Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Камиони с нежни шофьори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Камиони с нежни шофьори

И отговорът на "братята"

Последно редактирано от droba; 12-06-11, 15:57.
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Едно време като бачках у ДАПа по Тошово време имаше много малко жени шофьори.В нашия гараж имаше една на ГАЗ 53 фургон две три на ЖУКове и две на Мултикари от няколкостотин камиона.Но пък в ДАП -3 имаше една която караше автовлак това е Шкода Мадара с две ремаркета

С две думи може и жени да карат камиони но Господ не ги е създал за такава груба и хамалска работаговориме за нормална жена и нормален мъж.

То едно време и трактористки са ги правили докато са разбрали че друсането ги поврежда безвъзвратно и после няма деца

Дробчето ме е изпреварил и е дал снимката докато пишех......
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
        Ходил съм на изложение на Волво по тяхна покана и разноски преди 3 години на същото място и определено си беше забавно нищо че с езиците съм само на "ръкопашен" а и камионите съм им доста леки за управление и вече почти няма значение дали мъж или жена ще ги кара за разлика от некои "грузавици" от епохата на Соца, сигурно там % е още по отчайващ за жените.
        Значи една машина колкото е по-голяма толкова е по-лесна за управление.
        А преди години като бях в пощите, в София на стаж знам за няколко жени шофьорки работили от комунистическо време още там.
        Vorsprung durch technik - Напредък, чрез техника
        MAN, Mercedes-Benz & AUDI uber alles

Коментар

Вервайте ми хора,единственият проблем при камиона е да се свикне с габаритите(при съвременните камиони)
          По нищо не се различава от лекия автомобил.Даже имате по-голяма видимост и сигурност
          Жените също могат да шофират камиони,за разлика от някой мъже
          SKI-DOO SUMMIT

Коментар

А като спука гума какво правиме ? Тука вече си трябва чиста физическа сила на тръбата .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              А като спука гума какво правиме ? Тука вече си трябва чиста физическа сила на тръбата .
              Да не се налага да сменя гума, че мъжете едвам се справят, камо ли жените. На някои камиони като клеясат механизмите, на които се държат резервните гуми... абе пада си гърч голям.

Коментар

В България съм виждал само веднъж една Камаз-аджийка

Коментар

Жена да кара ТИР по Европа, щом и е мерак какво му сложното.. апа ако има и курс до Грузия, Иран или Казахстан па и свет ще види.

Коментар

Първоначално публикуван от ZETROS Преглед на мнение
                    Да не се налага да сменя гума, че мъжете едвам се справят, камо ли жените. На някои камиони като клеясат механизмите, на които се държат резервните гуми... абе пада си гърч голям.
                    И да не е клеясал механизма, даже и гумата да стои до теб, зависи какъв е камиона , пак без помощ от приятел човек не може да се оправи. Иначе няма нищо лошо жена да кара камион.
                    Последно редактирано от RODJER009; 20-06-11, 17:57.
                    FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Това е, че сега вече не сменяват гуми непременно шофьорите. Има си големи фирми, плащат си абонаменти, има си мобилни екипи, които дежурят денонощно и така... Обаждаш се–"СпукАх гума" и чакаш.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Нашите говедовъди (работодатели) не плащат много лесно абонамент за такива неща, може да карарт луксозни коли за по 200 000лв, ама камионите са примерно на по 15г., което не означава непременно, че са лоши, но ги държат предимно в лошо техническо състояние - не им се дават пари за глупости. За което ставаме свидетели на катастрофи с много жертви...

Коментар

Има дни когато е по добре да не ставаш от кревата и се помнят цял живот . Аз помня 20.07.1993 година с цистерната София - Русе през Белене 4 гуми една след друга първата я набодох на една свещ още преди витиня на отиване. Беше страшна жега . Старите шофьори знаят къкво е "удоволствието" с 10 кила чук и винкелни клинове или кирка да разлепваш гума на път. Нямаше такива глезотии като алуминиеви джанти и безкамерни гуми . Ако си имал късмета една гума да не я пукаш през лятото като и дойде времето не можеш да и отлепиш пояса вулканизира се за вътрешната и ако нямаш резервен си го закъсал. Ами зимата ? Има дни когато качваш и сваляш веригите по 10 и повече пъти . Определено карането и поддръжката на тежък камион не е за жена особено камион с характер като Шкода или Камаз . На времето съм виждал жена шофьор на Икарус в градския транспорт в София тук нещата са по поносими защото поне гуми не правиш но пък трябват бая нерви за товара . Пак на времето моя инструктор имаше два постулата истрадани в дългогодишната му практика " Негър скиор и жена шофьор няма" и "Няма кола и жена нечукнати"
                          Последно редактирано от sek.1; 22-06-11, 05:03.

Коментар

Има една варненска транспортна фирма с женско име. Въпросната жена е доста опитен професионален шофьор (и управител) и от нея знам, че в България тогава (някъде 2004-2005) са били всичко на всичко 2 тираджийки.
                            От списание АТТ правиха интервю с нея някъде в тоя период, ама нямам старите броеве под ръка за да го издиря.

Коментар

Това че някой има категорий С+Е и Д+Е не го прави автоматично професионален шофьор . Трябва бая прах и нафта да изгълташ по пътищата за да станеш такъв. Убеден съм че ако погледнем в регистъра на КАТ има много жени с въпросните категорий друг е въпроса как и защо са ги искарали . И майка ми има С категория искарана преди повече от 40 години организирали им курс някога в работата и се записала като началник цех имали камион вътрешно заводски транспорт та можело да се наложи да го подкара

Коментар

Има хора които цял живот карат но шофьори не могат да станат .Както са казали КНИЖКА КОЛА НЕ КАРА .
                                Последно редактирано от aptt; 24-06-11, 15:59. Причина: 1
                                По добре късно от колкото никога .
                                Нула89781нула019

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X