Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ел.Генератор от автомобилен двигател ,възможно ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ел.Генератор от автомобилен двигател ,възможно ?

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Имам опит с подобни 100КВ. в БНТ. 55-60литра при почти пълен товар. На празно не е под 10. На шаси от Урал.
    Тези малко се различават от индустриалните и морските. По-голяма литрова и килограмова мощност, старателно обезшумяване

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Тези малко се различават от индустриалните и морските. По-голяма литрова и килограмова мощност, старателно обезшумяване
      За шумност - да. Иначе каква разлика да има? Тези за които говоря са от преди 30г.

Коментар

Много добре ги знам. 2 години в Киноцентъра работих. Мисля, че дизелът им е от някакъв камион, а не индустриален.

Коментар

не съм забелязал да има голяма разлика между индустриален и камионски дизел на еднаква мощност сякаш. Освен връзките на подгряващата система, в някои случаи, но то не е специфика на мотора, а на начина на употреба.
          Може и да греша обаче, тъй като повечето големи дизелови генератори, с които съм се забавлявал, са общо 3-4 типа.

предложение: дали приказките встрани от основната тема, да не се отделят? Съмнява ме колегата, пуснал запитването, да се вълнува особено от генератори над 10kW. От друга страна, дискусията поне на мен ми е интересна.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Определено има разлика и тя е очевидна в литровата мощност.

Коментар

Nortern lights ползват /или поне до преди няколко години са ползвали/ двигатели на John Deere. Тракторен дизел опростен до безобразие. Идеята е да работи на ниски обороти но да е вечен. Един и същ модел мотор го дават Light duty /Hight output/, medium duty и continious duty. Първия е за лодки за разходки, втория се води полупрофесионален /за пожарната лодка, не се ползва всеки ден/, третия е за професионалисти /палиш го в Понеделник и го гасиш Декември/.
              На практика е един и същ мотор, само са сменени инжекторите например /на високооборотния с мнoгoто коне/ а на другия е сложен лимит от 1800 оборота. Та от един и същ мотор вадят 340 и 525 коня.

Е там е разковничето- като ти набият на генератор мотор с много обороти нагушен с турбо, няма как да издържи същото време от същия мотор работещ на 1500 оборота. Та на това на което вие му викате "индустриален", тука май му викат continious duty. Голяма кубатура и малко коне работещ на ниски обороти.
              Е, много хора не разбират защо трябва да дават пари за по-голям мотор при положение, че и малкия ви вади тия коне. Вади ги ама на какви обороти и за колко време ще ги вади...

Lugger L1276A2

340 /1800 rpm
              Continuous

425/2100 rpm
              Medium Duty

525/2100 rpm
              High Output

http://www.northern-lights.com/PDFs/...fs/L1276A2.pdf
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

http://www.yardizel.ru/ad100
                И тука има теми за размисъл.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                  ...третия е за професионалисти /палиш го в Понеделник и го гасиш Декември/...
                  Ей, човек, с все че съм болен и ми е криво, на тоя лаф съм се хилил половин час
                  Сори за спама, ама ме развесели, благодаря за което!

Коментар

Аз за това писах 300Д от Мерцедес - 80 коня от 3 литра дизел,може да си брьмчи 2 седмици преди да се сетиш да му смениш маслото и пак и пак и пак..............

Лугер или Джон Диьр с Лугер глава е основен мотор на лодка 20 метра.Сьщия тоя мотор е генератор на големи лодки в Аляска.Нещото трябваше да го караме до Австралия или Калифорния до Хавай за 15 дни,сменяш масло.Хавай до Американска Самоа за 15 дни,сменяш масло.Американска Самоа до Австралия за 10 дни,там те сменят маслото,ние си отиваме.

На 1400 оборота гьлта 4 галона на час и е 370 коня по спомени,на 1800 оборота гьлта 15 галона на час и не ти стига горивото до следващата бензиностанция.Ма палиш в Понеделник и гасиш Декември.Говорим за мотор около който можеш да караш колело,обороти на мотора 1100-1450,друго не играе.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Наистина като поразучих въпроса ми се струва че направата на такъв мотор ще глътне прекалено много средства ... няма смисъл да се хващам за направа на такъв ел генератор .. по-добре излиза смедката чрез закупуване на копешки !
                      Ще се ползва като основно захранване на отдалечено място ,където няма ел.захранване!Ще бъде натоварен с нормалните домакинск уреди- бойлер ,печки-готварска ,хладилник ,пералня ,телевизор смятам че 3КW са напълно достатъчни като ще гледам да не го претоварвам !
                      Исках да ви питам какво мислите за бензинов или дизелов генератор с мощност 3KW съответно ако работи на пропан бутан или метан (колко ли ще струва преработката на бенз.двиг ?) или пък защо не дизел (понеже ще се ползва като основно захранване )работещ на био дизел ?Ако човек си произвежда суровината защо не ,даже и смедката ще излезе !
                      Какво мислите ?

Коментар

смеТка. Нека уважаваме езика.

За бензин или дизел, въпросът по-скоро опира до лично предпочитание и горивото, което ползват другите машини, които ползваш. Няма смисъл да държиш туба нафта, ако всичко друго върви с бензин, нито пък да я объркаш с бензина неволно и да повредиш нещо. Газификацията на бензинов двигател с такава малка мощност е тривиална задача и на грамотен човек ще струва битова бутилка, редуцир и час-два игра с тръбички.

Коментар

А ако смениш бойлера с такъв на дърва, спокойно минаваш и с 2kW генератор. А ако зе позамислиш по-сериозно за осветлението и светодиодите, нуждата от палене на генератора намаля драстично, проверено.
                          Една малка, сладка Хондичка плюс 120Ah акумулатор и си в играта.
                          С метана май има проблем - зареждането. За пропан-бутан има и направо готови. Един приятел има такъв, ако се сетя, ще погледна каква марка е.

Коментар

Всеки маломощен бензинов двигател си е готов за газ. Трябва ти обикновена битова бутилка с редуцир вентил, някакво кранче за регулиране и щуцер. За по-напредналите може и вакуумен клапан да спира газта, в случай че двигателят увехне по някаква причина. Ако местообитанието на агрегатя е газифицирано с метан - още по-добре.
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Печките, бойлера и дори хладилника също могат да работят на пропан-бутан. По този начин отново намалява инсталираната мощност на агрегата и разхода на гориво за трансформацията на енергията.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от madison Преглед на мнение
                                Наистина като поразучих въпроса ми се струва че направата на такъв мотор ще глътне прекалено много средства ... няма смисъл да се хващам за направа на такъв ел генератор .. по-добре излиза смедката чрез закупуване на копешки !
                                Ще се ползва като основно захранване на отдалечено място ,където няма ел.захранване!Ще бъде натоварен с нормалните домакинск уреди- бойлер ,печки-готварска ,хладилник ,пералня ,телевизор смятам че 3КW са напълно достатъчни като ще гледам да не го претоварвам !
                                Исках да ви питам какво мислите за бензинов или дизелов генератор с мощност 3KW съответно ако работи на пропан бутан или метан (колко ли ще струва преработката на бенз.двиг ?) или пък защо не дизел (понеже ще се ползва като основно захранване )работещ на био дизел ?Ако човек си произвежда суровината защо не ,даже и смедката ще излезе !
                                Какво мислите ?

Темата беше тръгнала към генераторите по принцип, та да се върнем към твоя конкретен случай:
                                Цялата "кухня" си я правиш на газ - печка, фурна, хладилник, бойлер и пр. Остава осветление, телевизор, компютър, евентуално някоя свирка, комуникации. Реално за толкова те устройва и 1кW, хайде за осигуровка (та дори свръхосигуровка) нека да са 2кW. След като на това място имаш проблем със електрозахранването, най-вероятно нямаш и водопровод, така че с едни 3кW, слагаш и един приличен хидрофор.
                                За такова потребление вида на горивото е абсолютно без значение, слагаш генераторчето в мазето, прекарваш ауспуха под земята до извън сградата и вече ти е решен и проблема с обезшумяването.

Аз имам два български генератора. Единият е 30кW, с варненски Перкинс и троянско динамо, на шаси със спирачки, напълно се вписва във гореспоменатия тип: "Палиш понеделник и гасиш през Декември". Навремето въртях едни бетонобъркачки с него, а-ма бетонобъркачки (по 3куб. м), сега седи като резервно захранване на едно дърводелско цехче. Другият, с двигател Бригс и Стрейтън и също троянско динамо - 3кW, строителна група докъмто десетина работници просто не ползват механизация, която да не може да се захрани с него без проблем.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X