще ни учите" ..това на какво прилича?

А една от най- големите деруги е обслужването във фирмените сервизи! Позната си взе Кия Сиид нова , и докато изтече лизинга и гаранцията / 5 години/ ходеше за обслужване във фирменото представителство, защото е задължена! Масла, филтри...500 лева! Е за 5 годинки колко ще се "върже" тая Кия..айде нема нужда..
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Първо дефинирайте какво значи оригинално.Аз съм купувал оригинални части от мото пфое та на които пише мадеин Туция.Преди няколко дена пак от форд сервиза оригинален томпон за Волво-пиши моде ин Румъния.А някой да ми обясни какво значи оригинално.Май най-правилно Борко го е писал.За мен оригинално е сложено в завода при зглобката детайл.Всичко друго ги деля на качествени и ментета.......
              ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

А тия немци що са купили най-калпавия диск.Що не са земали за 100е диск.Много е важно със какво качество искаш да купиш някоя част.Във Турция има доста калпави но и даста качествени части .Както и в Китай.Това обаче не важи за бг.Тук може да купиш супер менте за една шапка пари.
                Последно редактирано от meha1971; 15-08-13, 13:05. Причина: правопис
                ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Това което е написано за опаковането щампите и отстъпките е напълно вярно, ако искате по ниски цени се регистрирайте като дилари и ще ползвате то 35% отстъпка при различните вносители а те в България са с лопата да ги ринеш.
                  Послендия път дискове Брембо макс двойно вентилирани за Браво на цена 67лв. комплекта. - Готина цена нали?
                  Преди месец ми изтече хидравликата, огледах се видях че помпата е дала фира, в сервиз ми искаха 50лв. за труд и от 40 до 60 лв за помпа втора употреба, Е майната им, реших че с тия пари по добре да си купя нещо отколкото да ги дам за бог да прости. Помпата я свалих за 20мин. с всички побутвания подпирания и я разглобих за 10мин. смених семеринга който купих за 1.70 и общо след 1час имах перфектна хидравлика с промита система и нов АТФ вътре.
                  Относно оригиналните части ми няма такива, оригинални са частите който се произвеждат от Марката и се влагат в автомобила, но Заводите не работят така, примерно Магнети марели правят стъпкови мотори който се влагат в Браво 1.6 след 99-та година и същите се влагат в Ксантия 1.8 моно до 97-ма година, отделно се влагат същите и при алфа и ланча, цената в магазина обаче е малко различна, отивате и питате за браво и ви казват 98лв. крайна клиентска, за ситроен цената на същото нещо е 46.40 крайна клиентска цена. Пример с ключ за опел корса, заготовката е на цена от 15лв. но ако недай си боже се излъжеш да кажеш примерно е че е за Вектра вече отива на 35+лв. само заготовката. Това са примери от моята практика та ви съветвам просто да вкарвате серииния номер в гугъл и да видите какво ще ви излезе и от там почвате да търсите и ще ви излезе доста тънко.

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                    Въобще не е бивш краварник. Баш си е европейска фабрика с европейски качествен контрол. ползват евтина работна ръка, в което не мисля че има нещо лошо. Ще останеш учуден, но много части за първично вграждане се произвеждат в страни като нашата. Например повечето ламарини за VAG групата се произвеждат в Словакия, голяма част от алуминиевите отливки в Унгария, Арматурните табла и фаровете в Испания и така нататък. Това не ги прави по-малко оригинални.
                    Така де, така де! Изобщо не оставам учуден, както и не съм учуден че качеството пада от година на година! И после ще си спомняме с умиление какви качествени коли и части имаше навремето когато не разчитаха на евтината работна ръка!
                    "Do not correct a fool, for he will hate you;
                    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Автомобилните части произвеждани в ЕС и нашата страна включително, или извън ЕС, но предназначени за вграждане в европейски марки задължително отговарят на стандарта ISO/TS 16949.
                      Изискванията на този стандарт са на трето място по строгост след космическата/авиационната техника и медицинското оборудване.
                      Тъй като изискванията са високи, голяма част от продукцията се бракува, а и технологичния цикъл е съпроводен от множество тестове които обуславят големи разходи за оборудване, време и персонал. Ценатаа на брака и множеството тестове естествено се калкулира в цената на крайния продукт.

Частите които влизат от далечния изток, или от не лицензирани производители, за добро или лошо (по скоро за лошо) не винаги отговарят на стандарта и изискванията за надежност/безопасност. Занижените критерии за качество водят до по малко загуби от брак и по малко разходи за изходящ контол. За това и цените са такива.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X