Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ел.Генератор от автомобилен двигател ,възможно ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ел.Генератор от автомобилен двигател ,възможно ?

На автомобилния дизелак няма да му харесат 1000 или по-малко об/мин, защото при тях мазането е сметнато за по-високи обороти, а не за празен ход и за макс 10% от ресурса на двг., а ако е с турбина от по-старото поколение под 2500 не го търси. Тези с променлива геометрия на турбината тръгват от 1400-1600 а най им е готино м/у 1800 и 2200 в най общия случай.

Ако се търси най-нисък разход в пари за квч-метан, ако няма-пропан бутан, което си иска бензинов газифициран двг.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Според вас двигател от каква машина ще е най-удачен за направата на такова произведение на изкуството ?!

Коментар

Първоначално публикуван от madison Преглед на мнение
        Според вас двигател от каква машина ще е най-удачен за направата на такова произведение на изкуството ?!
        Кажи поне каква мощност ти трябва и с какво гориво предпочиташ да работи. Има доста автомобилни двигатели, които са известни като неубиваеми, с ресурс примерно 500 хиляди или милион километра, което преведено в моточасове прави примерно 7000 до 15000 часа.

Коментар

Примерно двигател боксер, въздухар, от костенурка.Максимално опростен и с немалък ресурс.
          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

МБ616/7
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Атмосверен дизел от старите. На 1500 оборота ще е вечен. С антифриза ще можеш да си сгряваш вода и да се топлиш.
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

И на 1500 - 2000 оборота ще стане,масло смяна на 150 часа и ще издьржи едни хубави 2-30 000 часа.Той мотора ще ги извади,електрическата част ще е клекнала до тогава.

Сметка трябва обаче какво ще се включва кьм него и колко ще е голяма моторетката.Трябва да вьрви НАТОВАРЕН,а не на сухи 1500 оборота с 3 крушки и един телевизор закачени кьм него.И брата е прав - спокойно се врьзва бойлер кьм това и си го топли за около половин час.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

И какво точно ще и стане на електрическата част за 30000 моточаса работа?

Коментар

Не ме тьрси в техническата част там,терминологията ми е Индия,да не кажа Индокитай.Моя опит показва,че или спира да зарежда,или си гаси мотора без механична причина.Примери генераторите на Янмар - като мотор е чук,като електричка на генератор СРЕДЕН 3.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Така де, ама Янмар правят дизели - какво им пречи да си оставят ръцете в електриката?

Коментар

Понеже съм си чукал канчето с тоя въпрос, извода засега е,че може всичко, но ляга безсмислено скъпо. пропан-бутана също не спасява положението. Ако си близо до място, където има ток, дори и да е 20kV, с течение на времето един 5 или 10 kW трансформатор, с все инсталирането, излиза по-евтино. Намират се и употребявани, за разумни пари.

Ако няма избор и варианта така или иначе е само генератор, иска малко мислене.
                        Първо, цената. Реално е повече от лев на киловат.
                        Второ, стабилност. Ако всичко е добре направено - ОК, но ако не е, шанса при изключване на някой по-едър консуматор, всички останали да станат на въглища е доста добър. особено пък телевизори, компютри и прочее подобна техника. Под едър консуматор разбирам нещо, което харчи, па макар и за кратко, над 25% от общата мощност на генератора.
                        Трето: палене и гасене. Ако бумка постоянно - цената отива в небесата. Ако се пали и гаси за щяло и нещяло - двигател, стартер, акумулатор - отиват на майната си за норматив. Както каза Ясен, за постоянна употреба си иска буфер с акумулатори.
                        В момента няма проблем осветлението да работи директно на 12 или 24 волта. Лаптоп също. Хладилник - би трябвало с един инвертор да няма ядове, то и без това не бачка постоянно. Бойлер може и на газ, като цена няма голяма разлика. Фурна, котлон - също.
                        пак казвам, ако си в населено място, генератора не е алтернатива на енергото. Ако си в гората - забрави за климатици и бойлери на ток и пак ще го мислим.
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Така де, ама Янмар правят дизели - какво им пречи да си оставят ръцете в електриката?
                          Не те разбирам.

От нашата практика / верно,в морето си говорим,на влага / ммоторите на генераторите нямат проблем,какьв ще да е мотор долу горе пьрво си скапва електрическата на генератора и после ако се оправи това кляка мотора.Говоря за години,10 да речем.Е през това време хвьрля помпи,но това е,проблема най-често е електрическата част на генератора.

И не говоря за един или 2.На седмица може и 5 да ми попаднат в рьцете.До момента 2 генератора сьм видял на парчета като и двата бяха на лодки от Мексико - явно след като свалят глава не им се занимава да я качват пак.Всичко друго умряло или по-точно работещо,но не произвеждащо ток си беше с нормален мотор и умряла електрическа част.

Ако ме питаш какво им е - среща с токовете,среща с неизвестното.Ние може да се пробваме да запалим дизелов мотор на акквото и да е,но да сьживя умрял електрически на генератор..............това да го видя няма да го повярвам,извьн мечтите ми е направо.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            Ако ме питаш какво им е - среща с токовете,среща с неизвестното.Ние може да се пробваме да запалим дизелов мотор на акквото и да е,но да сьживя умрял електрически на генератор..............това да го видя няма да го повярвам,извьн мечтите ми е направо.
                            Най големия проблем на генераторите когато не произвеждат ток е че след продължителен престой са се размагнитили и не се ли намагнити отново ротора няма спасение. Намагнитването става като от акумулатор за кратко време се подаде ток на четките - възбуждането. естествено ако е с електронно управление трябва да се разкачи електрониката за да не опука някой от защитните диоди. Успявали сме да намагнитим генератор и през изхода но не винаги е сполучливо. Обикновенно дори и след изтичане на ресурса на един агрегат, разбирай умрял мотор, генератора му има още 50-70% ресурс.

Едит: Чувал съм че може да се приложи и една друга схема на възбуждане която аз не съм пробвал, пали се мотора и на изхода през предпазител 10А се подава + и - от акумулатора. В момента в който гръмне предпазителя агрегата вече произвежда електроенергия.

Ще ми е много интересно да снимаш вътре в таблото някой Янмарски агрегат!
                            Последно редактирано от old111; 04-11-10, 21:32.
                            Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Във Флота, основен проблем на генератора, както и на всичко електрическо, е корозията от солената вода. Това с възбуждането, за съвременен генератор, даже и асинхронен, е малък майтап.

Коментар

Първоначално публикуван от old111 Преглед на мнение
                                Най големия проблем на генераторите когато не произвеждат ток е че след продължителен престой са се размагнитили и ...
                                Направо ме хвърли в размисъл. Дай малко по-подробно, че при масовите генератори, единствения вариант, за който се сещам размагнитването да има значение, е да няма никакъв акумулатор. Доколкото знам, генератори, които се предвиждат за експлоатация без акумулатор, имат отделен малък генератор за подмагнитване с постоянни магнити.
                                Ако има още някакво извращение, ще ми е интересно да науча.
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X