Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за ГАЗ 53 от начинаещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Няколко въпроса за ГАЗ 53 от начинаещ

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    На УАЗ съм виждал Перкинс , но 3-цилиндров. Нямам представа дали ще можеш да натъпчеш под капака V-образен , 8 цилиндров газков мотор

Ето,даже седи доста елегантно
    Прикачени файлове
    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Еее не красота,браво!

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
        Е някаде си беше направил цяла тема, май в подфорума Уаз...
        Намерих темата , сега и снимките ...Боже , на какво е способен българина !
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Няма да е на ГАЗ,53- по скоро е на Преслав 1100.или така наречената Авиа, купихме я през92-първата от трите които пуснаха на свободна продажба, той е почти като 1към 1 на ГАЗ но е със серво и на хидравлика а и са по новички, но са по нежни, с малки промени в предавателната кутия и др.дребни неща. Та независимо от всичко аз си харесвам старата раздрънкана ГАЗ-ка. Някак си по ми е кеф да я карам, и не съм съгласна че вдига до 40км. Мога да повозя някого но с каска разбира се Карам и Шкода Европа, ама ламя бе братче трябва някой хетролен шеих да си намеря ама вече не отговарям на изискванията(не тежа колкото камила и не съм на 25-30)Та ще минем и без шеих.
          Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

На какво е способен българина?На чудесаКакво видях днескаПреславче самосвал с двойни задни гуми.Спомагателното шаси и легена от Газка крика дига с помпа на ток от падащ борд.Зилова скоростна кутия феродов диск от Беларус притискателен от Газка.Вала на скоростите се взима на струг за да влезне на лагерчето.Та човека си ръчна на бавните и излезе по един баир а аз изсипах полвината и едвам изпълзех по него на първа с полвината товарДвигателя му е с редова помпа.Между камбаната и скоростите беше сложил две плочи по един сантим дебели.
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Колеги, нека да не се цепим от темата.Аз също преди време стягах точно същия камион ГАЗ 53А - бордови.Така и не съм го стегнал окончателно, но пък от време на време си изкарва по някой лев.Сложих му газова уредба, защото ако ще се работи с него както казаха вече колегите на бензин ще умреш гладен.Карам го предимно в гората.Ако е читав мотора върви супер дори и на газ.Перкинса е хубав мотор, но който казва че върви повече от бензиновия V8 явно не е карал читава бензинка.Говоря за Перкинса без турбо който е.За тези с турбо не съм карал все още.
              На колегата му препоръчвам някой който се занимава с тези камиони от години да му прегледа мотора.Ако не е направен качествено ремонта преди време заслужава ли си да се прави всичко наново се пита в задачата.Всеки си решава сам за себе си де.
              Относно карусерията аз също съм пред нейния ремонт.Досега беше дървено дюшаме.Ама се замислям дали не е по-добре да се намери дебела ламарина от някъде и да се направи по-стабилно.Най-важното е да е дурако устойчива за мен.По гори мисля да ходя с нея.Дайте предложения как да се направи пода на карусерията.Чисто нова ламарина да се купува си е сериозна цифра.Дали няма алтернативи?Дървено дюшаме не ми се иска отново.

Коментар

Ако не е много скапано дюшемето може да наковеш от дебелата транспортна лента.Аз съм наковал на тракторно ремарке и кара 15та година не е мръднало.Поздрави
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от dimkov1 Преглед на мнение
                  Колеги, нека да не се цепим от темата.Аз също преди време стягах точно същия камион ГАЗ 53А - бордови.Така и не съм го стегнал окончателно, но пък от време на време си изкарва по някой лев.Сложих му газова уредба, защото ако ще се работи с него както казаха вече колегите на бензин ще умреш гладен.Карам го предимно в гората.Ако е читав мотора върви супер дори и на газ.Перкинса е хубав мотор, но който казва че върви повече от бензиновия V8 явно не е карал читава бензинка.Говоря за Перкинса без турбо който е.За тези с турбо не съм карал все още.
                  На колегата му препоръчвам някой който се занимава с тези камиони от години да му прегледа мотора.Ако не е направен качествено ремонта преди време заслужава ли си да се прави всичко наново се пита в задачата.Всеки си решава сам за себе си де.
                  Относно карусерията аз също съм пред нейния ремонт.Досега беше дървено дюшаме.Ама се замислям дали не е по-добре да се намери дебела ламарина от някъде и да се направи по-стабилно.Най-важното е да е дурако устойчива за мен.По гори мисля да ходя с нея.Дайте предложения как да се направи пода на карусерията.Чисто нова ламарина да се купува си е сериозна цифра.Дали няма алтернативи?Дървено дюшаме не ми се иска отново.
                  Има и алтернатива - от стари вестници
                  Сега сериозно : Зависи какво ще возиш. Предимството на дървеното е че можеш да забиваш пирони при закрепване на товари. Иначе като цифра металното ( от 3 мм. ламарина) е около 400 лв. Плюс работата .Дървеното почти и то толкова.
                  А иначе две добри няма - хем да е без пари за придобивка , хем при возене "да изкарва някой лев ". Все пак в условията на пазара съществува термина "инвестиция".
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

За под на камион също много добре става водоустойчивия кофражен шперплат миналото лято от него правихми под на една бордова уазка листовете са 1.20 на 2.40 метра и е дебел около два сантиметра става много здраво и отиват по малко болтове.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Имам проблем с зареждането на акумулатора.А именно - просто презарежда и акумулатора кипи.За 10-тина курса и трябва да му доливам.А и друг неприятен проблем има.От изпаренията на киселината най-вероятно в кабината става газова камера.В смисъл че почваш да кашляш ей така.Без да си болен
                      Кажете кое реле да меря и кво да правя че така вече не е работа?

Коментар

Релето за зареждане.Кабелите от + четката на генератора минават през него.Регулира се силата на опън на една пружинка,докато на акумулатора получиш 14 волта, при високи обороти (и зареден акумулатор).Или и сложи електронно реле.

Коментар

Къде мога да намеря такова електронно реле което да става за ГАЗ 53 и с какви параметри (Ампери и др.) трябва да е? Това ми е най-лесния вариянт, а и ми се струва че ще е и най-надеждния.
                          Има и нещо друго, което забравих да спомена.Карам с акумулатор 60А или 65, а оригинално трябва да е 75А за Газката.Възможно ли е да го презарежда, защото е по-слаб от оригиналния и му трябва по-малко зареждане (като време предполагам)?

Коментар

Аз карам с електронно от лада на Газката и нямам оплакване ама акумулатора ми е 190 ампер часаТърси по магазините за лада
                            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

От: Няколко въпроса за ГАЗ 53 от начинаещ

днес си купих газ 54 турбо дизел дали съм направил грешка

Коментар

От: До: Няколко въпроса за ГАЗ 53 от начинаещ

Да, шперплата и то специално кофражния е чудесно за пода на бордовите каросерии!
                                Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                                За под на камион също много добре става водоустойчивия кофражен шперплат миналото лято от него правихми под на една бордова уазка листовете са 1.20 на 2.40 метра и е дебел около два сантиметра става много здраво и отиват по малко болтове.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X