Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-скъпият самолет

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    До: Най-скъпият самолет

    Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
    Много занимателно четиво за това как Боинг 767 каца само с аварийно акумулаторно захранване и с неработещи двигатели
    За този случай четох преди месец, най-тъпото е че просто им свършило горивото в полет !

    Този модел самолети имал проблеми с отчитането на количеството гориво, и пилотите много-много не вярвали в показанията на уредите за нивото на гориво. Точно тогава пък в Канада минали от имперска мерна система на метрична. При зареждането объркали литри с либри, и вместо минимум 22000 литра тръгнали с 22000 либри, или кажи го 10000 литра...
    Издъних се на Тюринг теста

    Коментар


    • #32
      До: Най-скъпият самолет


      и тук се виждат отдолу в края на крилата, ама снимката е копи/пейст и някой с повече знания моля да е намали колкото до миг19 той няма нищо общо с миг17 ,но баща ти е прав 100% за осата и ПОДГОТВЕНИЯ пилот .....другите тиквеници от парнизанските набори дошли от село и станали партийци и по съвместителство пилоти мрът като мухи ... и 19-ката е свалят от въоръжение.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

      Коментар


      • #33
        До: Най-скъпият самолет

        Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        колкото до миг19 той няма нищо общо с миг17 ,но баща ти е прав 100% за осата и ПОДГОТВЕНИЯ пилот .....другите тиквеници от парнизанските набори дошли от село и станали партийци и по съвместителство пилоти мрът като мухи ... и 19-ката е свалят от въоръжение.
        Изместихме темата, но нали все пак си говорим за авиация
        МиГ-19, добър или лош, някои са си го експлоатирали до скоро. Например и това е МиГ-19 - китайците го произвеждат и продават на лошите иранци и северно-корейци:

        Коментар


        • #34
          До: Най-скъпият самолет

          Мда. Грешката е моя. Явно мнооого съм се заблудил. Но съм запомнил това, че много "пилоти" не го обичат, а пък подготвените такива, за сметка на това, точно обратното.
          Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

          Коментар


          • #35
            До: Най-скъпият самолет

            Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Веднага след отлепянето излиза на недопустим ъгъл на атака, което срива скоростта и... по-нататък ясно. Опитаха се да го изкарат грешна центровка на товара или грешни данни за нея към пилота. А товарът както знаем е горивото, другото са дреболии
            ТОЧНО-това е причината и нищо друго!Сега чак погледнах темата,и като видях как му навири носа веднага след излитането изтръпнах!В такъв случай повърхностния слой въздух от горната част на крилото се откъсва от него,и подемната сила отива на кино!Отделно и съпротивлението нараства рязко,което пък убива скоростта.
            Странно ми е,че електрониката в аероплана е допуснала подобна грешка?
            Последно редактирано от mbenz; 29-07-09, 20:29.
            много автомати-слаби резултати!

            Коментар


            • #36
              До: Най-скъпият самолет

              Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              На мен ми е любопитно, каква реално работа върши тоя самолет в днешно време? Или е просто поредната играчка чрез която разни чичковци си пълнят джобчетата.
              В Република Сърбия бившият офицер от ПВО, а сега фурнаджия, вече десет години пече банички и бюреци в невидими тави, изготвени от материал на F-117
              Последно редактирано от Симеон; 30-07-09, 07:08.

              Коментар


              • #37
                До: Най-скъпият самолет

                МатрЯла не е невидим. Боичката прави този фокус. Тя междудругото е японска разработка.
                sigpic

                Коментар


                • #38
                  До: Най-скъпият самолет

                  Първоначално публикуван от Владо_2 Преглед на мнение
                  МатрЯла не е невидим. Боичката прави този фокус. Тя междудругото е японска разработка.
                  Основно изчекнатата форма,която няма нищо общо с аеродинамиката прави "фокуса"!И материалите,и боята...и прикриването на изгорелите газове...
                  Абе са се сетих по първоначалната тема-и двата стелта F-117,и В-2 по никакъв начин не могат да се управляват само от човек,освен,ако не е поне полу-Бог!Всичко е компютри-толкова са анти-аеродинамични(Ф-117),и критични към най-малката грешка!Така,че е абсурд рязкото,и непремерено излитане нагоре от клипа да е пилотска грешка!
                  много автомати-слаби резултати!

                  Коментар


                  • #39
                    До: Най-скъпият самолет

                    Нека да уточним. Боичката предимно прави невидим В-2 и по-малко формата му, докато за F-117, за който говори Симеон, невидимостта иде предимно от формата и по-малко от боята. Все пак той е по-стар и "боята" не е била усъвършенствана още.
                    Идеята за формата му е гениално проста и е свършила своята работа перфектно. Това, че сърбите са свалили (може би) един нищо не значи. Можеш и пиян на сватба да гърмиш в небето и... да падне нещо. Има такива случаи

                    Коментар


                    • #40
                      До: Най-скъпият самолет

                      Е да де, ама тоя дето сега е баничар, не е гърмял пиян в небето.
                      Знам че звучи странно, но и изтребителите могат да висят в засада във въздуха, а наземната зенитна засада си е изобщо типово използване на ПВО-то. Освен ако средствата не са в състава на колоната, която прикриват. По маршрута на важните колони, пак се развръщат засади, контразасади, и всичко като при хората.
                      Американците просто се държаха нагло и глупаво срещу напълно грамотно ПВО. Сърбите може и да не са войници, но в сравнение с нас. А в сравнение с пиндосите, много даже са. Затруднявам се в оценката, но наистина несравнимо повече.
                      Ф-117 беше първото поколение такова чудо, и за мене си остава безсмислено скъпа нелепица. Играчка от комиксите, приета на въоръжение срещу неизвестно какъв противник. Вероятно съзнателно сляп. Като прототип би имал смисъл, като оръжие - ония хора да съдят собствените си разхитители на бюджети. Следващото поколение бои скандинавците използваха за пръв път на невидимите си стражеви кораби. Видимо от тях - американците на Б-2. Нещо подобно, многодиапазонно, за сметка на български разработки, сега се произвежда в Световрачене. С ограничени цели, руснаците вероятно произвеждат даже метаматериали, и без съмнение имат готов растерен камуфлаж. Не мисля че ще го раздадат във войските, без реална военна угроза. Не знам на какъв етап са разработките им за безотражателно разпространение в диелектрици, във всеки случай теорията я имат от няколко години. Това вече не е хамелеон, това е шапката - невидимка от приказките.

                      Коментар


                      • #41
                        До: Най-скъпият самолет

                        Възможно е да има такива бои, но те са част от търсене на комплексно решение за "невидимост".
                        Така или иначе съществуващи реално "невидими" бойни самолети са само тия двата грозотилника по-горе и отчасти "Раптъра" F-22, който обаче в инфрачервената област си е видим колкото и всички други. Само при F-117 и B-2 от действащите бойни самолети е работено за "невидимост" И в инфрачервената област.

                        Коментар


                        • #42
                          До: Най-скъпият самолет

                          Това е слабо видимо за сантиметровите радари, и толкова. За всеки стар метров, е по-видимо от селскостопански самолет.
                          Да, невидимостта е комплекс мероприятия. Но за да остане И самолет, не ти остава нищо друго, освен да се разправяш с покритията. Бои, фолио, плазми. Или да имаш адекватно РЕП над полето на боя.

                          Коментар


                          • #43
                            До: Най-скъпият самолет

                            Ф-117, понеже наистина разчита повече на формата си, е невидим само под определени ъгли спрямо радара. Корема му например е плосък и трябва много внимателно да се следят радарите в околноста и да не се обръща директно с корем към тях. Ако го направи поради пилотска грешка или в даден момент извади лош късмет и се включи нов радар на неподходящо място, престава да е особено невидим...
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

                            Коментар


                            • #44
                              До: Най-скъпият самолет

                              Не разбира се. За да са радиопрозрачни, там набутаха голям процент от конструкцията разни основно графитни композити. Заради това самолета остана дозвуков, вял, и неманеврен. Техническите ограничения по претоварванията са детски.
                              Изглежда се убедиха че не могат и това, та новия пластмасов Боинг им го направиха руснаците в Питер (аеродинамиката и общата компоновка), и италианците от Аления (стъклените композити). А от оная работа остана май само тунинга за голфове

                              Коментар


                              • #45
                                До: Най-скъпият самолет

                                Чета един трилър на Джон Гришам. Две американски фирми са създали нов самолет B-10. Невидим, нечуваем.
                                Лети с 12 500 км/час на височина 40 000 метра. Там е стратосфера. На всеки 90 секунди се гмурква в атмосферата, за да набере скорост и пак се издига горе. Като ловко хвърлен плосък камък по водата.70 милиарда долара парчето. До най-далечната земна цел достига за четвърт час!

                                Двете фирми се изпокарват кой е по-по-най. През това време някой сърбин може да уцели прототипа

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X