Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Унимог или Пинц?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Унимог или Пинц?

При всички случаи,ПИНЦГАУЕР и Унимог нямат база за сравнение,по нормално е да се сравнят Пинц и Volvo C303,oт които Волвото е по доброто,а Унимога за да е в тази ценова листа трябва да е модела 404,и определено по габарити си е камион,не е микробусче като първите два,но пък е един от най добрите от 4x4 камионите,използван за донор на портални мостове за много офроуд проекти.
    Последно редактирано от belata; 31-10-10, 16:38.
    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Данъка на 710/4х4/ ако е регистриран като товарен автомобил е 10 лв и ако е като лек автомобил около 30 лв. На 712/6х6/ данъка е 20 лв. Във всяка община данъщите са различни, но гравитират около тези.
      ГО за лек автомобил се определя по кубатурата 2500, в ДЗИ е около 200лв. За товарен се определя по товароносимостта 710-1тон,712-1,5тона намира се до 250 лв.
      Винетките съответно за 710-лек автомобил или товарен с 2 оси, за 712 за товарен с 3 оси над 1000лв /цените не ги помня точно/.
      Много благодаря,,,значи един пинц 4х4 пътне4еска версия=на микробус.
      И понеже пинца и унимога не са равностоини,,,,не ли по добре да се направи нова тема,,м/у пинц и лапландер.

Коментар

Седя си и си мисля и по едно време се усещам, че само седя. Пак са ме хванали камионските мисли. Джипките в последно време ми се струват много софт, а и имат само по два лоста на пода. Днес гледах в ибея един със седем лоста, цената ми иде малко над предвиденият бюджет обаче. И пак се чудя за пинц или мог... И Волвото е вариант, ама е супер екзотика, щом и в Швеция не са го чували....
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

.....И станахме двама дето го мислим това!Ако си продам джипките минавам на по горно ниво.....
          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
            .....И станахме двама дето го мислим това!Ако си продам джипките минавам на по горно ниво.....
            Пишете ме и мен при тези за горното ниво...
            Само кажете къде ще си караме камионите в България.
            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Е на там е ключа за палатката... За целта трябва да е регистрирано до 3.5т. И тук Пинца идва по подходящ, макар, че Мога ми харесва повече, даже следя един в немско...
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Е ще трябва да му махнем кабинката и после от някой "саморасляк"че да мяза на джип,пък и да не ходи някой със щилка пред нас в гората

Коментар

Махането на кабината си е безмислено приключение. Ако ти се занимава да конструираш да ти кажа къде има заден мост със кутия и двигател, цената е като на счупен Самурай. Аз нямам никакво време за конструиране. Плащам да ми ремонтират колите, защото нямам време, което за познатите ми е доста смешна ситуация, ама живота стана такъв....

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                    Е ще трябва да му махнем кабинката и после от някой "саморасляк"че да мяза на джип,пък и да не ходи някой със щилка пред нас в гората
                    http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...se&tabNumber=2

Отварям ви очите щото сте приятели...
                    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Ммм, чудничко е това, ама няма как да го регистрирам до 3.5т, а и ми е над бюджета за играчка. Такова не съм карал.

Коментар

И това ако е приятелско отношение ......пак няма да се спи
                        ех мечтииии

Коментар

На мен най-много ми харесват като междуосие моделите 411 и У406, като искам и да бъде двойна кабина. Изкачат такива, но засега нищо в добро състояние което да си струва билета до там.
                          Това ми харесва http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...Version=bottom
                          Последно редактирано от Джамбазов; 27-11-11, 23:26.

Коментар

Re: Унимог или Пинц?

Предполагам, че с един технотест ще може да се регистрира и под 3.5 т. Реално не увеличаваш нищо, просто ще трябва да го улекотиш малко и не вярвам да има проблем.
                            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                            http://www.facebook.com/JeepBG
                            LZ1GGC

Коментар

М-дам и мен са ме полазили едни такива, ма си трая `щот` си мисля, че ще ми се смеете пък то още колко имало. Всеки ден минавам да дзепам Пинца на Павката, а и цената му вече е много примамлива. Инак за дилемата - Унимога си е по-машина, ма и цената е друга и поддръжката и разните усложнения откъм камионски статут. За тези двете има достатъчно части и пр. Волвото е голяма екзотика, всъщност в България съм виждал само едно, най-лошото е, че и в Швеция отдавна е рядкост. Пинцгауера си е едно Лего като го гледам, всичко става от него.
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Айде, айде - вземайте, че се чувствам самотен Камионския статут на 404 е до 3.5т. Както каза Иво Конов проблема им е, че в Германия се водят до и над 7.5т и тук никой не ги мери ами само преписва. С подходящата подготовка при вноса се регистрират до 3.5т. Резервните части се поръчват от щатите. Скъпичко, но и не е като да няма алтернативи. Аз обаче карам твърдо на оригинални части и мога да кажа, че не е много по-скъпо от поддръжката на нов джип. А ремонта ... с по-голям чук За справка тук.
                                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X