би трябвало след като са си стиснали ръцете да правят самолети, следващата стъпка е европейските авиокомпании да си сменят ¨гаража¨ с тях
Би било хубаво, но... Ето и ние примерно ще си пазаруваме изтребители, но европейския Грипен нещо не го виждам. Хващам се на бас, че вече сме си купили F-16
Май си го спечелил((( Хем Грипена е измислен да лети от шосетата и да го поддържат запасняци. Демек секи бай Иван в гаражчето между бирите.
Мамка им фарисейска.
Чак пък на СААБ да се открехнем... По-можеше на Юрофайтъра, ако действително имаше такова нещо, де.
Бизенесът си е бизнес и там изобрът е върху това, което ще ти донесе по-голяма печалба, а не което е "родно" производство. Затова се радвам на рейсовете, че бият Бойнг по показатели, а не по шуробаджанащина.
да пукнат дано, ако купят и един кирлив изстребител!!!
На гол тумбак чифте пищови! Нямаме 5 лева да се усмихнем, ще купуваме изстребители!? И от кой ще ни пазят?? Сигурно от птичия грип?
Отидете до Майчин дом /например/ и вижте в какви условия условия се раждат децата на България, после сами преценете дали ни трябват изстребители за няколко милиарда /от които 50% комисионни/... изстребители , които ЕВЕНТУАЛНО в близките 20 години ще летят веднъж по предназначение...
Въпреки това съм по-съгласен да почерпя, че съм го загубил(баса). Още повече, че вече оня евроатлантика с гърбавия нос е малко по-настрана от тая работа
би трябвало след като са си стиснали ръцете да правят самолети, следващата стъпка е европейските авиокомпании да си сменят ¨гаража¨ с тях
Би било хубаво, но... Ето и ние примерно ще си пазаруваме изтребители, но европейския Грипен нещо не го виждам. Хващам се на бас, че вече сме си купили F-16
ние сме страна-член на НАТО, а там имаше нещо което разказваше какво става със самолетите
обзалагам се, че F-овете които вземем преди това ще са минали през няколко други държави около нас турците са галеници в това отношение
Изобщо не ни трябват. Тези неща вървят отдолу нагоре. В момента армията е излишна, защото не е в състояние да ни пази от истинските врагове - в парламента (с малка буква) и около него.
Да се плашим с турци, албанци и чалмалии е смешно, така че всичко опира до комисионните. А, че НАТО ни го изисквало - голям майтап. Те така и така се примириха да предоставим два бойни хеликоптера на дежурство за цялата страна.
Само че, изтребителите да са ни косура на всички гешефти, които се правят.
те да ми паднат тия дето не щат да ходят, па да видиме
Като умреш никой не пита колко ракия си изпил, каква кола си карал, а какво е останало след тебе... От децата по-ценно няма... Ако някоя кучка не иска деца, че няма да й остава време за кафета и кръчми... /без коментар /
Проблема не е колко са стари. Проблема е че не стават за нищо. Ний сигурно сме първата държава в историята която изхвърля оръжие второ-трето поколение за да го смени с първо. Буклука Ф-16 от ранните серии с мъка се бие с буклука Миг-21. А Миг-23 който завира в кучи гъз и тия и ония между другото мерзавците го бастисаха. Като ракетите и като всичко останало.
И е самата истина че в този си вид и армията и оръжието което и остана са просто паразит и трябва да бъдат разкарани.
А на всички тия мазни мекерета народа един ден ще играе хоро на гроба, тия работи не минават току-така.
механизация на крилото. На всички големи самолети тя е силно развита от такива съображения. На изтребителите - кога как, и тъкмо на Миг-21, F-4, F-104 я няма никаква.
Е в тая връзка се сетих нещо. Значи на последните два изтребителя си я има(механизацията) и то в пълен комплект - елерони, предкрилки, задкрилки. Но това не ги е направило маневрени просто защото не са замисляни за такива. Старфайтера милия си няма крило, а пък Фантома си е слон. Миг-21 няма предкрилки, но по-интересното е че най-маневрения америански изтребител, гръбнака на американската изтребителна авиация(до скоро) - F-15 също си няма предкрилки. И това за самолет, който участва във всички въздушни демонстраций, включително и в България! Тайната обаче при него са двата двигателя с тяга по 10 тона всеки. Както съм казвал и на друго място ако оборудваш и стар общински нужник с такива двигатели и той ще цепи простора
Миг - 21 е звяр, който само ако си го видял в действие знаеш за какво става въпрос...
Планера на тази машина е уникален,не искам да влизам в спор с някой който не го виждал какво прави...
Колко квадратни метра според вас е площа на крилото му?
Звяр. Само дето от как съществува пилотите му казват Гълъба на мира.
Аз поне не знам кво може с двете си ракети които могат да стрелят на три километра. Въздух - вуздух. Друго той няма. Нулеви възможности за маневрен бой освен срещу музейния Фантом, нулеви възможности за прехват на реални въздушни цели, нулеви възможности за работа по земни цели, естествено и за прикритие на наземните части. Каквото се сещам да може е да дига гюрултия и да пие последните стотинки на осиромашелия народ. Без да го пази от когото и да било.
Миналия век братче, грубо миналия. 70-те бяха отдавна. Че лети сега е злобна антибългарска политика. Мога да ти кажа и имената на тия жалки шпиони които ни го натресоха. Ама кво от това ...(((
7 кв.м. - /седем квадратни метра /!
Ако ми кажеш друг реактивен изтребител с такова малко крило ще ме учудиш!
Наистина е слаб, но аз говорих за набора на височина и всички останали усуканици наречени висш пилотаж!
Коментар