Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗиЛ 157 - Джоган

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ЗиЛ 157 - Джоган

у
    Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
    Собственика на този ЗиЛ е много смел, спрял го е на главен път без рег.№, а за другите работи/ГО и т.н./ да не говорим. Горските как ли му дават превозен билет като рег.№ е задължителен.
    Хя, че по нашия край повечето джугани и виетнамки са без номера
    Че е проходим, проходим е, но има 2 недостатъка, гори много и спирачките, някой път се будалкат с човека, дето го кара
    Всичките Джугани по моя край са с АГУ, Виетнамките също
    Ето и едно клипче
    Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 14-11-10, 12:33.
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

bob4oo, Джугана има две предимства - гори най-малко от всички руски камиони, които се движат из гората и има спирачки "за страх". И също така е най-ниският камион удобен за товарене на дърва. Изхождам от собствен опит.

П.П. Между другото, благодаря, че си избрал моето 131 (това с дървата) за клипчето си. Красавец е, нали...
      Последно редактирано от Donko74; 14-11-10, 16:43.
      Търпението калява силния и прогонва слабия.

Коментар

Първоначално публикуван от Donko74 Преглед на мнение
        bob4oo, Джугана има две предимства - гори най-малко от всички руски камиони, които се движат из гората и има спирачки "за страх". И също така е най-ниският камион удобен за товарене на дърва. Изхождам от собствен опит.

П.П. Между другото, благодаря, че си избрал моето 131 (това с дървата) за клипчето си. Красавец е, нали...
        Сравнение с другите камиони, си прав.Сравнение с Камаза, е по нисък. Колкото за спирачките, не знам, може и да са добри, не съм карал, но според хорското мнение, знам, че нещо му убягват
        А клипчето не съм го правил аз, намерих го в вбох-са..
        П.П БРАВО, поддържана 131-ца
        Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 14-11-10, 18:15.
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

За спирачките на джогана мога да кажа, че са много добри. От начало като взех джогана спирането ми беше много трудно - оставаше гумите по асфалта, особено ако е празен. За да има хубави спирачки трябва да има регулирани накладки, но подръжката на тези автомобили е почти нулева, за технически прегледи сигурно никой не си и помисля. Важното е да прави курсове и каквото маже да се изстиска от него максимално без никакви капиталовложения.
          Иначе здрав и дуракоустойчив автомобил. Да не забравяме, че е конструиран през 50-те години на миналия век.

Коментар

От: До: ЗиЛ 157 - Джоган

Първоначално публикуван от Калоян Петров Преглед на мнение
            Само блокаж му липсва , но това се прави , ако на някой му се занимава!
            Колега, правил ли си такъв блокаж? Дори и да не си, би ли споделил, ако обичаш, каква е идеята ти за направата му?
            Ако не искаш във форума, може и на лични или на 0885798550.
            Благодаря.
            Търпението калява силния и прогонва слабия.

Коментар

От: До: ЗиЛ 157 - Джоган

Първоначално публикуван от Donko74 Преглед на мнение
              Колега, правил ли си такъв блокаж? Дори и да не си, би ли споделил, ако обичаш, каква е идеята ти за направата му?
              Ако не искаш във форума, може и на лични или на 0885798550.
              Благодаря.
              Идеята е да се защепи едната полуоска към касетата чрез муфа. И аз съм го мислил, но за сега не се решавам още. Руснаците го правят на уазките.

Коментар

Здравейте на всички! Да се разпиша малко и аз като фен на ЗиЛ 157 и изкажа възхищението си по този камион! Не, че е най-преходимия или най-перфектния да не говориме за икомичността му но просто този Камион визията му звука му от двигателя(оригиналния) винаги са ме впечатлявали и това ме е карало да му се възхищавам и да си мечтая някой ден да си купя такъв но да е напълно оригинален, просто за кеф зада го разпалвам или като съм получил бонус заплата да го разкарвам на някъде!
                Особенно много са ми интересни вариянтите с фургоните и по точно различните приспособления на тези фургони! Доколкото знам е имало вариянт с автоработилница радиопредавател и други.
                Въпроса ми към по за запознатите е да ми разкажат какви са били точно всичките вариянти с фургони и с каква апаратура са ги сглобявали?
                Гледал съм в руски сайтове списък с произведените модификации но руския незнам защо но много трудно го разбирам и не мога да си обясня написаното!

Коментар

Първоначално публикуван от zhivko88 Преглед на мнение
                  Здравейте на всички! Да се разпиша малко и аз като фен на ЗиЛ 157 и изкажа възхищението си по този камион! Не, че е най-преходимия или най-перфектния да не говориме за икомичността му но просто този Камион визията му звука му от двигателя(оригиналния) винаги са ме впечатлявали и това ме е карало да му се възхищавам и да си мечтая някой ден да си купя такъв но да е напълно оригинален, просто за кеф зада го разпалвам или като съм получил бонус заплата да го разкарвам на някъде!
                  Особенно много са ми интересни вариянтите с фургоните и по точно различните приспособления на тези фургони! Доколкото знам е имало вариянт с автоработилница радиопредавател и други.
                  Въпроса ми към по за запознатите е да ми разкажат какви са били точно всичките вариянти с фургони и с каква апаратура са ги сглобявали?
                  Гледал съм в руски сайтове списък с произведените модификации но руския незнам защо но много трудно го разбирам и не мога да си обясня написаното!
                  Здравей, първия джоган го купихме от армията заради фургона-бил е свързочен. След това взехме и една авто работилница -РШР/ремонтно шлосерска/ със сравнително запазено оборудване - всичко е събрано и подредено в минимално пространство.
                  Модификацийте с фургони са най-различни: от работилници до хлебопекарни, ДДА/дезифекционно-душов автомобил/, ПИФ/фотолаборатория/, МАФС/за пречистване на вода/ и за какво ли не се сетиш. Първите фургони са били руски а след това в България са пристигали шасита и са монтирани български фургони.
                  Виждал съм и нещо като автобус на базата на ЗиЛ 157 - КЩМ/комадно щабна машина/.

Коментар

Да прибавя и аз едно мнение ! Имах няколко такива в казармата(ех,години,години....) - изваждахме закъсалите праги на съседната батарея - те бяха с такива . Варема беше ЗИЛ - не случайно! Страхотен звяр е тази машина, пък и незабравима визия и звук има! Ето една снимка от мене - квартал Видима на Априлци 2010 год. на път за Водните дупки - накефих се като го видях и не се стъпях да се "цъкана"Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P8270044.jpg
Прегледи:1
Размер:205.2 КБ
ID:5241798 с него
                    Б. Бонев
                    0осем88две6шест71три

Коментар

Засега единствения ми заснет спомен е когато след абитуренската отидохме с класа на Рибарица натъкнах се на това и съучиниците ме гледаха като откачен, че искам да ме снимат на тази машина аз пък се кефих на максимум!

Коментар

Хубава машина за времето си,ахх да имах възможност да покарам един такъв оригинален -песен радост е ухото звука му!

Коментар

Ето го и моя хубавец
                          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
                            Ето го и моя хубавец
                            Eхх, ма той много лачен(като за годините и експлотацията), пък и лебедка има Браво!! Това с най-добри чувства, да не вземеш да се обидиш....
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Айде и аз
                              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Красиви машини са, няма спор!! Но пък и разхода им е красив
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X