Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бус или камион?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бус или камион?

Нямам си и на идея как ще го регистрираш общо тегло 3.5тона , чак такива мошенгии си мисля ,че няма как да стават вече.
    RAV 4
    F650GS

Коментар

У нас всичко може. Митничара с един печат кара да изчезне кораб със захар, ти един камион като пикап нЕма регистрираш....
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от ico22222 Преглед на мнение
        Колеги вазможно лие да пререгистрирам виетнамката от 4250кг.на3500кг.ида я карам с категория Б благодаря за отговора.
        Тук вече няма как да стане.
        Един от моите камиони от 4,5т е регистриран като 3,5. Ама документите са оформени още в Швейцария.
        ........................
        Иван Маринов
        CRF 250 X
        Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Здравейте колеги искам да попитам и аз нещо, ще си купувам едноМВ 814 самосвал предимно ще вози зърно и ще се използва рядко само ,че не ми е ясно за тия тахо шайби как ще става номера тъй като камиона евентуално ще се кара от 3 човека и понеже ще се използва рядко трябва ли редовно да се зареждат тахо шайби на всеки 24 часа , извинявайте за тъпите въпроси но ако може тия отговори да не ги научавам от даяджиите .

Коментар

Мисля че имаше нещо за производителите на селсостопанска продукция че могат да ползват МПС над 3500 кг без да имат тахограф изобщо...............но не триабва да излизат на повече от 50 км радиус от населеното място по лична ката на собственика на камиона . Питаите Стария.............мисля че тои е в час

Коментар

Когато не караш камиона се пише едно писмо уверение че не е каран с подпис и печат на фирмата и това е иначе шайбите от текущата седмица +1 от предната . Иначе имаго това правило за селскостопанските производители но по добре не рискувай , понеже ако те спрът ДАЙ то вече автомобилна администрация се водят не се знае дали няма да пишат акт а там главоболията и глобите са големи . Тахограф камиона така или иначе трябва да има 120лв за една заверка и си караш .Обаче има още нещо което незнам как е при селскостопанските производители шофьора на камиона ако не е собственик трябва да носи копие от трудовия договор че е назначен като шофьор

Коментар

Ето от тук си свали служебни бележки и преди някой да се качи да кара пишеш една служебна бележка слага си тахо шайба и няма проблем http://docstore.odit.info/?s=4&rid=953

Коментар

Да но камиона ще се води на баща ми а той е регистриран само като земеделски производител и тази бележка дали ще важи с печат на земеделски производител пък и машината ще се кара предимно от мен и брат ми , а и за капак нямаме трудови договори .Радо благодаря за линка..

Коментар

Би трябвало да важи но все пак провери при вас в местното управление на АА че и те незнаят какво важи и какво не. А относно трудовите договори може и на граждански само за деня ако не те спрът късаш го и толкова . Една камара глупости е това с танспорта ама закони и трябва да се спазват .

Коментар

Колеги , а ако дойде от чужбина например Мерцедес 410 бордови на който максималния товар и лично тегло по документи е 3500кг ?
                      Питам, щото карам такъв в Австрия ... и така е регистриран. Шефчето има и по-голям Нисан който е също така регистриран тук.
                      И 2та са с 2на гума ... Мерцедеса няма тахограф изобщо , а на Нисана не се ползва понеже не може да е над 3.5 тона общ товар.

Иначе бащата имаше 7 години Mercedes 711d ... претоварваше го всеки път с перални и хладилници от Австрия. Няма такова работно животно! Взе го на 350 000км ... като го продаде беше на 750 000км .... 2 пъти сменя предни амортесьори , и 2 пъти разпръскващи ... това е
                      Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                      Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                      Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Както са регистрирани там, така ще се регистрират и тук. Само че заварено положение - Виетнамка да е регистрирана под 3500 общо тегло няма.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от fermer 10 Преглед на мнение
                          Да но камиона ще се води на баща ми а той е регистриран само като земеделски производител и тази бележка дали ще важи с печат на земеделски производител пък и машината ще се кара предимно от мен и брат ми , а и за капак нямаме трудови договори .Радо благодаря за линка..
                          По едно пълномощно на теб и брат ти от баща ти и мисля , че няма да имате проблеми . Поне аз така се оправях дълги години и мисля , че този печат би свършил работа след като камиона е на частно лице .

Коментар

С вкарването на компютрите в КАТ вече тия шаматаций с тонажа не стават.Мадара-та Ми беше с регистрация 5т товароносимост и 10т общо тегло. При смяна на номерата заради кантарите на ДАЙ реших да я пиша 19т общо тегло. Ноооо........ъц...в компютрите на КАТ такова животно нямаше.Човека на компютъра Ми беше личен приятел но нямаше начин да помогне. Там тая марка и тоя модел а-л са вкарани 16т обща маса.Европата 93г производство когато я регистрирах излезе че е 18т.Вече по номер на шаси излиза всички данни на МПС-то а по-старите са вкарани в системата по каталожни данни.Така че място за мърдане няма.Може би само через технотест но незнам дали е възможно.За повишаване на теглото може би... но за намаляване.....
                            0887284106-Митко
                            http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
                            http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X