Обява

Свий
Няма добавени обяви.

България ще закупува изтребители?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• България ще закупува изтребители?

Първоначално публикуван от sofianita
    би трябвало след като са си стиснали ръцете да правят самолети, следващата стъпка е европейските авиокомпании да си сменят ¨гаража¨ с тях
    Би било хубаво, но... Ето и ние примерно ще си пазаруваме изтребители, но европейския Грипен нещо не го виждам. Хващам се на бас, че вече сме си купили F-16

Май си го спечелил((( Хем Грипена е измислен да лети от шосетата и да го поддържат запасняци. Демек секи бай Иван в гаражчето между бирите.
    Мамка им фарисейска.

Коментар

gri

Чак пък на СААБ да се открехнем... По-можеше на Юрофайтъра, ако действително имаше такова нещо, де.

Бизенесът си е бизнес и там изобрът е върху това, което ще ти донесе по-голяма печалба, а не което е "родно" производство. Затова се радвам на рейсовете, че бият Бойнг по показатели, а не по шуробаджанащина.

Коментар

да пукнат дано, ако купят и един кирлив изстребител!!!

На гол тумбак чифте пищови! Нямаме 5 лева да се усмихнем, ще купуваме изстребители!? И от кой ще ни пазят?? Сигурно от птичия грип?

Отидете до Майчин дом /например/ и вижте в какви условия условия се раждат децата на България, после сами преценете дали ни трябват изстребители за няколко милиарда /от които 50% комисионни/... изстребители , които ЕВЕНТУАЛНО в близките 20 години ще летят веднъж по предназначение...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Въпреки това съм по-съгласен да почерпя, че съм го загубил(баса). Още повече, че вече оня евроатлантика с гърбавия нос е малко по-настрана от тая работа

Коментар

Теодоре, сестра ми е акушерка и казва, че на циганките не им пречело, а пък българките не щяли да ходят там...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод
              Първоначално публикуван от sofianita
              би трябвало след като са си стиснали ръцете да правят самолети, следващата стъпка е европейските авиокомпании да си сменят ¨гаража¨ с тях
              Би било хубаво, но... Ето и ние примерно ще си пазаруваме изтребители, но европейския Грипен нещо не го виждам. Хващам се на бас, че вече сме си купили F-16
              ние сме страна-член на НАТО, а там имаше нещо което разказваше какво става със самолетите

обзалагам се, че F-овете които вземем преди това ще са минали през няколко други държави около нас турците са галеници в това отношение

Коментар

Изобщо не ни трябват. Тези неща вървят отдолу нагоре. В момента армията е излишна, защото не е в състояние да ни пази от истинските врагове - в парламента (с малка буква) и около него.

Да се плашим с турци, албанци и чалмалии е смешно, така че всичко опира до комисионните. А, че НАТО ни го изисквало - голям майтап. Те така и така се примириха да предоставим два бойни хеликоптера на дежурство за цялата страна.

Само че, изтребителите да са ни косура на всички гешефти, които се правят.

Коментар

не е заплаха а схемите и начините по които си менкат схемите - някои взимат новото а дргуги доексплоатират старото

Коментар

те да ми паднат тия дето не щат да ходят, па да видиме

Като умреш никой не пита колко ракия си изпил, каква кола си карал, а какво е останало след тебе... От децата по-ценно няма... Ако някоя кучка не иска деца, че няма да й остава време за кафета и кръчми... /без коментар /
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Проблема не е колко са стари. Проблема е че не стават за нищо. Ний сигурно сме първата държава в историята която изхвърля оръжие второ-трето поколение за да го смени с първо. Буклука Ф-16 от ранните серии с мъка се бие с буклука Миг-21. А Миг-23 който завира в кучи гъз и тия и ония между другото мерзавците го бастисаха. Като ракетите и като всичко останало.
                      И е самата истина че в този си вид и армията и оръжието което и остана са просто паразит и трябва да бъдат разкарани.
                      А на всички тия мазни мекерета народа един ден ще играе хоро на гроба, тия работи не минават току-така.

Коментар

механизация на крилото. На всички големи самолети тя е силно развита от такива съображения. На изтребителите - кога как, и тъкмо на Миг-21, F-4, F-104 я няма никаква.
                        Е в тая връзка се сетих нещо. Значи на последните два изтребителя си я има(механизацията) и то в пълен комплект - елерони, предкрилки, задкрилки. Но това не ги е направило маневрени просто защото не са замисляни за такива. Старфайтера милия си няма крило, а пък Фантома си е слон. Миг-21 няма предкрилки, но по-интересното е че най-маневрения америански изтребител, гръбнака на американската изтребителна авиация(до скоро) - F-15 също си няма предкрилки. И това за самолет, който участва във всички въздушни демонстраций, включително и в България! Тайната обаче при него са двата двигателя с тяга по 10 тона всеки. Както съм казвал и на друго място ако оборудваш и стар общински нужник с такива двигатели и той ще цепи простора

Коментар

Миг - 21 е звяр, който само ако си го видял в действие знаеш за какво става въпрос...
                          Планера на тази машина е уникален,не искам да влизам в спор с някой който не го виждал какво прави...

Колко квадратни метра според вас е площа на крилото му?

Коментар

Звяр. Само дето от как съществува пилотите му казват Гълъба на мира.
                            Аз поне не знам кво може с двете си ракети които могат да стрелят на три километра. Въздух - вуздух. Друго той няма. Нулеви възможности за маневрен бой освен срещу музейния Фантом, нулеви възможности за прехват на реални въздушни цели, нулеви възможности за работа по земни цели, естествено и за прикритие на наземните части. Каквото се сещам да може е да дига гюрултия и да пие последните стотинки на осиромашелия народ. Без да го пази от когото и да било.
                            Миналия век братче, грубо миналия. 70-те бяха отдавна. Че лети сега е злобна антибългарска политика. Мога да ти кажа и имената на тия жалки шпиони които ни го натресоха. Ама кво от това ...(((

Коментар

7 кв.м. - /седем квадратни метра /!
                              Ако ми кажеш друг реактивен изтребител с такова малко крило ще ме учудиш!
                              Наистина е слаб, но аз говорих за набора на височина и всички останали усуканици наречени висш пилотаж!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X