Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Унимог или Пинц?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Унимог или Пинц?

Първоначално публикуван от gr_kanev Преглед на мнение
    Според мен, е на швейцарската армия.
    Прав си. То си пише, ще го поправя.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
      Първоначално публикуван от Венцислав Петров
      .....аз бих се спрял на Тойота 80 с редукторни мостове...
      Виж как се сещаш . Правено е вече с лапландерски мостове, Яро е пускал линка, но не мога да го намеря. А има и един пич в Австралия.... май се казва Марк
      Тук.

Коментар

Рзгледах, тези мостове ми се виждат ниски, в смисъл близо до земята. В момента камиончето ми е с 35ци и изглежда близо до това. На това бялото гледам че и калниците са поорязани. Иначе съм впечатлен от ходовете. Мнооого ми харесаха.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Лапландерски мостове преди около месец,два,предлагаше в другия форум колегата Немезис,за цена на три моста 6-7 хил.

Коментар

Благодаря за инфото. Ще го ровна.

Коментар

take a look
              http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=65&t=110839

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
              Аз продължавам да си копам за камиончетата. Ванка, виж какво изкопах. Това е сайта на швейцарската армия. Имат интересни неща за продан http://www.pinzgauer.com/shpics.php?...num=103&cat=10
              Three witches watch three Swatch watches.
              Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Видях темата. Благодаря за линка. Това нещо и за 10к да го пусне пак няма продаване в момента. Иначе ми хареса. Аз три дни чета в нета за пинца и унимога. Колко нещо изчетах не е истина. От всичко изчетено разбрах че такава машина не я ли ползваш за работа не ти трябва. Една джипка на редуктори е много по добре за разходки отколкото мог или пинц.

Коментар

Митко,
                  Извинявай , ама направо да ти се чуди човек...
                  Имаш машина, която може да стане чудо, а ти си тръгнал да търсиш под вола теле. Нищо лошо за Унимога, явно за него си стигнал до правилните изводи. За Пинца нямам мнение. Но и той е като моя Патрул. Купуваш като и ако изпадне, тоест нямаш никакъв избор и взимаш машина в някакво състояние, която я почваш от А най-често...

Аз съм 200% за Тойотата, но моето мнение е без значение в случая.

Коментар

Яро, мнението на всеки е от значение в случая. Особено твоето... . Днес работих по 61цата. Много сериозно направена машина. Може да понесе нечовешки тунинг. Днес жена ми ме пита: "..абе ти кога ще сложиш лебедка на джипа" . Та маи ще се слага една 15 000 либри на 24 волта за сега.
                    Оспамих си темата. Макар че унимога е камион и се кара с камионска винетка и всички произтичащи от това ограничения, за сега везните клонят натам. В смисъл че е по широк, по функционален, има повече части из нета , има и магазини за части. Тегли повече и е по добре балансиран по принцип. С водно охлаждане е което гарантира парно за разлика от пинца.
                    Гледах доста клипове на пинц и на унимог. Катерят горе долу еднакво, но на странични наклони и на слизане мога е по стабилен. Пинца е уникална машина, "мога" също. Трудно е да се избере измежду двете.
                    Това което забелязвам и на мен би ми липсвало и при двете е малката ощност. Там където си трябва " цялата газ" я няма. И при двата когато трябва да се преодолява голям наклон или голяма дупка с л@йна винаги следва спиране, включване на колкото блокажа има и пъплене през препятствието. За засилване и дума не може да става на въпрос. Просто за сравнение с моята трошка стартирам на трета бавна с буксуване на 4те гуми когато трябва, а гумите са на 35 цола.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                      Пинца е по-дебалансиран от Унимога. Имам в предвид напред назад. Просто е предвиден да се кара натоварен. Празен е толкова дебалансиран че преобръщанията през "глава" ще са нещо обичайно за почти всяка разходка... Много труден за поддръжка, силно некомфортен като кабина... поне за мен... почти невъзможно е да му се намери читаво място за лебедка отпред, да не говорим че тя допълнително му влошава баланса... Опасен на пътя... водача седин пред предният мост и пред него почти нищо... Унимога определено... но за разходки и той не става... Ако ще е нещо за "крути" разходки то аз бих се спрял на Тойота 80 с редукторни мостове...
                      Честита Коледа на всички...
                      Ще използувам мнението на Венци, за да обоснова от части своето....
                      Ще пиша за Унимог 404 .Познавам го добре.Имах два броя-сега е един.
                      Лично аз не сьм имал по-проходима серийно произведена машина.
                      Комплектова се с фургон или карусерия за военни цели.Само бензин.
                      Шест цилиндьра,редови,елементарен,неубиваем 82 к.с. мотор.
                      Разход от 12 л.на горе ,в зависимост от комплектовката и терена...
                      Ще започна от теглото.
                      В Германия има две категории камиони,
                      LKW bis 7,49 t
                      LKW uber 7,501 t
                      По тези параметри този Унимог 404 в Германия попада в пьрвата категория.Пристигайки в Бьлгария,автоматично попада при камиони над 3,5 тона,защото никой не чете табелки и не ползува ....кантар...
                      Още по-вече , че за нашия случай ,ще се ползува само шаси и кабина,които пьк тежат....1880 кг.в моя случай...
                      Така че,регистрация под 3,5 тона е напьлно вьзможна..
                      Части има,достьпни са ,особено от Германия....
                      Може да се сложи и добьр дизелов мотор-в моя случай е 3000куб.см.,
                      пет цилиндров,предкамерен,редова помпа,без електроника,88 конски сили.....
                      На този модел сьм виждал германците да слагат от МБ-220Д,-68 конски
                      сили,до МБ-180 конски сили......
                      Двигател може да се сложи всякакьв ,който е тесен и стартера му е от ляво,като застанеш срещу мотора....
                      Да не забравяме вьншните редуктори и 20 цоловите гуми...
                      Тесен и висок е за странични наклони,но джантите могат да се обьрнат...
                      и тогава....става повече от приличен....
                      Може да се поореже и олекоти при желание....
                      Сьбира по-големи гуми....Единият бе комплектован с руски тракторни-сами си вадете изводите за проходимост-Чавдар Крачунов го е пробвал....
                      Без хидравлика на волана,но с много добра курмилна кутия и демфер ...все пак е производство 1961 година....
                      За скоростна кутия и блокажи,плюс редукторни мостове,добри гуми и подходящ мотор.....няма да пиша.
                      Не става за скоростно каране по асвалт,максимална скорост около 90 км.час -преко сили-нормално около 70км.час.
                      Трябва да си мазохист за да го караш-много тесен,особено от дясно,и много шумен....,но при добро желание ....се свиква...
                      Мога да пиша още много....
                      За всичко останало свьрзано с безпьтието....СТАВА.
                      Представете си само как се чувствувам сега , след като притежавам най-
                      кьсата TOYOTA-HZJ-70 с мотор 1HZ.....130 конски сили.....
                      Като ги паркирам един до друг,като на Чарли Чаплин ми се привижда как
                      мостовете от Унимога се местят под TOYOTA ..TA..
                      Ех мечти.....
                      На бой отиват само старците!

Коментар

Е, Конов, ти имаш всичко за което човек може да мечтае. Щастливец. Да си жив и здрав.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                          Е, Конов, ти имаш всичко за което човек може да мечтае. Щастливец. Да си жив и здрав.
                          Благодаря Джамбазов..
                          На 50 години сьм....
                          Имам две големи момчета....те да са живи и здрави...
                          Гордея се с тях...
                          всичко останало е преходно....
                          Пожелавам ти го и на тебе.....
                          Сьжалявам за спама...
                          На бой отиват само старците!

Коментар

Първоначално публикуван от Конов Преглед на мнение
                            Благодаря Джамбазов..
                            На 50 години сьм....
                            Имам две големи момчета....те да са живи и здрави...
                            Гордея се с тях...
                            всичко останало е преходно....
                            Пожелавам ти го и на тебе.....
                            Сьжалявам за спама...
                            Хич не е спам. Аз си имам едни момче, за него живея. Всичко останало са тенекий. Когато казах имаш всичко имах предвид тенекийте. А ти наистина си имал всичко....

Коментар

От: Унимог или Пинц?

Итересуваме на пинца,какви са му данаците ГО и винетката,,благодаря предварително.

Коментар

От: Унимог или Пинц?

Първоначално публикуван от nedddko Преглед на мнение
                                Итересуваме на пинца,какви са му данаците ГО и винетката,,благодаря предварително.
                                Данъка на 710/4х4/ ако е регистриран като товарен автомобил е 10 лв и ако е като лек автомобил около 30 лв. На 712/6х6/ данъка е 20 лв. Във всяка община данъщите са различни, но гравитират около тези.
                                ГО за лек автомобил се определя по кубатурата 2500, в ДЗИ е около 200лв. За товарен се определя по товароносимостта 710-1тон,712-1,5тона намира се до 250 лв.
                                Винетките съответно за 710-лек автомобил или товарен с 2 оси, за 712 за товарен с 3 оси над 1000лв /цените не ги помня точно/.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 10,645 в 21:34 на 23-01-26.

Зареждам...
                                X