Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗиЛ 157 - Джоган

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ЗиЛ 157 - Джоган

И други имало на моята възраст.

Коментар

Какво е вашето мнение за кабината на ЗиЛ 157 ? Ето и един чертеж
      Прикачени файлове

Коментар

Дедо Боже здраведа ви дава Напред момчета
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=zjaa9...eature=related

джогана си е джоган-ледоразбивач

Коментар

А някъде да правят чип-тунинг на Зил-157?
            Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Дааааааааа.
              Има.
              Качвам го на 250 kw
              При голям интерес отстъпки.
              За повече инфо на лични.
              LZ1HAH
              0888705588

Коментар

Първоначално публикуван от pangarov Преглед на мнение
                http://www.youtube.com/watch?v=zjaa9...eature=related

джогана си е джоган-ледоразбивач
                Машина, та дрънка!
                Да завиждат тези с Актросите,и Волвата.
                Ама те са си за асфалта, де. А там всеки знае.
                Друго е в гората, там не е за всеки. Само ГАЗ-ки, а където не могат да стигнат-Джуган! От това по-добра реклама...
                Е, може и УРАЛ, но той, пък не за всеки джоб...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Сетих се и аз за една случка от далечната 1987год.
                  Служих в Казанлък в едно поделение където бяхме само шофьори-авторота,и камионите бяха 99% Зил-157.
                  Бях стар войник,и почти преди уволнението един ден ротния ни извика мен и още един набор ,и ни дава задача да свалим двигателя на един учебен Джоган че щял да се слага друг.Казха ни кой,и да се оправяме сами да действаме.Ние с колегата обаче решихме да направим един тест-драйв,и да видим какви са възможностите на машината, без масло и вода.Речено сторено.Веднага маслото в канала, а водата на земята.Започнахме да караме около парковете,и се сменяхме.Старта беше в 9.30-10.00, и не сме спирали до 12.30 часа.Сменяхме се, и камиона без вода и масло върви.Вече наближаваше 13 часа и ние се притеснихме че ще изтървем обяда,а още не сме е*али мамата на камиона.Решихме аз да ида да ям и да взема храна за колегата.Отидох до стола, и набързо хапнах,и се връщам с нетърпение, да видя какво е станало.Отивам и моя човек вдигнал капака на двигателя, и вика,стегна вече няма начин.Помъчих го да го врътна но няма мръдване.Извадихме ВРЕЕМ-а и го закачихме да го дърпаме до работилницата,че да му сваляме двигателя.Изтеглихме го на канала и се моткахме,докато оня яде,и ще почваме да се цапаме,да сваляме скоростната кутия.Какво ми прещрака в главата и си викам я да го завъртя преди да му откача акумулатора,и с учудване Зила запали сякаш нищо не му е правено,вярно лопаха му лагерите зверски но запали.Това е истина ,и не си го измислям, и го разказвам за да ви обясня колко е корава машина.Много съм се чудил,и съм го разказвал на много хора,но това е истината.Двигателя е бавно оборотен, и това е причината да не стяга бързо.

Коментар

В России его народное имя - Захар.

Инструкция по эксплуатации ТУК
                    Книги по машине ТУК
                    Бира без ракия - парите на вятъра

Коментар

Напълно те подкрепям в казаното. Аз бях автомонтьор в казармата в Самоков и там машините бяха повече ЗИЛ 157 и ГАЗ 63. Много пъти от учение са се връщали Джугани със стопени лагери на ход до поделението за да не се връщам с Вареема да ги тегля. След това ги карах за основен ремонт в АРЗ Вола във Враца. Спомням си че един го закарах на ход с 5 бутала. Беше счупил буталото и надрал ризата. Отрязах биелата долу до черупките на лагера и си я сложих на коляновия вал за да държи налягане на маслото и така на 5 бутала до Враца. В АРЗетата искаха машините да влизат на ход. Най често Джуганите горяха гарнитура на главата заради прегряване, но и така се прибираха до поделението.
                      Последно редактирано от dragomir_68; 11-01-09, 08:50.
                      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Карах Джоган в казармата, теглехме самолети. Не е кой знае каква философия, още повече за този камион. Моя току що се беше върнал от ремонт от АРЗ Вола (там между другото като стажант работих 2 месеца). На междуградско се справи с уникалните 90 км/ч.После се оказа, че при тревога след като дръпнем самолетите моя бил разпределен да излиза с един фургон-ремарке на майната си дето идват запасняците. Та една много мръсна кална сутрин правих тази операция. Без никаква подготовка да тегля ремарке още повече през дерета в кал. Но камиона сам си знаеше. Невероятна машина. Сутрин като го изкарвах от клетката първите няколко метра ги минавах на стартер и така палех. Много корава кола. Не ме подведе нито веднъж за периода на службата ми.
                        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Здравейте момци вчера сте разръчкали една от любимите ми темиАз снимах Джуги обаче на лап топа не мога да кача снимките трябва като се прибера в София да мъча на компютъра.Снимах го отпред отстрана и отдолу карданите и карданчетата за лебетката са увити с омаслена хартия.Лебетката е от двускоросните къде лови движението от ск.кутия покрита с някакъв скапал се плат май не е пускана никога.Километража му е 4000км.И може да е верен като гледам мотора не е още опушен.Запалихме го работи идеално но като го угасихме и край нещо му стана и неще да запали май му трябва електронно как спомена колегата.Аз съм цял живот дизелжия и бензиновите мотори като угаснат ме хвърлят в тих ужастокове смокове тва къде се не видиЧакам да се стопли малко времето и почваме да му качваме газовата.Ше го караме само за кеф и аз ше си карам дърва с него.Ама много горел а знаете ли тоя лаф КЕФ ЦЕНА НЯМАИ последно имам книгите за 157 и 131 ако някой се интересува от ТТданни ше му пиша .Колега Пангаров не съм те забравил човека в момента няма каза ми да се обадя след 10тина дена дай Боже да стане работата
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

мерси колега че не си ме забравил

Коментар

Колеги имам над 10 години работа инад 20 хиляди километра минати във гората,сменил съм 8 камиона радвам се че все още има хора които харесват 157.

Коментар

Бракя много ме интересува колко гори джогана без да е в гората.Пишете че е спешно ще купувам и требе да знам дали да го зимам???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X