Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗиЛ 157 - Джоган

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ЗиЛ 157 - Джоган

Първоначално публикуван от DIZELA_86 Преглед на мнение
    Бракя много ме интересува колко гори джогана без да е в гората.Пишете че е спешно ще купувам и требе да знам дали да го зимам???
    Колега, имам същия ЗИЛ разхода зависи от техническото състояние на машината, но нормално без товар по равен път 40л./100км. бензин и 50л./100км. газ пропан-бутан. На газ развива по-голяма скорост-75 км/ч на бензин-65км/ч и аз незнам защо.
    Прикачени файлове

Коментар

Джогана е мил спомен от казармата на много хора тук, а и най вероятно първата високо проходима машина на която сме се качвали ама им е минало времето. Ако искаш камион за кеф земай някой стар унимог нищо не товари ама за off road и с джипките неможеш да си направиш такъв кеф, а кеф цена няма както пише един наш съфорумец

Коментар

Джуган съм карал и аз в казармата само че 2-3 часа в учебна рота за това кратко време ми направи адския разход на гориво и трудното управление а аз тогава бях слаб като хилка и бях щастлив че беше само учебно кормуване , ащо се отнася за прегряването офицер беше ми казал че двигателя констроктивно е направен да издържа на висока температура за определено време така че колегите които са карали джугани без вода и не са скапвали мотора веднага това не е случайност

Коментар

Нещо интересно за Руската високопроходима техника
          http://www.oldrussiancars.com/archives/tag/6x6
          0887284106-Митко
          http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
          http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Първоначално публикуван от dino412 Преглед на мнение
            Нещо интересно за Руската високопроходима техника
            http://www.oldrussiancars.com/archives/tag/6x6
            Много хубави клипчета,и прекрасни снимки.Браво.
            0осем9осем7шест0осем7едно
            Миро

Коментар

присъединявам се към темата за качествата на чудото на руското машиностроене с няколко снимки на тая мощ в действие и един глас "ЗА"
              Прикачени файлове
              HUSGVARNA 630 SMR
              PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

тези ги пропуснах...

П.П....снимките са от офроада в село Лазарово,2008 и 2009 година
                Прикачени файлове
                HUSGVARNA 630 SMR
                PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

На подобен като тоя терен край Видин 1985г със ЗИЛ само че 130г си взех изпита за шофьор.Видин-чани сигурно помнят преднаборната школа за шофьори "Лило Тошев".Голям купон 17годишни надъхани и луди.
                  0887284106-Митко
                  http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
                  http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

От: До: ЗиЛ 157 - Джоган

здравейте и от мен
                    аз също имам ЗИЛ 157 и мога смело да кажа че разхода на гориво не надхвърля 50/100-при нормални условия.
                    Имам обаче проблем-търся си схема за ел инсталация на фургона а той е тип работилница-със струг и агрегат за ток.

Коментар

От: ЗиЛ 157 - Джоган

От скоро ли го имаш?
                      Моя докато беше с работилницата нещеше да мръдне, се едно е с 6-8 кубика дърва.
                      Самия фургон не е много тежък (около 900кг го мерихме по спомен) но оборудването тежеше доста.
                      Би ли го снимал с какъв струг е вътре и какво има още, че съм се замечтал за една такава работилница...
                      Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от ddanev Преглед на мнение
                        здравейте и от мен
                        аз също имам ЗИЛ 157 и мога смело да кажа че разхода на гориво не надхвърля 50/100-при нормални условия.
                        Имам обаче проблем-търся си схема за ел инсталация на фургона а той е тип работилница-със струг и агрегат за ток.
                        Какво те интересува по-точно по исталацията?

Коментар

Карал съм съвсем малко 157-ца в казармата и всичко казано до тука за характера на този звяр е вярно!

Тази снимка наистина казва всичко!

Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            Че са проходими, и то доста, вярно. Но, че горят като за световно, е дваж по-вярно! Точно с разхода на тези машини е свързан един от най-ярките ми спомени от родната казарма:
                            28 Декември, 1990 г. Тръгваме на някакво нощно учение с джугана, от Айтос, до Банево, 22км по асфалт, няколко километра по черно, и на връщане някъде по средата на пътя свърши бензина. Часът-около 23-23:30 Студ, псувни... Абе-ярък спомен! Не си спомням колко литра беше резервоара, но шофьора каза, че знаел, че гори много, и на тръгване напълнил резервоара догоре. Мисля, че става въпрос за 100 литра, смятайте сами какъв е разхода То вярно, че при такъв разход явно не е била наред машината, но и напълно изправни, пак си горят, и то яко! Просто са правени за военни цели, а там разхода е фактор, който може и да се пренебрегне, и за руските условия, преди 40-50 години, когато бензина в СССР си беше като водата...
                            Та за проходимост за удоволствие, или при крайни обстоятелства става, но ако някой ще си вади хляба с това, както колегата Джартов, не си заслужава.

Тоя Зил и то точно в казармата , дето през 18 месеца се сменя дивака , който дочупва машината може да гори и 200/100км.

За работа и точно в гората са идеални като цени на резервни части , елементарно устройство на цялата машина, издръжливи са като цяло , и най-важното Проходими в тежки условия + Лебедка.Само блокаж му липсва , но това се прави , ако на някой му се занимава!
                            Micubishi Pajero II 3.0 V6 /LPG , Super Select - къса база BMW 316 i Comact , Peugeot Partner.
                            Когато ми се доработи - сядам да си почина докато ми мине! 0893449040 Коко

Коментар

Ето и един ЗИЛ 157 в Бяла Слатина.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00006.jpg
Прегледи:1
Размер:120.3 КБ
ID:5226709
                              ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                              Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
                                Ето и един ЗИЛ 157 в Бяла Слатина.[ATTACH=CONFIG]269701[/ATTACH]
                                Собственика на този ЗиЛ е много смел, спрял го е на главен път без рег.№, а за другите работи/ГО и т.н./ да не говорим. Горските как ли му дават превозен билет като рег.№ е задължителен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X