Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся си камион за селскостопански нужди?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся си камион за селскостопански нужди?

Колеги требва ми камионетка за по полските черни пътища Намирам доста оферти но не знам какво да е за полските условия е нещо здраво "зделано" от братята руснаци ГАЗ ЗИЛ или нещо пазапдно като ифата исками се да има повишена проходимост но ми се вдига разхода на гориво доста Намерил сам зил 130Г перфектно състояние Газ 53 и дизел и бензин ифа пак в много добро състояние но не знам какво да е Гледах и една молотовка прилична беше но ми се вижда ептем "дърво" Дайте съвет?

До: Търся си камион за селскостопански нужди?

Първоначално публикуван от DIZELA_86 Преглед на мнение
    Колеги требва ми камионетка за по полските черни пътища Намирам доста оферти но не знам какво да е за полските условия е нещо здраво "зделано" от братята руснаци ГАЗ ЗИЛ или нещо пазапдно като ифата исками се да има повишена проходимост но ми се вдига разхода на гориво доста Намерил сам зил 130Г перфектно състояние Газ 53 и дизел и бензин ифа пак в много добро състояние но не знам какво да е Гледах и една молотовка прилична беше но ми се вижда ептем "дърво" Дайте съвет?
    Колега,преди години карах ЗИЛ 130 Г.Минава където искаш,товариш-колкото искаш,гори-колкото той си иска. Да не стане така,че прихода от пипера и арпаджика да отидат в петролния бизнес на трети лица? Мисли за нещо немско.Аз поне мисля така.

Коментар

По нивите из "оранйето" западно не става сам старите "кютуци" западните камиони са за по шосе

Коментар

Колега,тези руските доста са апетитни към горивото.Заложи на дизел Ифа или Газ но дизелов.
        0885719173-Красимир

Коментар

Гледай и бордовия УАЗ,не е камион баш,ама пък е с повишена проходимост и разхода е по-нисък.А освен другото,пали лесно и зимата...
          Иначе,ако искаш по-голям камион аз съм за ГАЗ 53,много по-опростен е от ИФА и си е баш колхозен.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Според мен Unimog от по старите ще ти върши добра работа,виждал съм в Гърция как тегли 28 тона ремарке с домати. По скъп е но според мен ще ти се отплати с времето. Скокни до Александруполската част на Гърция,там съм виждал да се продават.
            Успех
            Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

Коментар

Кажете нещо за зил 130Г знам един на 30 000 км за 1500лв перфектен
              Последно редактирано от DIZELA_86; 06-02-10, 14:01.

Коментар

А какъв е бюджетът?

Коментар

От всички марки които си изброил Газ 53 на газ или с Перкинс двигател.На газ ше ти гори 30 и нещо на нафта 15-16.Най просто устройство и ако ти си я караш не се чупи лесно.Зила е по як но повече гори по голям е като габарити за в селскостопанския двор.По няма частиза Зила а Газки има навсякъде бяха много разпространени.Една евтина Газка и ше те слуша цял живот най просто устройство мотор скорости кардан и заден мостКачваш се и караш няма въздух да дигаш и други ядове.Ако нещо те интересува питай
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Тоя е с дългото шаси...Чак толкова голям ли трябва?!
                    Много по-сложен е от ГАЗ-спирачки(и чистачки) на въздух,хидравлика на волана...
                    Гори много бензин(когато се случи все пак да работи бензиновата помпа) и още повече газ(ако му се сложи АГУ).
                    За частен камион не е добър,но за служебен или държавен си има предимства-много по-удобно се кара от Газка-направо си е луксозен
                    Има и такива,преправяни с мотори на Ифа или от трактор...
                    Иначе е здраво желЕзо и ако всичко му е точно,на равен път,с оригиналния мотор,изпреварва повечето ограничени западни бангий-вдига над 100км/ч.
                    За у полето тоя лонгур,не ми вдъхва доверие...На сухо ще върви ама малко кал да види и до там-особено ако е празен...
                    Щом трябва да е много голям,то е по-добре да видиш някоя Шкода(Европа или Мадара)-не се по-проходими от ЗиЛа ама са по-икономични и товарят повече.Може и КамАЗ...Тия дизели поне палят и зимата...
                    Обаче вече отиваш на много по-сложни и големи машини и от там и по-скъпа поддръжка...
                    Най-разпространения,дърт камион,от соц.возилата,на приемлива цена,за собствени нужди е ГАЗ 53.
                    Сещам се и за Прага,като възможен вариант,ама цените са други и тежко му на шАфьора.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Харесал съм една ифа бордова много добра от долу е с двойни ресори и малко по висока има и допълнително подсилване освен ресорите не е като другите каде сам гледал човека каде я продава казва че била военно изпалнение но не знам Според вас ставали за селска работа Ако некой знае нещо да се продава да пише
                      Колега STARIA гледам че имаш доста опит препоръчай нещо с повишена проходимост да не гори толко много все пак не съм в гората

Коментар

Ако трябва да избирам сега за собствени нужди камион с ограничен бюджет то това със сигурност в класа товароносимост около 5 тона ще е ИФА и то 4х4 . Няма по ремонтопригоден камион особено като не разполагаш с база за поддръжка практически всичко по ифата можеш да си отремонтираш сам дори и основен ремонт на двигателя се прави без да вадиш блока съединителя го правиш сам за един час . Харчи малко има доста по комфортно и маневрено управление от на руските машини кабината като комфорт също е много пред руските. Като проходимост особено 4х4 си е много добра има и заводски блокажи на двата моста и определено се чупи много по рядко от всичко руско.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Да,Ифата е най-правилния избор.Всичко е елементарно и мислено да се прави с елементарна база инструменти.Не се троши ,като руските таратайки,в пъти по удобна.Може да я ползваш и за снегопочистване.С украински безкамерни гуми е звяр,може да и преправиш и зилови джанти -гуми.Гори ти средно около 16.

Коментар

На времето имах ИФА късата база 4х4 с балонни гуми и дъска снегорин купих я за 1000 марки от берлинския затвор на 18 000 километра беше с най бавните възможни форгилети трудно дигаше повече от 65 км/ч но нямаше място от където да не мога да мина с нея . Продадох я защото ми беше много бавна за шосе и нямах работа за нея това е единствения камион за който до ден днешен съжалявам че го продадох въпреки че тогава му взех много добри пари.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ако е от онези тъмно зелените военните трябва да знаеш: празен-28л. на 100, с 6-7 тона в града-52л.на 100км. ГОВОРИМ ЗА БЕНЗИН .Как ще се спасяваш -не знам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X