Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за мнение за Робур

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля за мнение за Робур

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Ето. Грешка след грешка.
    Още там ви казах че никоя нормална кокошка НЕ пасе масло от Рубур. Пият го бе, пият! Като къркането, само че с човките. За уголемяване на яйцата. Май че на петела, имаше там някви тънкости, ама аз съм забравил ботаниката.
    Аз казах ли ти че са грипави тия кокошки
    Ето че те е прихванало
    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Не ме е. Птичият грип ходи по кокошките и по хората. Изродите не ги хваща. И ти няма да се разболееш.
      Това че дишаш лошо и кашляш не е от птичи грип, а щото не си доложил за силикона. Силиконовите уплътнители.

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...D0%EE%E1%F3%F0

Прилича на този, но е зелен и военен:

http://de.wikipedia.org/wiki/Robur
        Както казаха колегите по-горе, налива се бензин и се кара. Напоследък се пали 1 път годишно и се ходи за дърва.
        Още не го е продал, не знам дали го продава или му мина мерака.
        Но е здрава машина.
        Прикачени файлове

Коментар

V12 ААА Да не се полъжете да се правите на отворени на някоя Виетнамка да станета за смях с това.
          Честито и много да го радва камиончето.

Коментар

Първоначално публикуван от bobsen Преглед на мнение
            V12 ААА Да не се полъжете да се правите на отворени на някоя Виетнамка да станета за смях с това.
            Кое е смешното че не разбрах?

Коментар

Севдо честито. Мисля че си си вел доста подходяща кола за "Софт". Ако знаеш като подкараш дзверо, колко пържоли ще ... сънуваш А между другото, как седят нещата по трансмисията на Робура? Нещо като блокажи, тинтири минтири
              RB Patrol Team

Коментар

Стефан каза че има блокаж като на Татра. Каквото и да значи това

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
                  Кое е смешното че не разбрах?
                  Извинявай ако съм те засегнал.
                  Просто v12 и Робур ми стана смешно.
                  Защото ги знам горе долу що за машини са.

Коментар

Първоначално публикуван от bobsen Преглед на мнение
                    Извинявай ако съм те засегнал.
                    Просто v12 и Робур ми стана смешно.
                    Защото ги знам горе долу що за машини са.
                    Щом така добре ги разбираш тези машини най добре да обясниш какво имаш предвид преди да сме направили някоя "фатална грешка" и да сме "станали за смях".
                    Направи си труда ако обичаш.

Коментар

Бях малко на море, а гледам че темата оживяла. Този Робур на снимката, не знам, но ми изглежда нещо не съвсем оригинален. Имам предвид, че военната каросерия е с доста по-ниски канати и е по-къса, на канатите има сгъваеми пейки, задните колела са единични /като на всяко 4х4/ и джантите са 22цола, със съответните атрибути на системата за контрол на налягането. Не знам дали така ми изглежда на снимката, но и раздатъчната кутия нещо не е като тази, която имаше на моя /липсват валовете за отбор на мощност/. Не знам какво има предвид Стефан под: "блокажи като на Татра", но моя нямаше никакви блокажи на мостовете, блокираше се само раздатъчната кутия /просто не е междинен диференциал/. За управление на РК имаше 4 лоста: един включва предния мост; втори бавните /като бавни можеха да се включат и без 4х4, т. е. само на задно/; останалите два ВОМ-овете.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Мда. Значи си е цивилен.
                        За колелата ясно че са цивилни. РК няма КОМ, да. Карусерията има вратички отстрани и отзад, имало е пейки и печка. Няма ги.
                        Блокировка има задния диф. Натискаш ръчката - блокира. Тя е подпружинена. Щом я пуснеш - блокировката пуска.
                        Тарамежите отпред видимо са постоянно включени.

Коментар

А бе,солидно изглежда.С едно нормално купе отгоре и едни гуми от БТР...
                          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Бе, той може и да си е военен, просто друга модификация. Колелата явно са слагани след като е "пенсиониран". А този има ли изобщо компресор и пневматична с-ма? Ако кабината е оригиналната, то този е по-нов, на моя предните стъкла не бяха извити, а плоски, с две допълнителни по-малки на чупките /като на "Виетнамка"/. Това да не е някакъв "сбирщайн", РК нещо ми изглежда като да е от "Молотовка".
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Робура е бил полицейски. На вратите под боята прозира надписа POLIZEI. Иначее призведен 1991. Така пишеше на планка на левия праг.

Коментар

90-та. Сигурно е бил за Полша, табелката е на полски. Тогава всичко се разпадаше, и явно не е и стигнал до там. Та не е и служил.
                                Не, не е военен. Няма пневматика. Спирачките са си джипски - същите като на УАЗа. Хидравлика. Няма и централно напомпване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X