Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Унимог или Пинц?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Унимог или Пинц?

Помня как едно време Маджо,казваше че първата година с Пинца,имал 11 обръщания през глава.Няма хидравлика и еужасен за каране,но е и адски здрав,има един в Говедарци и на душманското каране не подава.Иначе въпреки уникалните блокажи ,на баира където Йори изтъркаля джипа ,не може да се качи.Унимог на Боровец има 4 -с тях и други машини правят лифта.Не е машина за разходки,много висок,на странични наклони хич го няма,Зил -130 с леген и преден мост от 131 с тракторни гуми от Болгар 82 обръща на средата на пистата а Унига слиза само на предни гуми и добре че има шофйор иначе не ми се мисли.Но като многофункционнална машина няма равна.Това чудо може да прави всичко ,без да лети.Но за разходки един добър джип е по-подходящ.

Коментар

До тук става ясно още че:
      Унимога е по стабилен, но не става за разходки, обръща се странично.
      Пинца не става за разходки, обръща се през глава.
      Друг въпрос. Ако унимога се разшири с нещо като фланци, а на пинца му се сложи къщичка отгоре какво става положението.
      За момента 61цата от аватара минава почти отвсякъде за габаритите си. Проблем е когато в коловози дифовете опрат, затова си мисля отдавна за нещо редукторно и с камионски гуми.
      Гледах доста клипове из нета и наистина и Унимога и Пинца доста се търкаляха и то на места на които с 61цата бих минал на задно и на бързи.
      Мислил съм и за редуктори на 61цата. Там трябва да се мери. Не искам редуктори от УАЗ със сигурност. Разкажете повече за тия дето се продават от 3 години? От какво са, колко пари, кой ги продава, нещо за състоянието им...
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
        Пинца е по-дебалансиран от Унимога. Имам в предвид напред назад. Просто е предвиден да се кара натоварен. Празен е толкова дебалансиран че преобръщанията през "глава" ще са нещо обичайно за почти всяка разходка... Много труден за поддръжка, силно некомфортен като кабина... поне за мен... почти невъзможно е да му се намери читаво място за лебедка отпред, да не говорим че тя допълнително му влошава баланса... Опасен на пътя... водача седин пред предният мост и пред него почти нищо...
        След тези аргументи, мога да се обзаложа за избора на Джамбазов! Той обича предизвикателставата, обича да му е трудни и... гадно...
        Ззалагам 5:1 в полза на Пинца...
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
          След тези аргументи, мога да се обзаложа за избора на Джамбазов! Той обича предизвикателставата, обича да му е трудни и... гадно...
          Ззалагам 5:1 в полза на Пинца...
          Е чак толкова извратен не съм, иначе веднага бих си купил вранглер )) .
          Това ме запали по пинца. http://www.youtube.com/watch?v=JOKIe...ext=1&index=30 , опитвал съм подобно качване с 61цата и с огромен неуспех.
          Чудя се как такава техника ще се таркаля така. Е това обръщане ме изуми http://www.youtube.com/watch?v=_nAkI...ext=1&index=32 , елементарно ми се види, а и тоя е с къщичка отзаде.
          Мисля си и друг вариант. На пинца отгоре да се насади друга къщичка. От ван например. Лошото е че не ми е позната добре компановката
          Из нета видях доста унимози кемпери, обаче на обикновен черен път как се клатят не е истина.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

.....аз бих се спрял на Тойота 80 с редукторни мостове...
            Виж как се сещаш . Правено е вече с лапландерски мостове, Яро е пускал линка, но не мога да го намеря. А има и един пич в Австралия.... май се казва Марк
            Technical Rescue Direct - life lies in courage
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Специално за Тойота и Нисан си има редукторни мостове произведени и конструирани за тях при това добре тествани в Австралия... Единственият им недостатък е цената... (~25000-30000лв.)... Всичко друго им е ОК
              VPetrov.photography

Коментар

Специално за Тойота и Нисан си има редукторни мостове произведени и конструирани за тях при това добре тествани в Австралия... Единственият им недостатък е цената... (~25000-30000лв.)... Всичко друго им е ОК
                Като чета темата и взех да се замислям и аз за едни такива,ама тая цена ужас то колкото цял джип.
                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Не знам каква ще е разликата в проходимоста на Тойота с редуктори и без.Но разликите между редукторните Уазове и гражданските е пренебрежително малка.А като сметнем че на вторите блокировките са по-масови и евтини ,не си струва хвърлянето на такива пари за нещо което не ти дава огромно преимущество.

Коментар

За тези пари ще си имам Унимог-луноход
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Скъпо си е вярно е... По мои наблюдения "правенето" на една Тойота струва обичайно ~40 000 - 50 000лв. на фона на които 25 000- 30 000 никак не са малко...

Колкото до разликата в проходимостта между редукторни и не мостове, то тя би могла да е и малка и никаква и огромна в зависимост от конкретните условия...

За цена на "правене" на Унимог нямам и идея... ама не вярвам да е по-евтино от Тойота...
                      VPetrov.photography

Коментар

При Унимога не говорим за цена на правене а за такава на придобиване
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Мисля че при пинца част от проблема идва от това че голяма част от тежеста се намира зад предната ос. Ако се махне кабината и се постави отгоре купе от джипка или нещо подобно, двамата пасажери ще минат доста назад и незнам дали по този начин няма да се подобри поведението при спускане. От това което чета разбирам че гумите са на 16цола. Някой знае ли колко най голяма гума може да събере пинца. Дават му теглителна сила 5т. в смисъл няма да е проблем натоварването на мостовете от големи гуми.
                          Хънтър, има ефтини унимози, ама си се водят камиони, кара се с С категория, скъпа венетка, навсякъде минава за камион. Кажи за лапландерските мостове дето се продават.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Мисля че при пинца част от проблема идва от това че голяма част от тежеста се намира зад предната ос. Ако се махне кабината и се постави отгоре купе от джипка или нещо подобно, двамата пасажери ще минат доста назад и незнам дали по този начин няма да се подобри поведението при спускане. От това което чета разбирам че гумите са на 16цола. Някой знае ли колко най голяма гума може да събере пинца. Дават му теглителна сила 5т. в смисъл няма да е проблем натоварването на мостовете от големи гуми.
                            Хънтър, има ефтини унимози, ама си се водят камиони, кара се с С категория, скъпа венетка, навсякъде минава за камион. Кажи за лапландерските мостове дето се продават.
                            Е ти какво искашХем извращение,ха и евтинко да е,ако може да минава и навсякъде....За тези мостове от Лапландер отдавна не съм чувал Но явно периодически се появяват.Първо се продаваха в Литва или Латвия,не помня вече.После се появиха в Полша.Продават се и 3-та в комплект но не си спомням цена.Съмнително ниска беше.

Коментар

Аз продължавам да си копам за камиончетата. Ванка, виж какво изкопах. Това е сайта на швейцарската армия. Имат интересни неща за продан http://www.pinzgauer.com/shpics.php?...num=103&cat=10
                              Последно редактирано от Джамбазов; 24-12-08, 17:39. Причина: Грешка

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                                Аз продължавам да си копам за камиончетата. Ванка, виж какво изкопах. Това е сайта на шведската армия. Имат интересни неща за продан http://www.pinzgauer.com/shpics.php?...num=103&cat=10
                                Според мен, е на швейцарската армия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X