Съответния двигател са го слагали на камиони в началото на осемдесетте, дайте някакво инфо като мощност при какви номинални обороти, въртящ момент пак така, тегло и всичко що имате, защото имаме предложение за Унимог с имплантиран такъв двигател и не се знае нищо за него.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Трябва ми помощ. Инфо за двигател Мерцедес 6.0 турбодизел
Свий
X
-
До: Трябва ми помощ. Инфо за двигател Мерцедес 6.0 турбодизел
ако несе лъжа такъв мотор съм срещал на платформа мерцедес 817, но той е около 90-та година. И ако става въпрос за такъв единственото което знам е, че е около 170 коня и са много здрави понеже въпросната платформа беше на много ама много км...
4аоНикога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
-
Тук работата е такава - сложили са го на Унимог и сега не се знае въобще нито колко е крейсерската нито колко е максималната скорост, защото сам се сещаш че никой не е сменял предавателните числа на дифовете, а камионския двигател е доста по-нискооборотен от оригиналния по-малък бензинов. Та ако със зор на последната предавка достига 80км/ч и нормално поддържа 60 то определено не става за експедиционна кола... Така че който има тези данни да споделя че иначе човека може да бие няколко хиляди километра път напразно...Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Мда ,мисля си и аз ,че е възможно въобще да не е слаган ,а да си е бил там.Първоначално публикуван от IvanZ Преглед на мнениеАко имаш номера на мотора ОМ...., ще бъде по-лесно да се намерят данни. Гледам в каталозите че има доста модели на Унимог('88-'91) които оригинално са с 6.0 турбо дизел.B+
Коментар
-
Я, аба найн...Първоначално публикуван от IvanZ Преглед на мнениеАко имаш номера на мотора ОМ...., ще бъде по-лесно да се намерят данни. Гледам в каталозите че има доста модели на Унимог('88-'91) които оригинално са с 6.0 турбо дизел.
Това е от първите Унимози с бензиновото моторче с компресия 6.7 за скапан бензин. Те хората си казват че са го присадили двигателя после, и са го регистрирали като трактор(!), ама май и скоростта му е станала такава....А за да науча номера на мотора трябва да се отиде до там, а както казах е доста далече....Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Дима, това все пак си е камион. Не очаквай скоростни постижения. Аз не знам да има унимог, дето да бримчи с над 100. А и мисля, че всички са с над 8 броя скорости. Унимога си е камионче, за тежки терени и обстоятелства, а не за дълги асфалтови преходи.RB Patrol Team
Коментар
-
Човека иска да прави експедиционна машина, така че ще трябва да може да вдига 100 и да поддържа 80.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Накой да каже данните на двигателя и ще го сметнем.Първоначално публикуван от Асен Василев Преглед на мнениеСпоред мен, Унимога не може да поддържа такава скорост. Но ако някой извади предавателни числа и т.н. може да се ориентираме по-точно.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Ясно за Унимозите, коментирахме го вече. Този определено не е бил роден с този мотор, от първите Унимози е. А за двигателя как да разбера кажи ми като е в Литва?Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнениеИма унимози с такива /или подобни/ двигатели. Даи поне някакви данни. Аз съм през 2 дни в Балкан Стар, все ще измъкнат нещо! Иначе такива мотори от 80"те бол, и все с разни малки разлики!
Малките разлики не ме интересуват изобщо, не му търся резервни части - интересуват ме максимална мощност при какви обороти и максимален въртящ момент при какви обороти. Едва ли се различават особенно тези данни+-200-300 оборота....Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Унимога поддържа от 80 до 100 без проблем .....ама не километра а градуси целзииПървоначално публикуван от quadra Преглед на мнениеЧовека иска да прави експедиционна машина, така че ще трябва да може да вдига 100 и да поддържа 80.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар