Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся си камион за селскостопански нужди?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся си камион за селскостопански нужди?

Търси Газка с Перкинс двигател .Няма да караш булка ,я ?

Коментар

Първоначално публикуван от DIZELA_86 Преглед на мнение
      Колеги требва ми камионетка за по полските черни пътища Намирам доста оферти но не знам какво да е за полските условия е нещо здраво "зделано" от братята руснаци ГАЗ ЗИЛ или нещо пазапдно като ифата исками се да има повишена проходимост но ми се вдига разхода на гориво доста Намерил сам зил 130Г перфектно състояние Газ 53 и дизел и бензин ифа пак в много добро състояние но не знам какво да е Гледах и една молотовка прилична беше но ми се вижда ептем "дърво" Дайте съвет?
      Колега това интересували те:
      Двигател Лейланд четири цилиндъра 80-коня.
      СК от Зил-130 съединител от ЮМЗ
      Прикачени файлове
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

Колега,
        Ако бяхте прочели правилата които сте приели при регистрацията,щяхте да знаете,че вашите мнения подлежат на одобрение от модератор преди да бъдат публикувани...
        MG RACING

Коментар

+1 за ИФА.Особенно 4х4 няма закъсване.Гори 15 до 20 на 100 км. зависи от товара и карането.Опростена и ремонтнопригодна.

Коментар

Колега не се забатачвай с руски бензинов камион не че са лоши но при тях фактора разход на гориво е най малкия проблем. При тях не е но при теб ще стане особено ако ще го караш повече ако го караш няколко пъти в годината да си докараш дървата и да си начешеш крастата става и на бензин/газ но за по интензивна работа само дизел . Поне до колкото аз съм запознат със селското ни стопанство в момента всеки икономисан лев е от значение.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              На времето имах ИФА късата база 4х4 с балонни гуми и дъска снегорин купих я за 1000 марки от берлинския затвор на 18 000 километра беше с най бавните възможни форгилети трудно дигаше повече от 65 км/ч но нямаше място от където да не мога да мина с нея . Продадох я защото ми беше много бавна за шосе и нямах работа за нея това е единствения камион за който до ден днешен съжалявам че го продадох въпреки че тогава му взех много добри пари.
              И това е супер машинаама са много редки и не знам от къде ще я намери.Возили са ме из нивите с такава торачка къде хвърля амониева селитраГолем дзвер.Но една балонна гума струва колкото една газка в движениеДа каже колегата за какво ше го използва камиона и колко километра мисли да навърта.Може и преславче да му върши работа или Робур с двойното „военното изпълнение“едно такова с лебетка лани се продаде за 2000 леваумрех от яд че нямах пари да го вземаПоздрави
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Трябва ми за превоз на селскостопанска продукция картофи пшеница царевица семена торове и т.н. около 4-5 тона. По принцип мога и без двойно но като завали дъжд и съм на полето става страшно едвам се прибирам с трактор а с камион не знам как ще е!
                Кажете нещо и за молотовките дали ще върши работа ?
                Много се бех упалил да зимам виетнамка но един път се качих и слезнах и тотално се отказах там не е за хора

Коментар

Имам един Робур 4x4 пиши на лични

Коментар

колеги съществува и ГАЗ 53 с присаден двигател от трактор ТК-80 този двигател е 100 пъти по надежден от перкинса

Коментар

Много се бех упалил да зимам виетнамка но един път се качих и слезнах и тотално се отказах там не е за хора
                      Що па да не е за хора Виетнамката?
                      При всички положения е по-добра от Молотовката.
                      Малко е нестандартно положениети на шофера,ама като качества е супер и товари повече от ГАЗ 63.
                      Неоправдано е да се ползва в полето-това си е горски камион.
                      Молотовката също...
                      За каране-се кара-щом си тракторист,ама толкова товар,колкото си замислил,Молотовката не може да носи(даже 3-3,5 тона са много).
                      Щом ходиш по полето,значи си видял какви са повечето камиони там-малко са пълноприводните машини-повечето са си обикновенни.
                      Изобщо,още от по соц.времената в ТКЗС-та и коопераций,са се ползвали предимно ГАЗ 53(преди него 51) ЗиЛ 130/130Г(преди него 164/150),от дизелите Ифа W50L(тази 4х4 се ползва предимно за пръскане и наторяване,както и за снегопочистване).И Газ 63,са били малко,в сравнение с 51 и по-късно 53.
                      Авиа-Преслав 4х4 си е вече екзотика-измислена и недомислена,с основно предимство,че е по-ниска за товарене,както и Газ 63.
                      Робура също си има качества-все пак е западна техника,но за поддръжка и системно претоварване(щото и той не е за 5т),не е най-подходящата машинка...

Не си заслужава,да се влагат много пари,в и без това слаборентабилното земеделие.Затова избора на евтин и здрав камион,колкото да си върши работа,според мен се ограничава до ГАЗ 53(по-скоро дизел).Частите за него са под път и над път,а и за варненския Перкинс частите се намират лесно.Пък както се каза-има го и с разни други дизелчета...
                      И понеже е най-проходимият и опростен от задноприводните камиони,се използва често и в гората-не са рядкост планинските села,където ГАЗ 53 го има в половината от дворовете,с малки изключения от Газ 66,Прага или много рядко някой ЗиЛ със сменен мотор.
                      Избора си е твой...
                      Последно редактирано от cecoa1; 08-02-10, 22:54.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Колега благодаря за мнението виетнамката ми харесва обаче в тая кабина човек 150кила днеска да слезне и да се качи 20-30 пъти нещо не се връзва. За газ 53 съм съгласен обаче 10 минути да вали дъжд и требва да се прибирам пеша. Намирам много добри 157ци ама много бензин и "ни така ни иначе".

Коментар

Защо не се напънеш малко и не помислиш за нещо такова само,че бордово- http://www.mobile.bg/31264094324181353 няма да съжаляваш.Линка е произволен,колкото да видиш модела-не е мой и не го продавам аз.
                          Последно редактирано от Гена; 08-02-10, 23:02.

Коментар

Колега,аз карам газ 53 с перкинс двигател,използвам я за превоз на бали,но съм правил доста преработки по газката.1Раздатачна кутия от газ66.2Дръпнах диференциала назад с 40 или 60 см(не помня вече,беше преди време пък и я смених с Урал)3.Дизелов мотор от помпа за поливане +пресъргване на маховика-правеше съединителя на парчета,сега използвам съединител от трактор универсал.Да кажем сега малко са минусите на газ53,не че искам дате плаша.1Малко да диви мокро-забрави да мръднеш,казваш че имаш трактор което е добре ,от тук разходи за дърпане амортизация на дърпащата машина и така нататък.2Как ще я спираш тая машина незнам .3щом си земеделец а не животновът,както е моя случай газката няма дати трябва зимата-това е +
                            Имах 157 с ифов мотор,какво да кажа приличен разход,проходимост несравнима с изброените от теб машини,идеален за извън селскостопански дейности я некой курс дърва я нещо друго невъзможно за газ/зил 130.Горе доло даваше разход от 20-25литра нафта,по-добре прежали некой леф повече да можеш да спестиш по-късни главоболиа,виж за ифа 4х4 немога да кажа,но съм чувал лоши отзиви за шестака.Хората казват че много давали главите на двигателя фира,колко е вярно незнам.Аз съм с урал 375,като му сложих мазов мотор-направо се родих,сега има и доста ефтини машини от рода на зил 6х6 157/131 и урал.Помисли добре,през даждовно време по полето е незнаеш кога,къде и как ще стане .Поздрави

Коментар

Трябва ми за превоз на селскостопанска продукция картофи пшеница царевица семена торове и т.н. около 4-5 тона. По принцип мога и без двойно но като завали дъжд и съм на полето става страшно едвам се прибирам с трактор а с камион не знам как ще е!
                              Кажете нещо и за молотовките дали ще върши работа ?
                              вземи си газ 53 за тия кила няма удобен и проходим камион,високо проходимите обикновено са високи за качване и по сложна подръжка,газ 53 сложи шпер от газ 66 и карай .А ако търсиш сериозен и скъп камион търси щаер4х4,товари 7-8 тона и не дава толкова дефекти.
                              Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!

Коментар

Я не се занимавай с глупости.Щом имаш трактор какъв камион търсиш?Колко тона картофи ще извадиш?-50-60т са 15курса с трактор/4т/.Не ми се вярва да ти се поддържа още една машина.Вярно,че камиона се движи по-бързо,но не вървам да вадиш по 20т.картофи на ден .И така да е това са само 5 курса с обикновено 4-тонно ремарке не е проблем за деня.По време на жътва при нас тракторите правят по 15 курса на ден,и не се оплакваме.
                                Все пак успех и мисли,нали си човек.
                                Чавдар Владимиров
                                0887/912075
                                Ленд Ровър Диско 1
                                Самуад в проект

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X