Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Оригиналните" части

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Оригиналните" части

Защо забравяте ,че основния закон на всеки бизнес е печалбата. Превишение на приходите над разходите.

Защо цените и надценките са такива -защото сме малък пазар с малки обороти. При положение ,че понякога режийните достигат да 300 % то тогава някой трябва да ги плати тези разходи.
    А в тези разходи влизат много компоненти.На малките обороти никой не дава големи отстъпки .Ффирмите които си държат на качеството си държат и на цените.
    Аз затова съм се ситуирал много прецизно-купувам директно от производителите в Европа.Същите заводи произвеждат за големите брандове ,произвеждат и за афтермаркета на марките.Така мога да постигна по ниски цени и добро качество.Откакто почнах да работя по този начин смея да се похваля не съм имал нито една рекламация. А това което продавам е много чувствително откъм качеството.
    Ей как се хваля ,къде ми е циганката. Просто разказвам нещата отвътре ненапразно се блъскам вече 20 години в този бранш.

Между другото една фирма ме покани да им продавам частите. Пратиха доста добри цени ,обаче аз съм си недоверчив на колата и там .Искам да видя цеховете където се произвежда.Не можело-фирмена политика. Не ги продавам.

А в Мahle, единствено не ме пуснаха във отдела в който произвеждат буталата да спорта.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Хи хи, Който не е пазарувал от български магазин за авточасти, той не знае за какви надценки става въпрос.
      За който не знае-всички сервизи си имат "собствени" цени в определени магазини, при условие, че пазаруват само от тях.
      Които отстъпки достигат и до над 20% понякога. А не вярвам магазина да не си слага никаква печалба в тези случаи. Значи надценката отива нещо към 25-30%.

...
      Магазин за Рено. Купувам радиатор за парно на Рено 9. Искат ми 87.95 лв. Нещо се нервя, че ми е скъп. Продавача и собственик на магазина ми показва компютърен файл, от който ми става ясно, че това нещо го купува за 47.95 лв и че трябва да съм му благодарен за това, че не ми иска пари и за куриерската услуга.

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
      Верно ли?! Значи ако спра внезапно насред магистралата, изскоча от колата, извадя щеката и си капна капка масло на ръката трябва да стане мехурче на кожата ми , а? Или успява да изстине докато вдигна капака?
      За да стигне температурата на маслото 150 градуса по целзий, колко трябва да е температурата на охладителната течност?
      Иначе за качествените масла съм съгласен - да имат си цена, макар че не е точно тази на която се продават в България!
      Вярно. Карали ли сте автомобил с "напомпан" фабрично двигател с датчик за температура на вода и такъв за темп. на маслото? Аз съм виждал как темп на водата не мърда от 90 С, а при "тормоз" на двигателя при изкачване в планината темп. на маслото подмина 150 С.
      Последно редактирано от s_s1; 14-08-13, 11:22.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
        Вярно. Карали ли сте автомобил с "напомпан" фабрично двигател с датчик за температура на вода и такъв за темп. на маслото? Аз съм виждал как темп на водата не мърда от 90 С, а при "тормоз" на двигателя при изкачване в планината темп. на маслото подмина 150 С.
        Не, нямам напомпани никакви нито жени нито коли! Карам Ауди А4 Авант 1,9 ТДИ и Ямаха ХТЗ 660 Тенере , и двете са с водно охлаждане, и на двете мога да си полея ръката с маслото от картера им по всяко време без да се сваря, и на двете маслото отива във филтъра, след картера и преди да отиде в двигателя (т.е. в картера трябва да е по-топло от филтъра)! Що не пробва някой да си залее ръката с вряща вода, която завира при 100 градуса, а къде са 120- 150 градуса! То че има точки в двигателя където може да достигне такива температури маслото, никой не спори, но това определено не са картера и масления филтър! Както и да е, нямам намерение да споря повече! Имам достатъчно личен опит и образование за да съумявам да си карам машините безопасно и за тях и за мене вече стотици хиляди километри!
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Хи хи, Който не е пазарувал от български магазин за авточасти, той не знае за какви надценки става въпрос.
          За който не знае-всички сервизи си имат "собствени" цени в определени магазини, при условие, че пазаруват само от тях.
          Които отстъпки достигат и до над 20% понякога. А не вярвам магазина да не си слага никаква печалба в тези случаи. Значи надценката отива нещо към 25-30%.

Толкова за надценките.
          За качеството-в повечето магазини ти предлагат накладки(примерно) от 30, 55 и 83 лева. Със съответстващото качество. Това за твоя модел кола. Сам си решаваш кое да вземеш. Като почти винаги, ако си непознат клиент ти се обяснява каква е разликата, питат те за начина ти на каране, и т.н. Т.е.-стараят се да ти предложат това което реално ще ти върши работа. Много добре знаят, че от имидж се печели повече отколкото от измама.
          Това за сериозните магазини, за гаражчетата с два филтъра и пет свещи на рафта не говоря.
          Аз например никога не съм купувал от най-скъпите части, но и никога от най-евтините. Досега проблеми с частите не съм имал.
          Надценките са много по-големи. Лично аз ползвам през фирмата на роднина до 40% отстъпка при един вносител на авточасти
          (пример: накладки струващи 86лв ги взех за 50лв) И гарантирано остават пари и за печалба на вносителя
          Маржовете са огромни, според мен надценката е поне 100%.
          Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
          Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Моят отговор го няма в анкетата.
            Когато давам нещо на монтьор, никога не му нося части. Да си ги търси, да си ги монтира и да си им носи отговорността.
            Когато монтирам аз, се оглеждам внимателно и накрая обикновено монтирам нещо по-добро от оригинално вграденото. Е, понякога от втория път.

Верно ли?!
            ...мога да си полея ръката с маслото от картера им по всяко време без да се сваря
            Темата е малко встрани, но това за маслото по ръката не е критерий. Водата е вода, маслото е масло и са различни работи, а доста масови леки коли си имат щатни режими със 150 градуса по целзий в картера. Отделно покрай клапаните какво се случва.

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
            за това май се "наложи" и кражбата на автомобили за части -
            заради търсенето на истински/оригинални части на по-ниски цени...
            Не знам дали това е някакъв нашенски феномен, но е факт.
            За съжаление, не е нашенски феномен. Почти нищо не сме изобретили, включително в бандитлъка.

Коментар

Нося си му части като стой та гледай и то в сервиз където са мои хора и главно се занимават с Мерцедес и Баварец.

Не ме бърка да пазарувам от нета,от Ибей или от частни лица,но ровя и знам кое е качествено и кое не е.Оригинални накладки АТЕ Немски или Аксис Австралийски или Акебоно Японски???Пьрво са Австралийците,после Японците и после Немците.Е има и турски
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Моят отговор го няма в анкетата.
                Е, как да го няма? 2-та част на първия въпрос: "или каквито ми предложи майстора" Да се разбира и: "вложи"...
                Последно редактирано от ivied; 14-08-13, 20:36. Причина: вложи

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                  Е, как да го няма? 2-та час на първия въпрос: "или каквито ми предложи майстора" Да се разбира и: "вложи"...
                  Мисълта ми е, че не участвам изобщо в процеса.

Коментар

В страните където немския е основно средство за комуникация често има такива платени репортажи където показват , колко лошо е да правиш нещо по колата/къщата/жената което не е препоръчано от завода.
                    Обикновения немец им вярва сляпо и вместо да купи оригинални дискове за мерцедеса си от местния пич дето продава оригинални части за същата кола , ходи до баш дилъра да му резнат главата до кръста.

Същото нещо с прегледите в Австрия , като си минал преглед при автомобилния клуб OeAMTC все едно колата ти е супер безупречна и са открили всеки един дефект. Това , че бай Миле в кварталния гараж е 10000пъти по компетентен от пъпчивите пичове дето се учат от къде да пуснат фенерчето под надзора на бай Ханс , който до обяд пие по 15 бири и се прави на интересен е друг момент.

Всичко е платена реклама .... не им вярвайте, особено на немците. Взеха ми 600€ да сменят амортесьорите на колата , и като вдигнах капака след 20км щях да умра .... не бяха завили дори болтовете им които ги държат за купето. Това в сервиз на Denzel който са официален вносител на BMW & Volvo за Австрия.

За Мерцедес няма да разправям , че стана дълга историята ...
                    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                      В страните където немския е основно средство за комуникация често има такива платени репортажи където показват , колко лошо е да правиш нещо по колата/къщата/жената което не е препоръчано от завода.
                      Обикновения немец им вярва сляпо и вместо да купи оригинални дискове за мерцедеса си от местния пич дето продава оригинални части за същата кола , ходи до баш дилъра да му резнат главата до кръста.

Същото нещо с прегледите в Австрия , като си минал преглед при автомобилния клуб OeAMTC все едно колата ти е супер безупречна и са открили всеки един дефект. Това , че бай Миле в кварталния гараж е 10000пъти по компетентен от пъпчивите пичове дето се учат от къде да пуснат фенерчето под надзора на бай Ханс , който до обяд пие по 15 бири и се прави на интересен е друг момент.

Всичко е платена реклама .... не им вярвайте, особено на немците. Взеха ми 600€ да сменят амортесьорите на колата , и като вдигнах капака след 20км щях да умра .... не бяха завили дори болтовете им които ги държат за купето. Това в сервиз на Denzel който са официален вносител на BMW & Volvo за Австрия.

За Мерцедес няма да разправям , че стана дълга историята ...
                      А така, кажи им на вярващите и прехласнатите па дано те разберат, ама надали!
                      На един приятел искаха да му правят основен ремонт на двигателя във фирмен сервиз на ямаха в Германия и му искаха над 1000 евро и това след като си е платил за диагностика в същия сервиз! После Будин от Дупница му оправи мотора като откри че просто CDI-то е заминало! Та вервайте им, те затова са най-добре в Европа, щото има много верващи! А най-добрите им, оригинални маслени филтри, доколкото знам се правят в някакъв бивш краварник край Русе!
                      "Do not correct a fool, for he will hate you;
                      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Амортесьор оригинален Боге на колата,цена около 170 кинта на пазара или около 350 в Мерцедес.Карам Билщайн доживотна гаранция за 120 кинта и се дьржи много добре вече 150 000 километра.Има и Монро оригинално за 70 ма вози като лодка.Е има и други за по 35 кинта ма тях даже не ги чета как возят.

Та така,всеки си избира,чете,преценява и рови за цена.Да ми сложат Монро и да ми вземат 500 кинта малко трудно,пьрво няма да е Монро и второ няма да е 500 кинта.Е ако я остава на някой Мексикански гений нищо чудно и това да се случи ма не им я оставям.

И това тук като навсякьде,нищо ново под сльнцето.Ако искам да я "оправя" за 50 кинта и това ще стане ма ще е едно оправяне.........мама мия.

Оторизирания сервиз на Мерцедес слага грешни масла в някои модели,а какво остава за другото.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          ...
                          Оторизирания сервиз на Мерцедес слага грешни масла в някои модели,а какво остава за другото.
                          Какво ми говориш. Тук на субаруто в сервиза на субару ми сипаха някакъв Аджип в скоростите (да се чудиш от къде в Щатите са намерили Аджип), та после два пъти я промивах докато престане да хърка като вкарам първа в задръстване. Да са живи и здрави Амсойл че без тях още щях да се карам с тия.
                          Тоест - нямаше, година след това фалираха. Чудя се защо.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

То по Меррцедес си пише 0/40 да не слагат,а те тьпчат точно това щото пишело Европейска формула на бутилката.От 50 масла одобрени карам 51вото неодобрено щото е масло,а какво препорьчва Джон ми е все тая.Масло ЕЛФ в Щатите за Мерцедес да си виждал?При положение,че на всеки ьгьл си има Мобил който се препорьчва и от АМГ,а в Амазон пуснаха и 0-50 Мобил което не е в класацията щото било старата истинска технология с мазилата вьтре,а не правено за намаляване на разхода и запазване на катализатора.20 годишен осмак на 2.5 тона кола ще му гоня разход с тьнко масло,ГЕНИАЛНО.

Няма да ви снимам какво им представлява магазина и сервиза,има свестни пичове и там и ги знаят много ма тоя дето сипва не чете та се налага да четем ние.И това в сервиза,при Джими Лайтнинга и Пенсойл могат да ми сложат щото Шевито с такова проблеми няма.

Оригинално..........е било преди 20 години когато немското е било немско,а не бразилско.Сега се кара с каквото е добро на една определена цена,реално само някои неща по окачването са Немски,всичко друго Японско или Американско.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Мда .. тукашния дилър на Мицубиши ми ръга минерално масло .. дават го по спецификация уж да става, ама па го яде колата. Два пъти им дигах скандал щото я препълват .. за да изкара до смяна без доливане. Като си сменях сам маслото със синтетика - оказа се че филтъра се крепи на магия .. как не е текъл не зная.
                              (Паджеровода така и не ми вярва още че 5W20 може да има минерално)

Питам ги ..
                              - Абе - тия ваште филтри имат ли клапи (аnti-drain) ? ..
                              - Ми . не знам.
                              - Ми хубаво - аз ще проверя му казвам.
                              - Аа , добре , после ми кажи дали имат ?!

Да не казвам че при смяна на ангренажа и сие .. смених сълзяща серво помпа - намерих нова , ама без шайба. Старата шайба биде извадена на 8-ца .. аре нова цяла .. щото само ролка немА. Честито още 300 пари. .. Сополи!

Аре и тая тема замина .. извинявам се.

Коментар

А най-добрите им, оригинални маслени филтри, доколкото знам се правят в някакъв бивш краварник край Русе!
                                Въобще не е бивш краварник. Баш си е европейска фабрика с европейски качествен контрол. ползват евтина работна ръка, в което не мисля че има нещо лошо. Ще останеш учуден, но много части за първично вграждане се произвеждат в страни като нашата. Например повечето ламарини за VAG групата се произвеждат в Словакия, голяма част от алуминиевите отливки в Унгария, Арматурните табла и фаровете в Испания и така нататък. Това не ги прави по-малко оригинални.
                                На сърбела майката му е чесането.
                                Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X