Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Оригиналните" части

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Оригиналните" части

Повод за темата ми даде, един репортаж, който гледах преди малко
    по немска ТВ за оригиналните части и ментетата.
    Накратко, немски екип купува части от магазини от няколко страни,
    после ги тестват в немска лаборатория
    заедно с оригинални части на различни марки автомобили.

2 примера:

1. Спирачен диск - купен от Турция за 40 Е - оригиналния бил Х2
    слагат го на стенд за 1 млн. евра - който пресъздава условия близки до реалните
    след 20 проби и спирания от 200 км. в час, което за Германия си е нещо нормално
    тестват и оригиналния...

- ментето вече е спукано освен по-видими изменения по повърхноста...
    - в реални условия неизбежна катастрофа...

2. Маслен филтър - да, едно наглед и за мен досега "просто" нещо...
    - наливат в 2-та филтъра масло и го загряват до 160`C
    - материала - като специална хартия - от който е направен филтъра
    при оригинала е без промяна
    - при ментето е като скашкано велпапе - разпада се дори...
    не ми се мисли какво би станало с мотора...

Ще кажете: "Добро утро - сега ли откриваме топлата вода", ама...
    или "просто ни промиват мозъците"...
    или просто сме имали късмет, ако сме допускали компромиси...
    ...и отсега никакви компромиси с частите, или "нема кинти"...

и е друг въпрос, дали не ни продават ментета за оригинални уж...
    и трябва като детективи да изследваме и проследяваме произхода им...
    или доверения ни майстор ще ни гарантира това...

P.S. Разграничиха и нивото на ментетата, от най-издялкани до почти перфектни,
    ама резултатите не бяха много по различни...
    37
    Каквито намеря или каквито ми предложи майстора
    8.11%
    3
    Оригинални (вкл.официалния вносител на марката) - или поне такива, каквито ми предлагат за оригинални
    5.41%
    2
    Специално си поръчвам от проверени доставчици или по и-нет
    40.54%
    15
    Различно - както дойде, според цената
    45.95%
    17
    Последно редактирано от ivied; 13-08-13, 20:26.

От: "Оригиналните" части

Добро утро. Как спа?
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

...абе стряскащо си е, дори един най - "прост" маслен филтър - а, дори и за тях винаги съм взимал, уж проверени и оригинални, съответно и 2-3 пъти по-скъпи... м@мк@ му, е, сега, кво към детективска агенция за "оригинални" части ли да се обръщаме всеки път, да разчитаме на късмет, или да си организираме сами всичко... като пак няма гаранция... ,че 1 от 10 примерно, няма да е "офицялно качествено" менте без значение дали от USA, UK, Япония или Германия... и да изтеглим късата клечка, "точно ние ли" и точно за най-важната част, ама то коя ли не е важна
      (особено ако поръчките са по и-нет)
      Класация на доставчиците ли да правим? Или на вносителите?
      Ако има такава класаци/я/и споделете...
      Или опит, впечатления...
      за да няма:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:024526899-big.jpg
Прегледи:1
Размер:11.9 КБ
ID:5510275
      Последно редактирано от ivied; 13-08-13, 20:24. Причина: класация на доставчиците и вносителите ли - късата клечка

Коментар

Колега ,за кой пазар питаш ,за немския или за българския?

Коментар

Какво значи "оригинален филтър", или "оригинален спирачен диск"? В смисъл "оригинален" е само ако пише примерно "Тойота", а не оригинален е примерно "Акебоно"? Или е копие на марката която пише на него? Тия неща трябва да са ясни, иначе ...

Коментар

Голяма част от фирмите са просто пакетажни . Поръчват където излезе най евтино .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              Какво значи "оригинален филтър", или "оригинален спирачен диск"? В смисъл "оригинален" е само ако пише примерно "Тойота", а не оригинален е примерно "Акебоно"? Или е копие на марката която пише на него? Тия неща трябва да са ясни, иначе ...
              хубаво ме питаш, ама чакай, че чак се видях в чудо, даже и за филтъра ли да мисля... е,

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
              Колега ,за кой пазар питаш ,за немския или за българския?
              ...е, сега, и за немския, ама и тук има "различно" предлагане явно...
              - за да показват дълъг подробен репортаж и тестовете...
              или като хитрия Иванчо да си мислим, че е само за да си защитят производителите...
              ... мисля, че средния германец, въобще не си и задава въпроса какви са му частите,
              които му слагат в сервиза, той и за това плаща доста...

ама има и тук сервизи и сервизи... дори от оторизираните -
              ама ги тестват и проверяват и тях -
              примерно с последния. който четох беше на сервизи на БМВ,
              правят умишлено 3 "повреди" и...
              резултатите са... доста "разнообразни"
              и като цена, диагностика и качество на отстраняване...
              Последно редактирано от ivied; 13-08-13, 20:46. Причина: тестове, проверки

Коментар

Моята кола и мотора ми 200 км/ч не са могли да вдигнат даже и като са били чистак новички, а ако маслата им някога достигнат 160 градуса температура маслените филтри ще са ми последен проблем, така че реално проблеми нямам!
                И друго - предпочитам части от по-евтини фирми, които обаче не се срамуват да си сложат собственната фирма на часта, отколкото ментета, които ми ги продават за оригинали!
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  Тъй де ..
                  На половината европейски автомобили оригинално дисковете и спирачките са Бош или Тевес ...
                  Е ако си купим пак такива .... не са ли оригинални?
                  А за друго просто не ми се говори!
                  Та ... някой пак си е чесал езика .... тоест ... портфейла.
                  Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                    Моята кола и мотора ми 200 км/ч не са могли да вдигнат даже и като са били чистак новички, а ако маслата им някога достигнат 160 градуса температура маслените филтри ще са ми последен проблем, така че реално проблеми нямам!
                    И друго - предпочитам части от по-евтини фирми, които обаче не се срамуват да си сложат собственната фирма на часта, отколкото ментета, които ми ги продават за оригинали!
                    абе, тук примерно и гоулфове 4-ка се пънат да са към клуба "200+"... а пък за тях "всекъкви" части бол, не ми се мисли, кво ще става с такъв диск... иначе примера с "Акебоно"-то на Andro160 е на място, мисля... А той няма ментета, така ли? Други примери за алтернативни марки, дето не се ментосват или това е по изключение и/или изисква "напразни усилия", като прекалено скъпа опция?

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                    Тъй де ..
                    На половината европейски автомобили оригинално дисковете и спирачките са Бош или Тевес ...
                    Е ако си купим пак такива .... не са ли оригинални?
                    А за друго просто не ми се говори!
                    Та ... някой пак си е чесал езика .... тоест ... портфейла.
                    ама чешат нашите портофейли... и за сметка на сигурноста.
                    Последно редактирано от ivied; 13-08-13, 21:28. Причина: портофейли и скъпа опция

Коментар

Колеги, думата "оригинален" в контекста на темата има само едно единствено значение!
                      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                        Колеги, думата "оригинален" в контекста на темата има само едно единствено значение!
                        защо да е само едно? т.е. влаганите от производителя ли? с неговото лого? нека разширим значението - към марковите производители - много, ако не всичките от тях. произвеждат точно и влаганите от различните марки части... само логото ли на марката ги разделя?

Коментар

само ми кажи какво искаш и с каква марка да е... с каква торбичка да е... и какво да пише на етикета и от де да мине пратката... та от последното зависи и цената най-вече! аа забравих и с какви сертификати го искаш нещото... и декларации за съответсвтие... вече не вярвам на нищо и на никой може да повярвам на нещо ако отида във фабриката и го проследя до край и си го взема лично... и си го докарам лично, па после си го турЯ лично...

Коментар

По принцип авточастите имат основно три вида качество.

Това което е за конвеира -произвежда се основно във западна европа и на него се щамповат каталожни номера на фирмата производител на колата.
                            това което се продава като афтермаркет от фирмите дистрибуторки на автомобилните марки-щампова се и името на фирмата производител на детайла и каталожен номер на афтермаркета.Произвеждад се основно във Полша ,Чехия ,Турция и т.н
                            това което се продава като афтермаркет от магазините за авточасти-произвеждат се основно в далечния изток китай ,тайван и там някъде.Особено модерно е да се представят за Турски.Чуете ли турско MAHLE за бутала -имайте едно на ум.

При почти всички сериозни производители много информация дава баркода.
                            Имал съм длучаи със лагери Глико-купувани от Германия и се оказаха на двойна цена в сравнение с предлаганите от една фирма завършваща с 07.На въпросът защо така се получава с цената шефът на дистрибуцията да Европа ми каза просто -правени са в Германия за немския пазар. А другите-те отговарят на минималните изисквания да се продават като Глико ,но не е известно къде са правени.

Не забравяйте че качествените и евтините части рядко стоят на един рафт. Аз за да го постигна това съм изръшкал производителите из почти цялата европа ,знам кой с какви стандарти работи и за къде произвежда. Затова съм спокоен като дам нещо на клиент.

А работната температура на маслото в двигателя е около 120-150 градуса,а в натоварени режими и повече. Качествените филтри и масла си имат цена и тя се казва дълъг живот на двигателя.

За съжаление в България определящо за пазара на авточасти е цената. Най точния лаф съм го чувал от клиенти -нямаш ли нещо на Колбеншмидт ,ама да е второ или трето качество-на цена като за китайско.Ама кутията да му е истинска.

Доста от фирмите в България отчитайки тази особеност на нашия пазар и използвайки това което каза колегата от пост 13 предлагат какви ли не чудесии като авточасти и понеже са евтини хората купуват и цъкат ли цъкат.Е а после псуват , ама това е друга тема.

Коментар

Моето виждане по въпроса: оригинални части се купуват от официалния предстваител на марката ако:
                              -колата е нова или до 5-годишна,
                              -ако търсената част е на приемлива цена и не си заслужава да се търси "афтърмаркет" алтернатива,
                              -или ако дадената част е специфична и я няма никаде другаде.
                              За по-стара кола няма смисъл да се набиват такива пари. Каквото ми се е наложило да сменявам по окачване и ходова част съм купувал MOOG, по спирачната система дискове и накладки, спирачна течност- Ferodo, амортисьори KONI и BOGE, ремъци Dayco и Gates, запалителна система BERU и NGK, тампони SWAG и Lemfoder, филтри.. каквито има главно Bosch и Champion, някой път и оригинални.
                              Масло- от голяма доказана фирма, поръчваща директно от чужбина, с доверен човек вътре във фирмата.
                              Частите си купувам от големите вносители, без да включвам фирмата завършваща с 07.
                              Досега ядове не съм имал с гореизброените марки.
                              Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                              Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X