Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗиЛ 157 - Джоган

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ЗиЛ 157 - Джоган

Газ газ и само газ фантастичен кеф е да караш камион в балкана мани бензин мани газ .Да видиш откъде излиза да ти се напълни душата
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
      Газ газ и само газ фантастичен кеф е да караш камион в балкана мани бензин мани газ .Да видиш откъде излиза да ти се напълни душата
      Ами аз съм виждал къде излиза ЗиЛ 131 защото наскоро се возих - и то по какви пътчета...лелее - опасни машини са тея ЗиЛ-ове...опасни

Коментар

Ето малко казармени спомени. Имахме на въоражение и двата ЗИЛ-а - 157 и 131. Разхода на 131 беше 50/100 и както подобава си имаше доста големи резервоари. Доколкото бях запознат с автопарка 157-иците бяха доста по-стари и имах впечатлението, че 131 ги изместваха постепенно. Не съм сигурен, но мислия, че 131 е по-добрия от двата.
        Успех в начинанието и от мен - настоящ паркетник
        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
        LZ1EMS

Коментар

Ради ето ти още един ЗИЛ,още по-зъл и по разход и по...
          цък и още едно чудовище не е ЗИЛ но пък е...цък имал съм удоволствието и до двете машинки да се ( докосна )...
          Land Rover Discovery:
          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
          Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

"157" не съм карал никога, само са ме возили в такива - под чергилото. Затова ме извинете за невежеството.

Знае ли някой защо се казва "Джоган"? Кой го е кръстил така и по каква причина?

Поздрави!
            Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
              "157" не съм карал никога, само са ме возили в такива - под чергилото. Затова ме извинете за невежеството.

Знае ли някой защо се казва "Джоган"? Кой го е кръстил така и по каква причина?

Поздрави!
              Незнам,брат.Тоя дето го карах беше с 20 години по-стар от мен и не смеех да го питам.
              Да не ме остави на пътя като се засегне.
              Сигурно има някакъв русизъм,но не съм сигурен.

Коментар

Този камион е произведен по времето на Сталин и го свързват пряко с фамилията му - Джугашвили. 'Джоган' се използува и в смисъла на стар, неугледен и грубоват автомобил, с някакви, известни само на собственика му достойнства. а дали е така?

Това Тук да не се приема на сериозно....
                Land Rover Discovery:
                - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Малко снимки да се повдигне малко настроението
                  Прикачени файлове

Коментар

Мъжки,влез във V box7 и виж за какво става въпрос.На страница 6 последен ред долу.Тогава сина ми беше с мен и ме заснел с камиона.Там карах цял месец и дирите са мои.Искаше един 131 да влезе,закъса,дърпах го с лебедката и той се отказа.

Коментар

Мъжки,аз с този камион си вадя хляба и искам да ти кажа,че когато имаш свободно време и му хвърляш по един поглед,че има гресьорки тръбички идруги неща,нито в блато ще правиш гуми или пък в гората ремонт

Коментар

Като сме заговорили за казармени спомени - ето единственото ми съприкосновение с джуган (поне в нашето поделение им викаха ДжУган), което основно затвърди възгледите ми за това колко дуракоустойчиви могат да са някои машини:

- Пловдив, тъмни зори в ранната зима на 1990та. Изстрелваме се под тревога, и естествено в последният момент се оказва че нашата АДУ станция (на камион Урал) няма да излиза понеже...ммм...абе няма да излиза. Почти всичко вече се е изнесло, въобще не се знае как ще се добера до полигона. В последния момент над мен се смилява Тони Бомбето, стар войник дължащ прякора си на неспособността си да запази главата си неостригана за повече от месец, и ме качва в кабината на Джугана (от тогава винаги му викам Джугана с главна буква).

- Няколко километра по-късно, Асеновградско шосе. Вън всичко в сковано от студ, дърво и камък се пукат. Вътре в Джугана - тропически температури. Свалям шинела, но продължавам да се потя. Поглеждам стрелката на температурата - гледам прехвърлила отдавна всички възможни деления и разграфявания и се заковала в дясно, стъклото ше счупи.

"Тони, абе да не ти загрява нещо двигателя бе ? Ский ква жега е, вън е клинч, стрелката ти отдавна минала червеното..."

Мълчание. Няколко минути размисъл. Накрая се чува "...мммххх...Абе ти знаеш ли че не сипах вода - вчера имахме подготовка на машините, ама аз скочих оградата и ходих на кино с едно гадже..."

"ми изпикай се в в радиатора тогава ?"

"Става". Речено - сторено. Спираме, Тони прекрачва по калника, закрепва се някак и почва юнашки да пълни радиатора.

- След няколко минути минава Варема (така и не разбрах до края на какво е съкращение, и дали е ВАРЕМ или ВАРЕЕМ), както и да - разменят се няколко обещания за щастливи майки и за топли арестантски нарове, и ни дават тубичка 5 литра вода, която чинно изливаме във вече леко изстиналият радиатор. Отново тръгваме. Стрелката пак си е опряла в дясно, но поне имаме моралното удовлетворение че сме събрали 5 от необходимите 27 литра. След малко Тони отново започва да дудне замислено:

"трябваше и масло в диференциала да сипя. ама от друга страна тоя г*з старшината ще ме пита за кво ми е и ще вдигне джабала че не съм сипал. Да го д*ха".

Останалото беше без причключения. Като се изключи че превключваше без съединител, по-мазно и меко от мерцедес (предполагам майсторлък на шофьора), и че накрая излезе в движение отпред на калника за да си избърше стъклото, което предполагам беше за да впечатли новобранската ми муцуна, други впечатляващи веселби нямаше.

Като стигнахме до полигона (Пловдив - Мулдава не знам колко километра са) Тони просто доля вода, и Джугана забрави за случая. Предполагам върви и до днес.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Хлапе,с такъв камион работя доста отдавна.Баща ми беше шофьор към газопровода,тъй че на тях съм откакто се помня.Преди имах Ифа - пълен майтап,продадох я.Купих си Джогана и се родих.Този камион иска да му оБръщаш повече внимание,когато имаш време и ще разберещ за какво става въпрос.Първото с което ще се сблъскаш,е едно прекъсване на токовете.Това е от делкото,много често прави нагар на чукчето.На моя сложих електронно запалване и проблема се реши.Друго което прави проблем,е радиатора.Непременно го свали и го "изтърбуши" иначе ще ти грее.Ако мога с нещо да помогна,заповядай.Имам доста резервни части за него.Ако някой друг чете и ма нужда,да ме потърси .

Коментар

Първоначално публикуван от vanu4a Преглед на мнение
                            Мъжки,влез във V box7 и виж за какво става въпрос.На страница 6 последен ред долу.Тогава сина ми беше с мен и ме заснел с камиона.Там карах цял месец и дирите са мои.Искаше един 131 да влезе,закъса,дърпах го с лебедката и той се отказа.
                            Господине,виждам,че и на вас много ви харесват джоганите,а не само ви харесват,а и с тях работите.Тази работа сигорно наистина е супер,като изключим липсата на хидравлика на ЗиЛ 157.Но мисля,че благодарение на този Джоган сте изпълнени с преживявания.
                            И само да попитам във Vbox7 какво да напиша,за да видя твоя off-road звяр .А и ако имаш някакви негови снимки,ще може ли да покажеш някоя.Благодаря!

Коментар

до vanu4a .аз също имам зил 157 и искам да те попитам дали имаш ,,подгревател ,, защото аз нямам ,а искам да му сложа.Ако имаш да ми дадеш.Дадоша ми един но му липсват някои неща.Знаеш ли и как работи и се свързва?
                              мерси предварително

Коментар

Аз доста дълго мислих,и реших да разгледаме ЗиЛ 157 отчасти - кабина (удобна ли ви е или не),окачване,товароподемност,двигател и др..И сега който знае нещо за тези неща ако може да понапише нещичко та да понатрупам малко информация за Джоганите.благодаря предварително!
                                Ето и малко снимки и чертежи на кабината на ЗиЛ 157
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X