Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трябва ми помощ. Инфо за двигател Мерцедес 6.0 турбодизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Трябва ми помощ. Инфо за двигател Мерцедес 6.0 турбодизел

Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнение
    Разликите почват така - от около 75 киловата, през 100та до 150, демек 200коня. От началото на 80те са доло горе по 130 или 170 к.с. //
    Хубаво, но пак не се знае при какви обороти ги развива и при какви обороти е максималния въртящ момент, а именно това е най-важното, а не конкретните стойности като киловати и нютънметри.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
      Унимога поддържа от 80 до 100 без проблем .....ама не километра а градуси целзии
      Ти си се возил на самоходна кафеварка бре
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

А бе виж един оборотомер на камион мерцедес и ще ти стане ясно . Зеленто му е м/у 1500 и 2000 оборота

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
          А бе виж един оборотомер на камион мерцедес и ще ти стане ясно . Зеленто му е м/у 1500 и 2000 оборота
          Именно за това говорим... Мамка му, верно ще е като трактор от към скоростни показатели...

Коментар

Камионския двигател на мецедес е много по тежък и ефекта от това преправяне ми е много съмнителен. Мислил съм по въпроса! Бях се запалил да го слагам на виетнамка . Иначе има шестаци и осмаци. редови и ве образни. Моят беше шестак ве образен 190 кс...наи-лекия вариянт и пак не ставаше.
            Прикачени файлове

Коментар

Ако става дума за този Унимог, първо ми е интересно къде са събрали шест цилиндров 6.0 литра мотор? А и как ще се отрази на развесовката и трансмисията смяната на лек 4 цил. бензинов мотор с доста по-тежък и мощен 6 цил. дизел с турбо?
              Прикачени файлове

Коментар

Сигурен съм че разликата в конете няма да я усетиш въобще при тежкотоварните двигателя има ОГРОМЕН въртящ момент при много ниски обороти обикновенно 1300 до 2000 а при бензиновите двигатели от тези години че и до днес голям въртящ момент има след 3500 оборота така че можеш да бъдеш апсолютно сигурен че говорим за 100% трактор с максимална скорост не повече от 60 км,ч е освен ако не са сменили и скоростната кутия или раздатката на пример . Да допълня само че че на камионите се вграждат сериино 4 степенни скорости кутии със бързи и бавни което прави 8 скорости +половинки тоест = на 16 скорости това се прави за да може да се използва максимално рационално голямата мощност която е в доста тесни граници . Дано отговора ми да е бил достатъчно изчерпателен .

Коментар

Мерцедес 817 не е ли с такъв мотор?

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
                    Сигурен съм че разликата в конете няма да я усетиш въобще при тежкотоварните двигателя има ОГРОМЕН въртящ момент при много ниски обороти обикновенно 1300 до 2000 а при бензиновите двигатели от тези години че и до днес голям въртящ момент има след 3500 оборота така че можеш да бъдеш апсолютно сигурен че говорим за 100% трактор с максимална скорост не повече от 60 км,ч е освен ако не са сменили и скоростната кутия или раздатката на пример . Да допълня само че че на камионите се вграждат сериино 4 степенни скорости кутии със бързи и бавни което прави 8 скорости +половинки тоест = на 16 скорости това се прави за да може да се използва максимално рационално голямата мощност която е в доста тесни граници . Дано отговора ми да е бил достатъчно изчерпателен .
                    Абсолютно съм сигурен че е точно така, и аз за това постнах темата - човека доста си е харесал съответния агрегат, но като му казах че ще е много бавен се притесни. Нямам сега снимка на Унимога но е нещо подобно на онзи от по-горната снимка, с тази разлика че е с напълнометална кабина и с каросерия с шпригли отзад. Къде са събрали мотора те си знаят...

Коментар

Ако цената е добра за състоянието в което се намира според мен си струва , е стига да му се занимава на човек да прави разни преработки които обикновенно излизат скъпо и ефекта е съмнителен . Аз бих си взел машината в оригиналвия и вид макар и да е с дефект за да си я преработвам аз ако има нужда и да не ми се налага да поправям чужди грешки

Коментар

Човека иска да го прави експедиционна машина и високата крейсерска скорост е много важна.

Коментар

Ей го на моторът, ама без турбо...http://www.idemco.com/htm/OM352.HTM

Коментар

На по-новите, които са 80% със 125 или 136 к.с. максималната скорост е 115 км/ч. Това на мен ми говори около 80 да поддържа нормално.
                            Technical Rescue Direct - life lies in courage
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                              На по-новите, които са 80% със 125 или 136 к.с. максималната скорост е 115 км/ч. Това на мен ми говори около 80 да поддържа нормално.
                              Те така са сметнати.

Коментар

День добрый, Болгария!
                                Тут Quadra-Dimyc вас из за меня мучает, мне сложно с болгарским.... но думаю это со временем пройдет

предложили мне такой гибрид Unimog + 6 l турбодизель... ни как не могу решить - брать или не брать, хотя обороты что его, что 3-х литрового мерсовского дизельного двигателя (от МВ 123) такие же... мне нужна (желательна) скорость хотя бы 80 км, при том я на нем ставить буду 41" колеса, это так же должно дать увеличение скорости при тех же оборотах.... так как я собираюсь не только в грязь лазить, а на нем поездить по миру.... в том числе и в следующем году к вам, вина-пива попить, перца поесть.... если не выгоните
                                вот потому и любая информация, любое мнение мне очень важно...
                                Благодарен всем за все высказывания и подсказки.

Если кому то нужны унимоги обращайтес через Quadr`у, с приобретением на NATO и других военных аукционах помогу. Но дизельных пока нету (ближайшие 2-3 года не будет).
                                Последно редактирано от CHIMIK; 15-06-07, 09:54.
                                ... и это пройдет.....
                                Chevrolet Express G1500 2000 г. Ford Explorer 1994 г. Opel Kadett 1979 г. Voschod-2 1971 г. UNIMOG 1963 г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X