Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за ГАЗ 53 от начинаещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Няколко въпроса за ГАЗ 53 от начинаещ

Първоначално публикуван от donia Преглед на мнение
    Колега незнам какви пари си дал за това чудо, но първо доколкото разбрах е бензин, второ изгнили дъски, по добре ако ги сменяш пак с дъски. Това че не е палена три години ако е след основен ремонт и то добре направен би трябвало с малко почистване и проверка на системите маркучите да запали. Караме газка която е произведена 1985г-набор на дъщеря ни. Преди три години и правихме ремонт,(но в завода за Перкинс, които вече не съществува) като изключим дребни ремонти,досега върви като луда-но е дизел. автомобила си е тежък и е нормално трудно да се бута,освен ако не е по баир надалу.Аз искам да я продаваме но мъжът ми не му се дава.И ако трябва да сме откровенни аз предпочитам да карам газката вместо Авиата ни. (Авиата е по нова и е на хидравлика) Дизеловата гори 28-32 на 100.
    Некой да ме гръмне
    Боже на къде отива този свят и това доживях жена да обяснява за газка и как я предпочита пред авия.
    Бе уж си пих лекарствата сутринта ма пак ми се превижда.

Коментар

Колега не се коси, три камиьона ичаче и толкова леки + Джип, всички са ми любими, не съм мъжкарана но обожавам да карам, а и да ровичкам. Та за Газката от опит не я твари повече от 4.5т.-къса карета опитано. Двигатеят държи но каросерията не.а и разхода е по нормален. Иначе идеален стар автомобил. Погрижи се за спирачките виж приспособи там нещо слагаше се някъкъв допълнителен цилиндър, нещо като серво, иначе по нанадолнището и с помпане не хващат, питай някой стар механизатор те знаят.Ако беше до Варна поне пет матазина знам, но за София нямам представа. Обиколи моргите там също има подходящи части.
      Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
        Колегата по горе е написал че може да се сложи скоростна кутия от зил130 на газков мотор ,ако може малко да вмъкне подробности дали вала е същия,как пасва на камбаната на съединителя.Предварително благодарим.
        Имаше колега Ленин 5 степенна газкова си кутия разработка на нашите инженери в военният завод в Търговище.Струваше около 900лв сегашни пари и мене ми се виде много.Сега ме е яд че не купих една това беше 90те години сега сигурно всичко е приватизирано и попиляно.А за скоростна кутия от Зил обикновено се слага на Газка с перкинс от хора които работят в гората и са доволни.Слага се плоча 10мм на камбаната и на нея се захваща зиловата кутия.Свогенци много ги слагат тука във форума има доста да не си траят!Знам че най добре ставало със ск. кутия от ЗИЛ157 джуги виждал съм на свогенски камиони.
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
          Камиона го мислим за превоз на дърва или евентуално въглища.
          Каросерията му е от ЗИЛ.

.
          Камиона не съм го купувал, смисъл без пари е. Той е на един познат и другата алтернатива освен да го направим е да отиде на скрап а един комшия много иска да му вземе двигателя а ми е жал.
          Ремонта му е правен 2000година и се надявам че е направен що годе добре.
          Нямам необходимия опит и познания да му свалям вала. Цял ден се потих докато му развия/ отрежа болтовете по каросерията и да я разглобя.

За газовата ще се слага но на първо време ще се кара на бензин и ще е необходим филтъра , пък и искам да е автентична а не да слагам разни пласмасови филтърчета.
          Мерси много за предложението да го видиш ама камиона не е в София а в едно село до Ботевград.
          Да те питам колко литра масло събира двигателя да го сменя.
          Мотора е 5000 кубика 8 цил V образен.
          За смяната на номерата необходимо ли е да се ходи в ДАИ?
          Понеже е с белите номера. Иначе документално е изряден
          За маслото събира 8 литра мотора знам че е ве образен.Не дръж толкова на автентичноста а виж дали въобще ще запали набутай на първо време накрайниците на двете тръбички където идват до филтърчето назад и наври едно парче маркуч да ги съединиш и се опитай да подкачиш гориво и да запалиш.А такива щуцери имам няколко и капачета и цели филтри незнам защо тоя щуцер ти е проблема.Ще взема един в джоба и като се видиме по София ще ти го дам да се успокоишПърво запали мотора да го чуеш па ше помагаме с какво може.Ти си първият човек когото чувам че ще работи с Газка на бензин.Да не си набарал некъде бензин по левче ?пешейсе тона
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от donia Преглед на мнение
            Колега не се коси, три камиьона ичаче и толкова леки + Джип, всички са ми любими, не съм мъжкарана но обожавам да карам, а и да ровичкам. Та за Газката от опит не я твари повече от 4.5т.-къса карета опитано. Двигатеят държи но каросерията не.а и разхода е по нормален. Иначе идеален стар автомобил. Погрижи се за спирачките виж приспособи там нещо слагаше се някъкъв допълнителен цилиндър, нещо като серво, иначе по нанадолнището и с помпане не хващат, питай някой стар механизатор те знаят.Ако беше до Варна поне пет матазина знам, но за София нямам представа. Обиколи моргите там също има подходящи части.
            По Тошово време в цяла София шофьорките на камиони се броеха на пръстите на една ръка.У нашия гараж имаше една караше газка .А у ДАП-3 една караше автовлак Шкода с две ремаркетаТака че колежке Доня евалла че умееш да се справяш с машини от които доста "мъже"бягат.До дизеловата Газка има с бавни (бензинови) диференциали и бързи със седем зъба на пиньона.С бавния градско 15 на сто извън градско 12.5 с бързия градско 12-13 извън градско 10на сто.Има и един междинен вариант но аз не съм го виждал.И къв цилиндър тя си има серво спирачките и са идеални ако знаеш как да ги регулираш.С 5 тона спира като жигула.Магазините в София за Газкови части:1ви преди международния гараж Малашевци преди светофара от дясно.2ри след светофара първия светофар наляво и веднага по тролея на дясно третата пряка у един гараж .3ти Люлин след Орион следващия светофар тролея завива на дясно магазина е под блока държат го едни арменци.В тези магазини продават всичко за Газ УАЗ ЗИЛ И всички руски камиони .Дано съм бил от ползаПоздрави
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Колегата по горе е написал че може да се сложи скоростна кутия от зил130 на газков мотор ,ако може малко да вмъкне подробности дали вала е същия,как пасва на камбаната на съединителя.Предварително благодарим.
              Ами Стария ме изпревари и каза почти всичко . Може и от Джоган да става сигурно . Моята беше от Зил 130. Междинния фланец дали беше 10 или 12 мм. не помня вече , но във всеки случай болтовете , които го закрепваха към камбаната бяха със скрит шестограм и потъваха наравно с фланеца ( не настърчаха ). Имаше и малки преправки по конзолата за захващане на скоростната кутия към шасито . Но тя като се намести сама показва какво трябва да се преработи. А на Перкинс ги монтираха , щото този двигател си беше чиста пародия и с 4 скорости Газката върви с него с 40 км. А недай Боже вятъра да е насрещен !
              Иначе и 6 т. носи ако се наложи , но ако ресорите са усилени ,щото иначе се обръщат и спомагателните не спасяват положението. На сервото има една гумена мембрана , която ако не е спукана спирачките са супер . Сигурно нея има предвид колежката.
              Ако е за каране на въглища обаче самосвала е по-подходящ.
              Части се намират все още , така че за гората си е камион
              Ама не бързай с тунинга , виж първо дали ще тръгне.
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Мерси за отговорите,идеята ми е да сложа на уаза газков мотор както е модерно сега ,но нещо не ми харесваше идеята за несинхронизирана 4 степенна скоростна кутия,та се сетих за тази от ЗИЛ.Притесняваше ме че няма да паснат валовете,ама руснака явно се е погрижил всичко да му е еднакво.

Коментар

Мерси за отговорите,идеята ми е да сложа на уаза газков мотор както е модерно сега ,но нещо не ми харесваше идеята за несинхронизирана 4 степенна скоростна кутия,та се сетих за тази от ЗИЛ.Притесняваше ме че няма да паснат валовете,ама руснака явно се е погрижил всичко да му е еднакво.

Кои каза,че е модерно

На зила първичния вал е различен от този на Газ-ката.

И имаш ли представа като го сложиш със зилови скорости какви кила ще добавиш.Слагай си уаз-ковата и не му се притеснявай.Разправят,че държи
                  Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Tя че ще държи е 100% сигурно ама ми омръзна с тая 4 ка ,ама то угодия на такива като мене няма,хем да има мощ в излишък ,хем да има 5-та ,хем пък съветско нема уйдисване.За вала и аз мисля че е различен ,затова и питах как са я напаснали,на Перкинсов мотор съм виждал сложена,та затова и ми щукна в главата тая простотия.За масата си много прав ама както си го написал:Луд умора нема само се поти си е баш така .

Коментар

Tя че ще държи е 100% сигурно ама ми омръзна с тая 4 ка ,ама то угодия на такива като мене няма,хем да има мощ в излишък ,хем да има 5-та ,хем пък съветско нема уйдисване.За вала и аз мисля че е различен ,затова и питах как са я напаснали,на Перкинсов мотор съм виждал сложена,та затова и ми щукна в главата тая простотия.За масата си много прав ама както си го написал:Луд умора нема само се поти си е баш така .
                      На УАЗ съм виждал Перкинс , но 3-цилиндров. Нямам представа дали ще можеш да натъпчеш под капака V-образен , 8 цилиндров газков мотор
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                        На УАЗ съм виждал Перкинс , но 3-цилиндров. Нямам представа дали ще можеш да натъпчеш под капака V-образен , 8 цилиндров газков мотор
                        Знам че става с Газков осмак и изобощо не се натъпква .... С Перкинс също, било и 4цилиндровия но е много тежък и сферите на предния мост се разбиват много бързо.
                        А за Зиловите кутии поне аз знам че са няколко вида.
                        На едникте (старите) задна не е срещу първа. За по новите знам че са по здрави (поне така съм чул) На последните 157 са като на 130.
                        Мнго по тежки са от Уазковите, вярно 5та е индиректна ама... после, каква раздатка ще сложиш?
                        Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

За раздатка може само от текезесарка,оригиналната уазкова не виждам как ще стане.Абе май най-добре да взема да си купя някой японец и да мирясам.Оспамихме на момчето темата,да ми прости.

Коментар

Цветан да не скромничи,а да каже че неговия Уаз е с двигател,от ГАЗ-53,и хидравлика,и с скоростите и раздатката от Уаза.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                              Цветан да не скромничи,а да каже че неговия Уаз е с двигател,от ГАЗ-53,и хидравлика,и с скоростите и раздатката от Уаза.
                              Ами да сподели нещо за този вълк в овча кожа де ! Ще ми е любопитно .

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                                Ами да сподели нещо за този вълк в овча кожа де ! Ще ми е любопитно .
                                Е някаде си беше направил цяла тема, май в подфорума Уаз...
                                Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X