Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бус или камион?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бус или камион?

Първоначално публикуван от ilhanbg Преглед на мнение
    Значи дейлито няма да ми свърши работа, остава варианта с камиона, какво мислите за еврокарго серия 75.... ?
    Веднага казвам. 100Е-нещо си взимаш и всичко е наред. Разликата в цената не е чак толкова голяма, полезен товар ще си имаш достатъчно а и фургона като си го поръчваш може да е всякакъв.

В този клас вече имаш избор и на други машини. По-сполучливи от Ивекото. Цените пак са близки, така че разгледай. Мерцедес, Рено, и прочие... Разните фирми, предлагат различни неща. Например Рено предлагат до 5 години пълна гаранция, Мерцедес си е представителност, и т.н.

Коментар

И серията 75 на Ивеко няма да ти свърши работа .При общо тегло 7.5 тона и тара мисля ,че беше около 4тона и то за къса база бордови ти остава товароподемност около 3.5 т.Щом ще возиш кашони и щайги ти трябва фургон и ако може да е малко по-дълъг , че си е малко мъка като стане височък товара.
      Огледай се за нещо с общо тегло 10-11 тона.Ивеко 110 , Щаер 11 долу горе са в един ценови диапазон .Както написаха по горе колегите изискванията на КАТ и ДАИ се увеличават и трябва да се съобразиш с тях,а и не тормозиш техниката
      Успех в търсенето
      Писали сме с Kalinkata по едно и също време ама май и мненията са ни подобни
      RAV 4
      F650GS

Коментар

Всички над 3.5 т са длъжни да имат монтиран тахограф със всички произтичащи от това неприятности. Всички товарни над 10 години минават на преглед два пъти годишно.
        А дайажиите са по гадни от полицаите,разбирай сумите за корупция са по големи.

Коментар

Малко няма да издържи съединитела на 2,5-3 тона,ели пък с кой мотор ги дърпаш тези тонажи?
          Тя ша му са цепне рамата бре

Съединителят просто залепва, ама това се лекува с набиване на трите педала едновременно. Моторът е 1.6 Д, слабичък.Рамата все още се крепи, с Божията помощ. Проблем е потелянето и спирането.
          Абе, прежалена количка.

Коментар

Колеги след изчитането на всички мнения разбирам, че нито дейлито нито еврокаргото отговарят точно на изиксванията (фургон с товар 5 тона)
            Ако ще правя компромиси мисля да се ориентирам към дейли 65, но като гледам са такава рядкост, говоря за втора ръка след 2002 год.
            Масовите модели са 35 серия.
            Ако евентуално се спра на 65, мисля от вревеме на време да му сложа 4.5-5 тона,възможно ли е да има проблем при проверка от кат и даи.Проверяват ли и бусовете като камионите за натоварването?
            също така къкъв е средния им разход извънградско с товар 3-4 тона?
            Питам тези неща, защото съм доста бос в материята "товарни превози), Досега камион(ЗИЛ-131) съм карал само в казармата.

Коментар

За разхода не мога да ти отговоря предполагам около 16л/100км.За проблеми от ДАИ е напълно възможно ,те са хитри и опасни хиени ,а и си е в правомощията им да те спират и да те проверяват за всички възможни неща....
              И все пак като се появи такова дейли след 2002 ,провери за същите пари какъв 10-11 тонен камион можеш да си вземеш ,дори и по-стар мисля ,че ресурса му е по-голям от на дейлито(не казвам нищо лошо за него)
              Късмет
              RAV 4
              F650GS

Коментар

И аз съм бос като превозвач ,
                но имам БУС /фургон/ мерцедес 814 които е с 4000кг полезен товар
                харчи около 11л/100км благодарение на 6ск. кутия
                ако се заинтересуваш се продава
                може да звънеш или на лично
                LZ1DMR

Коментар

Колега за 4/5 тона товар мое мнение вземи камион . Преди бяхме дестрибутори на бири и безалкохолни що съединители и тн ремонти от претоварване на микробуси .Камион man 10 150 mersedes 809 814 1114 1117 със вичките произхождащи от това неприятности с ДАИ. Ако спазваш тахографа почти няма поблем за претоварване досега не съм виждал малък камион на кантара пък и за глобен по документи май пак няма това е при условие че извършваш личен превоз т е не срещу заплащане иначе лиценз=на много главоболия
                  Последно редактирано от жеко; 17-09-09, 00:19.

Коментар

Колеги след изчитането на всички мнения разбирам, че нито дейлито нито еврокаргото отговарят точно на изиксванията (фургон с товар 5 тона)
                    Ако ще правя компромиси мисля да се ориентирам към дейли 65, но като гледам са такава рядкост, говоря за втора ръка след 2002 год.
                    Масовите модели са 35 серия.
                    Ако евентуално се спра на 65, мисля от вревеме на време да му сложа 4.5-5 тона,възможно ли е да има проблем при проверка от кат и даи.Проверяват ли и бусовете като камионите за натоварването?
                    също така къкъв е средния им разход извънградско с товар 3-4 тона?
                    Питам тези неща, защото съм доста бос в материята "товарни превози), Досега камион(ЗИЛ-131) съм карал само в казармата.
                    Разхода е от 12/100км -нагоре дори стигат до 18/100км. с претоварване. Всички автомобили с общо тегло над 3.5т. подлежат на тахограф/ произведени до 2006г са с шайби - аналогов, а след 2006г. с дигитални - карти/ и проверки от ДАИ а това означава, че трябва да спазваш 9ч. работен ден с почивката от 45мин., ограничител на 90км/ч. и не повече от 20% претоварване. 1нарушение е между 500 и 1000лв. всяко следващо х2, х3,х5 и т.н.
                    Според мен е нормално да се огледаш за камион 10/12т общо тегло произведен 2002-2005г. Ако все пак искаш Ивеко - звънни на 0889634305
                    Impreza WRC STI

Коментар

Здревейте!
                      Какво ще кажете за тези камиони
                      Mercedes atego 815, Daf 45-150 -фургони
                      първия е от 1999 г. втория от 2001 и са близки по цена. полезния товар 4 тона.
                      Кой от двата би бил по удачен избор.
                      Ако се регистрира на фирма, която се занимава с тарговия на едро и използва камиона само превоз на своите стоки, необходими ли са специални разрешителни и лицензи? тахографи?

Коментар

Мерцедеса смятам че е по-добър но това е мое мнение Тахограф той най-вероятно си има само трябва да се мине стандартизация лиценз за автотранспортна дейност не ти е необходим щом е за собствени нужди

Коментар

ако го караш само ти вземи daf-а комфорта е голям ако го кара шофьор на заплата вземи мерцедеса той е страшно дуракоустоичив.
                          0887284106-Митко
                          http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
                          http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Здревейте!
                            Какво ще кажете за тези камиони
                            Mercedes atego 815, Daf 45-150 -фургони
                            първия е от 1999 г. втория от 2001 и са близки по цена. полезния товар 4 тона.
                            Кой от двата би бил по удачен избор.
                            ?
                            DAF45 2001 e с кабина на Рено Мидлум и двигател на Ивеко Еврокарго (4 цилиндров 4 литра). В България ДАФ 45 почти ги няма и ще имаш проблеми с поддръжката и частите.
                            МВ Атего от тази година би трябвало да е с по-широка кабина (мисля около 2,3м) на Рено/Даф е 2,1 м и по принцип е по-тежък като шаси и каросерия защото е 7,5т само по документи (конструкцията е за 10-12 т камион). Мисля че двигателя е шестак 5,2 литра (това слагаха на 814/5 Варио). Аз лично не ги харесвам като марка (доста сантиментално съм свързан с Рено Мидлум), но Атего се оказа корава машина...

При товарните автомобили има просто правило:
                            Полезния товар на бордови камион е приблизително равен на половината от общото тегло на машината.
                            Разликите от там нататък са пренебрежимо малки.

Ако надхвърлиш тази пропорция с повече от 15-20%получаваш:
                            - съществено по-висок разход на гориво
                            - много по-бързо износване на гуми и спирачки
                            - проблеми с висящи лагери и шенкели
                            - чести проблеми с ДАИ

Успех в избора!

Коментар

я да се допитам до вас,ако камион се ползва за собствени нужди требе ли да има тахограф? и с камион който фабрично няма,и от ДАИ го изискват има ли начин да не се сложи?

Коментар

Служебния Камаз го карахме да му сложат тахограф сега стърчи на една планка над таблото.
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X