Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсяване на ГАЗ 66

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Скъсяване на ГАЗ 66

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
    Имам една идея да скъсявам Виетнамка.Да се направи възможно най къса.Кое е по правилно-да се преместят напред задните ресьори и да се изреже останалото след тях от шасито-или да се среже и скъси по средата шасито?Ако се реже и скъсява по средата някъде-мисля че трябва след това да се усилва с П-образни профили,заварки,болтове и други-което е по сложният според мен вариант-затова съм по съгласен да се изместят напред ресьорите и да се отреже оставащото след тях назад.Разбира се ще се налага да се завърти дифа задният малко нагоре за да не е голям ъгълът на каретата на задният кардан.Очаквам и други идей ако някой има такива.
    Благодарско за помоща и съветите
    Само не знам как ще се завърти дифа защото на мостовете на виетнамката има специални планки на които лягат ресьорите и ъгълът не може да се промени.
    Кораб, стоящ на пристанището, е в безопасност, но НЕ за това са направени корабите...

0886023885

Коментар

Първоначално публикуван от boris_sakalev Преглед на мнение
      Само не знам как ще се завърти дифа защото на мостовете на виетнамката има специални планки на които лягат ресьорите и ъгълът не може да се промени.
      Може

Върху тази специална планка може да се завари друга планка с във формата на триъгълна пирамида.

Също така може да отстрани оригиналните планки и да направи нови и да ги завари там където му харесва и трябва
      Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Нема нещо дето да не може да се промени, тябва само мисъл и умение. Поне доколкото аз съм запознат ушите на ресорите са занитени за шасито а не заварени ма може и да се бъркам. Скоро гледах некакво Ивеко ма бая си камион и на него всичките крепежи по шасито беха вързани с болтове - явно калибровани и с необходимия клаз на якост (говоря за чисто нова машина). От дядо ми знам че едно време скъсани шасита не са ги заварявали а са ги връзвали с планки с болтове (говора за хора работили в СОАТ)
        идеите са навсякъде и даже не ги заключват

Коментар

Относно стойките на ресьорите не са заварени към шасито а са с нитове.
          АКО ПОНЕ ВЕДНЪЖ НА ДЕН НЕ ИЗПИТАШ СТРАХ, ЗНАЧИ НЕ ЖИВЕЕШ !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
            Кардана може да ти го скъси почти всеки КАДЪРЕН стругар.
            Това можеш да го направиш сам с агошлайф а после да го завариш.поне аз така направих
            АКО ПОНЕ ВЕДНЪЖ НА ДЕН НЕ ИЗПИТАШ СТРАХ, ЗНАЧИ НЕ ЖИВЕЕШ !!!

Коментар

Първоначално публикуван от vasko_gaz 66 Преглед на мнение
              Това можеш да го направиш сам с агошлайф а после да го завариш.поне аз така направих
              Фен съм ти!
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ето тука едно нещо дето,май от Газ 66 произлиза.Хората са решили всички проблеми радикално-с флекс и електрожен,няма ресьори,бе то направо няма окачване.Доста е скъсено.
                Прикачени файлове
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от vasko_gaz 66 Преглед на мнение
                  Кардана е отговорен детаил бре! Кат си го парнал с резако има голем шанс да се омота около тебе!
                  http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
                    Кат си го парнал с резако има голем шанс да се омота около тебе!

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                      Ето тука едно нещо дето,май от Газ 66 произлиза.Хората са решили всички проблеми радикално-с флекс и електрожен,няма ресьори,бе то направо няма окачване.Доста е скъсено.
                      това нещо го видях в габрово.то наживо е по страшно

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                        Е баш в Габрово го снимах,но времето беше много гадно и не спирах да го разгледам подробно.
                        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                          То и така не става за лека нощ
                          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Бе, то лесно ще скъсиш рамата. Ми кво ще правиш с карданите? Като станат къси, ъгълът на пречупването им се увеличава. И стават до тука.
                            Ще ти се яви свръхуправляемост и ше изчезне курсовата устойчивост.
                            Без друго ще се наруши центровката и ще посяга да се преметне през носа си на всеки баир. И нищо няма да тежи на задния мост, така че отзад само ще буксува. И понеже е със самоблокове, ще налита да троши и полуоските.
                            Що искаш да развалиш камиона? Карай си го така, от тоя калибър има малко хубави камиони ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              Бе, то лесно ще скъсиш рамата. Ми кво ще правиш с карданите? Като станат къси, ъгълът на пречупването им се увеличава. И стават до тука.
                              Ще ти се яви свръхуправляемост и ше изчезне курсовата устойчивост.
                              Без друго ще се наруши центровката и ще посяга да се преметне през носа си на всеки баир. И нищо няма да тежи на задния мост, така че отзад само ще буксува. И понеже е със самоблокове, ще налита да троши и полуоските.
                              Що искаш да развалиш камиона? Карай си го така, от тоя калибър има малко хубави камиони ...
                              Ъгълът на кардана може да се компенсира като се завърти малко задният диф като му се направят и подходящи подложки под ресьорите.Идеята на скъсяването е да стане по маневрен и управляем в тесни терени и да става и за каране по някой път в града например.Това с тежината на задният мост не съм милсил по него-но предпоагам че може да се компенсира по някакъв начин например с подгодящи тежки брони

Коментар

Бая тежки ще трябва да са от релси например
                                Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X