Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за мнение за Робур

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля за мнение за Робур

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
    А бе,солидно изглежда.С едно нормално купе отгоре и едни гуми от БТР...
    Какво значи гуми от БТРИмаш предвид гуми от ЗиЛ 131,Джуган или Урал-защото някой от тях се слагат на БТРНали не забравяте че тези машини и БТР-а имат система за помпене /следене налягане/ на гумите която Робура я няма.

Коментар

Дискусия за проходимоста на Урал,Робур,ЗиЛ131 и други

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
      А какво ще кажете за проходимоста и здравината на трансмисията на това нещо?

Мой приятел/съученик скоро ще се пенсионира като военен шофьор на Урал /камиона е платформа с понтони/. След разговор, по време на който аз надълго и нашироко му разказвах за Робур-чето и неговата проходимост, той се амбицира и изкара Урал-а - в неделя, хванахме се "на бас" и тръгнахме по места, по които обикновено ходят на занятия и той знае целия "алгоритъм" на преминаването им, след това бяхме и на такива, които аз съм минавал по различни случаи. В резултат: сравнението беше плачевно - по отношение на Урал-а, най-парадоксално беше, че на Урал-а, най-много му липсваше "тяговъоръженост", а и по "газене" /за което конкретната машина е специално модифицирана/, не можеше да се мери с Робур-а!!! Докато "си играхме" платформата беше без понтоните.

Темата е започната тук

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=9571
      Последно редактирано от Станислав_; 05-09-07, 20:14. Причина: Пояснение от къде идва тематта
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        В резултат: сравнението беше плачевно - по отношение на Урал-а,
        Колега,оспамваме темата но се чувствам длъжен да отговоря понеже съм карал доста време Урал и имам преки наблюдения върху машината и нейната проходимост.Става дума за Урал 375 дизел/Камазовият двигател с турбо/.Та думата ми е че да сравняваш проходимостта на Урал-а с тази на Робур-е много смешноНаистина Робура може би има макар и минимални шансове в тесни места и дерета където не може да мине Урал-а поради размерите си-но в кал,сняг и на места където няма препятствия като дървета и скали които да го спрат заради габаритите си-Робур-а няма никакъв шанс пред Урал

Коментар

91-ва година Робур вече не се произвеждаше, така че тази кабина /заедно с левия й праг/ най-вероятно е произведена като резервна част, което още повече навежда на мисълта за нещо сглобявяно от отделни агрегати върху шаси с регистрация. Което не непременно означава нещо лошо де!!!

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
            Колега,оспамваме темата но се чувствам длъжен да отговоря понеже съм карал доста време Урал и имам преки наблюдения върху машината и нейната проходимост.Става дума за Урал 375 дизел/Камазовият двигател с турбо/.Та думата ми е че да сравняваш проходимостта на Урал-а с тази на Робур-е много смешноНаистина Робура може би има макар и минимални шансове в тесни места и дерета където не може да мине Урал-а поради размерите си-но в кал,сняг и на места където няма препятствия като дървета и скали които да го спрат заради габаритите си-Робур-а няма никакъв шанс пред Урал
            Аз на Урал съм се качвал епизодично и нямам сериозен опит, но много добре знам техническите му характеристики и реномето, с което се ползва. Описаната случка, обаче е факт и точно затова я разказвам в отговор на въпроса на disem. Участващият Урал беше с бензинов двигател, същият, който в различни модификации се монтира и на ЗИЛ 130/131.

Коментар

Аз на Урал съм се качвал епизодично и нямам сериозен опит, но много добре знам техническите му характеристики и реномето, с което се ползва. Описаната случка, обаче е факт и точно затова я разказвам в отговор на въпроса на disem. Участващият Урал беше с бензинов двигател, същият, който в различни модификации се монтира и на ЗИЛ 130/131.
              На Урал-а му спадаш гумите на максимум което позволяват и караш ако се чудиш дали ще мине или не.Когато затънеш-просто вдигаш налягането колкото трябва а дори и малко повече и връщаш на задна докъдето трябва и минаваш от друго място ако нямаш лебедка на камиона.Ако си с оригиналната лебедка на Урал-а-няма никакви ядове дори и да си натоварен.
              Освен това на Урал-а са презастраховани повечето детайли като полуоски и дифове и издържат много,ама много над допустимите натоварвания.

Коментар

Карал съм Урал с камазовия дизел , тръбовоз в Газстроймонтаж. Никога не съм сядал на нещо по-проходимо , може би единствено Краз-а с единичните гуми е на това ниво. Не мога да кажа нищо за бензиновия вариант на Урала. Но дизела в разорана нива дълбока оран при проливен дъжд рине земята с мостове и не закъсва - това съм го правил , затова и го знам. Искрено се съмнявам Робурът да може да му се опре - лично мнение.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                  Карал съм Урал с камазовия дизел , тръбовоз в Газстроймонтаж. Никога не съм сядал на нещо по-проходимо , може би единствено Краз-а с единичните гуми е на това ниво. Не мога да кажа нищо за бензиновия вариант на Урала. Но дизела в разорана нива дълбока оран при проливен дъжд рине земята с мостове и не закъсва - това съм го правил , затова и го знам. Искрено се съмнявам Робурът да може да му се опре - лично мнение.
                  Въобще Робур-а не може да се опре по нищо на дизеловият Урал.Да не говорим за товароносимоста на Урал-а и тази на Робур-а.Въобще двете машини са МНОГО различни и нямат нищо общо.Освен това Урал-а е триос а Робур-а е двуос.Дори на новите Урал-и с четирите моста има 100% блокаж на задните два моста и две механични лебедки.Робур-а е меко казано паркетник ако го сравним с Урал.

Коментар

Какво значи гуми от БТРИмаш предвид гуми от ЗиЛ 131,Джуган или Урал-защото някой от тях се слагат на БТРНали не забравяте че тези машини и БТР-а имат система за помпене /следене налягане/ на гумите която Робура я няма.
                    Това не пречи да се сложат,просто няма да се помпат по този начин,а при гумаджия
                    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Урал-а без съмнение е сериозна машина, това никой не оспорва. От постовете ви става ясно, че имате опит с такива камиони... добре!!! - но правили ли сте практическо сравнение на двете машини - ето такова фактичеко положение описвам аз!
                      И изобщо не искам да кажа нищо лошо за Урал, в конкретния случай той се явява само като отправна точка за сравнение и показател за качествата на Робур, който е тема на настоящия разговор.
                      През цялото време говоря само за проходимост и изобщо не сравнявам товароподемността им, Урал-а беше без понтоните т. е. голо шаси, а Робур-а си е бордови така, или иначе!
                      Нека не "оспамваме" темата и да я превръщаме в: кой е "по-по-най"!

Коментар

Нека не "оспамваме" темата и да я превръщаме в: кой е "по-по-най"!
                        СъгласенНека не оспамваме темата на човека.В конкретният случай се знае кой е по по най.То всеки си хвали своята машина ама ако беше много добър Робур-а щяха в армията,дърводобива и на куп места още да купуват Робур а не Урал
                        П.П. Слагайте червени картони на воля и яко-това не прави Робур-а проходим и издържлив колкото Урал-а

Коментар

П.П. Слагайте червени картони на воля и яко-това не прави Робур-а проходим и издържлив колкото Урал-а
                          Ако случайно имаш такъв "картон" и имаш някакво съмнение относно мен, да знаеш, че не си прав, изобщо откак ги има тези работи аз червен не съм слагал.

Коментар

Ако случайно имаш такъв "картон" и имаш някакво съмнение относно мен, да знаеш, че не си прав, изобщо откак ги има тези работи аз червен не съм слагал.
                            Него го гони тази мания за червените картони.

Незнам но смятам,че това е една голяма глупост и ако някой няма смелост да опонира ня някого прибягва до тия измишльотини,а Трапера незнам какво толкова пък се хваща за тия работи.

Колега да знаеш,че не съм и аз въпреки че редовно опонираме имам достойнството да ти кажа нещата както аз ги виждам и публично.
                            Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                              Него го гони тази мания за червените картони.

Незнам но смятам,че това е една голяма глупост и ако някой няма смелост да опонира ня някого прибягва до тия измишльотини,а Трапера незнам какво толкова пък се хваща за тия работи.
                              Не ме гони никаква мания за картони.Ако съм искал да правя виртуална репутация-досега да съм напълнил раздела "Разкази и Случки" с разни глупости и клипчета от Vbox-а
                              Хващам се защото има много хора които не знаят и отверка какво е и не питат а директно дават мнения за неща които са им чужди като Китайската азбука.Аз като не знам нещо-питам защото смятам че не е лошо да се пита

Коментар

Тва па сеа кво е? По кво сравнявате двуоска тон и половина и шесттонна триоска? Конструктивно Робурът е особено голям джип. Уралът е нормален малък, но влекач.
                                И стига сте се правили на умни. Червено квадратче с бял кант долу вдясно на челното стъкло беше пропускът на 14-ти МСП. Харманли. Не знаех че тука се говори за тактически знаци по транспорта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X