Обява

Свий
Няма добавени обяви.

България ще закупува изтребители?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Колко висш? Когато на съседната стоянка дремят Миг-29? Такива-онакива но все пак свръхманеврени.
    Па като е толкова добър за акробатика що не го дадоха на ОСО-то, да си летят с него в аероклубовете? Плащат си и си летят. А не да вземат последния залък на хората и кислорода на недоносените от Майчин дом като Чирков за да било имало самолети. През 2005 това не е изтребител а просто едни хора въртят едни пари.
    Това не е като нашто - да си правим камиончета и да си ги мерим после на баира. За тия номера ние честно си плащаме от собствените си джобове. И не караме никой към УАЗовете да ни купува и Кайени за да връткаме кръгчета в съседното село. Като Пилатусите.
    Като ти трябва акробатичен самолет - има си Як-52.

Коментар

Ей това и трябва на БГ авиацията:
      http://www.rans.com/s-12s.htm

И една торба гранати ...

А на пехотата - това:
      http://www.ransbikes.com/dynamikduo.htm
      Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Ракетите са четири. И стрелят на доста повече от три километра:

Коментар

И с кво се прицелва на многото километри?
          Р-3 са копия на първите Спероу, началото на 60-те. И това вече се смята за претоварен вариант
          Това са ракети за близък бой. Потенциалните му противници имат изтребители за охрана, а те имат ракети за далечен или за среден бой, изобщо няма да стигне до рубежа на залпа, щото ще го свалят от 40 километра, или от 120 и ще си гледат работата нататък. Като прехващач АУАКСите или А-50 ще го хванат още докато излита. Да действа от засада сигурно ще успее, обаче не съм сигурен че са останали щурмани, които да го водят така. Ако рече да се бие с руски самолети, изобщо ще му изпържат отдалече мозъка къвто го има със станцията за РЕБ, та после ще се чуди и как да кацне, не как да стреля. Няма и да стрелят по него, щото на умряло куче нож ... С буталните, въртолетите, безпилотните и балоните не може да се бие защото не може да лети бавно и не е маневрен.
          И изобщо, кой е противника на тоя изтребител? А щом няма противник за какво служи? Да харчи пари залудо? Е, тогава е много страшен.

Коментар

Вижте, работил съм във фирма продавала (доколкото знам продължава да продава техника) там. Знам едно, това беше клиента, на който се продаваше с най-голяма разлика между покупна и продажна цена, и то с около 3-5 пъти по-голяма отколкото на подобни клиенти. Знам част от хората там и знам защо искат нон-стоп да харчат пари. На тях не им трябват качествени и евтини неща, а колкото може по скъпи (сетете се защо). Много е удобно да си правят сделките по чл. 6 от закона за общесвените поръчки (а именно, свързаните сделки с националната сигурност са тайни, и в тях участват фирми които те решат да поканят). И ако за самолетите може да кажем, че има резон, то за обикновенните компютри и принтери, които купуват по този начин едва ли е така. Канят се само фирми одобрени от тях по неясни критерии (т.е. мноооогооо ясни де ).
            LZ1JJJ

Коментар

Много е ясно, че ще има офайдени от тази работа! Аз не им завиждам - просто са попаднали на правилното място в подходящото време. И аз да съм там и аз ще си оближа ръцете. Но "нови" самолети ще има поради подписани споразумения и поради отговорността ни в борбата с новия враг - "тероризЪма".
              Две от машините, които ни се предлагат са замислени през 70-те години от миналия век и сега първенците в борбата срещу общия враг ги сменяват с по-нови. Третата е от по-ново поколение и затова има повече потенциал за развитие и вече някои от нашите бивши партньори от Варшавския договор се ориентираха към нея, но пък няма силното лоби на другите две...
              Ето ги класирани по вероятността за купуване според мен:
              1.(вече спечелил според мен, но нямам нищо против да бъркам

Уупс...грешка.. ..пак ще опитам:

Втория:

И третия, моя фаворит:

Коментар

Може да си сигурен че ще купят най-калпавия. Като някви Кугуари, които могат 1/3 от това което Ми-8, и дори не може да прелети територията на страната.
                Това е братче, Пуми, кокошки, дрън-дрън. Пък те не летят, могат само да паднат от дървото.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                  Като прехващач АУАКСите или А-50 ще го хванат още докато излита.
                  За свалянето на АУАКС беше разработен Миг 25, който за друго и не ставаше...
                  Вдига се на 20 километра и удря АУАКСа отгоре - единственото слабо място, после пробива с висока скорост при пикирането защитния пояс и има шансове да кацне ...

Големият въпрос е, че вече ИЗТРЕБИТЕЛЯ УПРАВЛЯВАН ОТ ПИЛОТ СЕ Е ИЗЧЕРПАЛ!!

Всички истински разработки в момента са по темата - има самолет, но няма човек!

Коментар

20 км е досегаема от ПВО-то височина, там Миг-25 няма работа. Тавана му е където небето винаги е черно и звездите се виждат и на обед За практически таван в частите беше обявен 25 километра, обаче летеше и на 37.
                    Той не е правен за борба с АУАКСовете, това е безсмислена работа. Те виждат всички наоколо си, имат системи за РЕБ и ако трябва - изтребително прикритие. Миговете не могат да наситят ПРО-то на такава формация, и значи не могат да го свалят. И не трябва, за против него си има собствени средства за РЕБ и достатъчно други тактически похвати.
                    Миг-25 е правен за стратегически разузнавач, такива бяха и нашите пет. За далечен баражиращ изтребител за крайния север, да пази от бомбардировачите които идват през полюса. От там е най-кратко. Формация от четири, с един включен радар и обмен на данните между бордовете по закрит канал осигурява ПВО на 100 000 кв.км. За фронтови бомбардировач, ама не е използван за това и от арабите. Той и рядката модификация Миг-27 - за тежък изтребител за завоюване на въздушно превъзходство, демек и против ауаксите, ама като че ли руснаците не са отработвали особено такива задачи на него, а арабите никога не успяха да го използват на практика за нищо. Когато беше войната между Иран и Ирак нашите летяха до там, снимаха и се връщаха в Добрич. И само веднъж един се е върнал аварийно, заради отказ на висотомера, въпреки че всеки ден всеки е прелитал и натам и насам над целия наежен Шести американски флот. Ама освен да ги заплашват по радиото друго няма кво да му направят, ракетите им не го стигат
                    Виж, на земята за едното чудо да пострадат техниците, щото от любопитство веднага отворили люковете на носа, и от там плиснали 300 кила стопен калай от апаратурата, ама и това им се разминало)

Коментар

Стефане, аз лично съм се ровел в купчината останала от Миг 25 на летището в Добрич...
                      Незнам откъде знаеш за 5 -те бройки което много ме учудва, но това което казваш е истина, с изключение на това че не цитираш инцидентите.
                      Турбините му бяха стопени, но тава не е тема за този форум..

Коментар

Той се разби тука, не на задача. Бяха четири бойни и една спарка. Ама тука нямаше къде и да летят, поне тях ги върнаха на руснаците. И те хората дадоха 23-ки, хем афгански МЛД вместо тях, а наште идиоти им свалиха пеленгаторите да ги дадат на ония кресльовци, щото сами не могат да си направят, и ги натрошиха. А това бяха най-съвършените ни самолети.

Коментар

Странно, Волк, не знам в каква купчина си ровил, ама когато ни сполетя демокрацията доколкото знам нашите МиГ-25 ги разменяме с руснаците за няколко МиГ-23МЛД дошли си директно от Афганистан с дупките по тях. Те после са служили в Доброславци докато не затворихме страницата МиГ-23
                          А Стефан говори не за стопени турбини, а за калая, който се е стопил в електрониката в носа на самолета от високата температура при 3 Мах
                          Ха, ма тпй Стефан ме изпреварил

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод
                            Странно, Волк, не знам в каква купчина си ровил, ама когато ни сполетя демокрацията доколкото знам нашите МиГ-25 ги разменяме с руснаците за няколко МиГ-23МЛД дошли си директно от Афганистан с дупките по тях. Те после са служили в Доброславци докато не затворихме страницата МиГ-23
                            Приятелю, говоря ти за времето преди демокрацията..
                            Когато врагът бяха турците и гърците, а сега като влеза във военното окръжие и виждам щатското знаме, разбирам каква глупост е да вярваш в хитрините на политиците!

Коментар

Аха, много е горещ. Като се връща, за да кацне върти една площадка на 9 километра за охлаждане на конструкцията, и после още една на 6 км. Не помня колко, май общо 15 минути. Обаче с отказалия висотомер колкото успял - толкова. Пък голямата част от електрониката е в носа, той нали е огромен, изтребител-изтрибител, ама е голям като пътнически самолет. Той е и най-горещ, и предните ръбове на крилата. Там всичко се охлажда с гориво, ама сигурно е имало и други откази.
                              )) И климатик има, с турбохладилник. Като се скапе, пилота се опича от жегата за няколко минути. Ако не се запали блистера.

Коментар

)) Никой не кара самолет с дупки "Афгански" казват на модификацията МЛД защото е правена по опита от Афганистан. Най-лесно се познават по автоматите за топлинни капани на гърба.
                                )) А един такъв в Афганистан е свалил пакистански Ф-16 с бомба)) Ония се заврели където не трябва, и някой просто му я откачил от свойто крило за подарък. Официално - от паника) Пакистанците налетели да се бият, ама в това време довтасали изтребителите, и някак се е разминало. Макар че там може и тихомълком, ама Пакистан си воюваше срещу руснаците.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X